Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zuza 84 píše:
Uz dva a pul roku a predtim jsme o jedno prisli
A vy ste se snazili jak dlouho? A to je vase prvni mimi?
@Zuza 84 píše:
@Zuza 84 píše:
@Zuza 84 píše:
@Zuza 84 píše:
Zuzi, my taky 2,5 roku..a taky mám za sebou samovolný potrat ![]()
Pro Zuzu.. asi záleží na dávkách, mě po stimulaci nic nebylo, ale známá říkala, že jí bylo blbě, prý si prošla vrcholem i přechodem za 14 dní.. ![]()
@Zuza 84 My se snažíme asi 1,5 roku. I když asi jsme se nikdy nijak extra nesnažili. Jelikož já měla vždy problémy s menstruací. Spíš jsem ji neměla než měla. Nebo teda bez injekce nebo antikoncepce jsem ji neměla vůbec. Tak jsem vždycky věděla že s mimčem bude problém. Před 1,5 jsem vysadia antikoncepci a od té doby to řešíme. Nejdřív mi můj Dr nasadil prášky a že za 3 měsíce budu těhotná. No blbost, tak jsem změnila Dr. Ta mi udělala hormonální profil a zjistila problém. Nedozrávají mi vajíčka a nedochází k ovulaci(asi laicky řečeno). Tak jsem půl roku zkoušeli clostylbegyth a pregnyl ale bez úspěchu. V červnu první pokus na IVF. Bohužel nedošlo k OPU take proběhla jen inseminace. Na podruhé se snad zadaří
Holky kolik vám vlastně je? Mě už 34 tak z toho mám taky strach. Že už to neni nejmíň ![]()
@handa30 píše:
Zuzi, my taky 2,5 roku..a taky mám za sebou samovolný potrat
Tak jste si taky prosli svim.Ja porad rikam jak je to nezpravedlive. Nektere ty spindiry kdyz to reknu slusne to rodi jak na bezicim pasu a kdyz tomu neublizej tak to minimalne zahodej a mi ktere by sme za to dali nevim co tak s tim mame takovehle trapeni. Proste to neni fer ![]()
@Marfuš píše:
@Zuza 84 My se snažíme asi 1,5 roku. I když asi jsme se nikdy nijak extra nesnažili. Jelikož já měla vždy problémy s menstruací. Spíš jsem ji neměla než měla. Nebo teda bez injekce nebo antikoncepce jsem ji neměla vůbec. Tak jsem vždycky věděla že s mimčem bude problém. Před 1,5 jsem vysadia antikoncepci a od té doby to řešíme. Nejdřív mi můj Dr nasadil prášky a že za 3 měsíce budu těhotná. No blbost, tak jsem změnila Dr. Ta mi udělala hormonální profil a zjistila problém. Nedozrávají mi vajíčka a nedochází k ovulaci(asi laicky řečeno). Tak jsem půl roku zkoušeli clostylbegyth a pregnyl ale bez úspěchu. V červnu první pokus na IVF. Bohužel nedošlo k OPU take proběhla jen inseminace. Na podruhé se snad zadaříHolky kolik vám vlastně je? Mě už 34 tak z toho mám taky strach. Že už to neni nejmíň
Ahojky Marfus my se snazime 2,5 roku taky jsem si prosla tema lekama na 3 mesice a nic. Jelikoz ja trpim na zanety tak gynekolog mi tvrdil ze je to tim a 2,5 roku me jen ladoval lekama proti zanetum a nic jineho semnou nedelal, tak jsem nakonec presla k jinemu lekari a kdyz jsem mu rekla jak dlouho se snazime a co semnou delal predesly lekar okamzite mi udelaly potrebne testy a hura na kliniku, najednou to byl takovej fofr ze sem se neztihla ani divit
No a nakonec jsme zjistili ze to vubec neni mnou ale manzelem. TAkze 2,5 roku trapeni a litani po gynde aniz by se me nekdo zeptal na manzela. Jinak me je 28 takze cas jeste mam
Ale neves hlavu me sestrence je 37 a ma krasneho 1,5 zdraveho chlapecka. Preji hodne stesti a pevne nervy v dalsim pokusu.Urco uz se zadari ![]()
Takovej je život Zuzi,
my se snažili o mimi 3 a půl roku. Manžel je v pořádku, já mám polycystické vaječníky a anovulační cykly (ovulace jednou za uherský rok). Začala jsem stimulovat dlouhý protokol a tam vylítnul šíleně progesteron, takže jsme to museli zastavit a počkat na další cyklus. A ten další už šel rychle
Akurát trošku vedlejší příznaky, jako nafouklé břicho doteď, pořád nějaké tlaky a bolístky, ale jsme schopni to nějak vydržet, když víme, že tam někde je malý mimísek a daří se mu.
Ale jsou holky (viz dřívější konverzace), které nemají žádné příznaky a jsou těhu bez problémů. Ani neví, že jsou těhu. Takže se nenech vystrašit. Je to hodně individuální. A doktoři se fakt snaží. ![]()
Přeju ti hodně štěstí a výdrže! ![]()
@Katarinash píše:
Takovej je život Zuzi,
my se snažili o mimi 3 a půl roku. Manžel je v pořádku, já mám polycystické vaječníky a anovulační cykly (ovulace jednou za uherský rok). Začala jsem stimulovat dlouhý protokol a tam vylítnul šíleně progesteron, takže jsme to museli zastavit a počkat na další cyklus. A ten další už šel rychleAkurát trošku vedlejší příznaky, jako nafouklé břicho doteď, pořád nějaké tlaky a bolístky, ale jsme schopni to nějak vydržet, když víme, že tam někde je malý mimísek a daří se mu.
Ale jsou holky (viz dřívější konverzace), které nemají žádné příznaky a jsou těhu bez problémů. Ani neví, že jsou těhu. Takže se nenech vystrašit. Je to hodně individuální. A doktoři se fakt snaží.
Přeju ti hodně štěstí a výdrže!
Ahojky tak Vam uz se to teda ted na podruhe povedlo? Ja mam dnes ctvrty den stimulace a popravde nic moc. Brisko uz se mi taky pekne nafouklo, ale to tak beru, horsi je ze den ode dne me stale vic boli hlava. Prosim nevis jestli si muzu vzit nejaky prasek proti bolesti? Od vcera lezimve tme a v tichu a ne a ne ta hlava povolit. Zitra jedem na ultrazvuk a nevim jak bych tu cestu prezila
Jinak moc preju aby vsechny bolistky presli a byli jen same pekne chvilky s miminkem. ![]()
Zuzi a piješ hodně vody? To při stimulce potřeba. Vypij 4-5 denně.
Ať Ti je líp. Vem si něco na bolest (panadol), ať se tolik netrápíš bolestí hlavy.
@handa30 píše:
Zuzi a piješ hodně vody? To při stimulce potřeba. Vypij 4-5 denně.
Ať Ti je líp. Vem si něco na bolest (panadol), ať se tolik netrápíš bolestí hlavy.
Handulko piju dost ale je fakt ze 4 teda nedam.To se budu muset prestehovat na zachod ![]()
@Zuza 84 - ano, na podruhé se to povedlo
Proti bolesti prášky ještě brát můžeš, dokonce, když budeš mít po OPU, tak ti je přímo doporučí. Vono po té narkóze je ještě člověk takový pitomý a nicmoc necítí, ale většinou k večeru a na druhý den je to „cítit“. Ale já ty dva dni právě nicmoc necítila, ale až potom.. Ale jak už jsem psala, je to individuální. Ale určitě hlavně po OPU hodně moc pít a jíst bílkoviny. ![]()