Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marfuš píše:
Tak holky ms dorazila. Od zítřka začínám píchat gonal a na středu mám naplánovanou kontrolu v CARu. Držte mi palce, pěkný víkend
Marfuš, držím palce!! ![]()
@Marfuš tak co Gonal, vše v pohodě? Mě to čeká tak až kolem 26.9.2012…
@len22 gonal dobrý. Jelikož už jsem si ho píchala při minulé stimulce, tak už jsem zběhlá
Dnes budu píchat třetí dávku a ve středu jedu na kontrolu do CARu. Zatím nic necítím, občas píchnutí v podbřišku. Tak snad folíci rostou. Budu informovat
@Marfuš kolik dní myslíš, že budeš píchat ten gonal? Tak třeba 15 a pak půjdeš na odběr vajíček? Předpokládám to správně?
@len22 moc netuším. Některé holky píchaly 8 dní, někdo 14. Asi budu moudřejší po té první kontrole. Když jsem píchala minule tak jsem po 14 dnech šla na IUI. To bylo z důvodu že mi dozrál pouze jeden folikul. To jsem píchala i malé dávky (75). Teď píchám od prvního dne 112,5
@Marfuš aha tak tohle já taky nevím, ale já začínám dávku na 115 to je podobné, no ale než se tam dostanu, tak to už ty budeš mít mimčo v bříšku ![]()
@len22 doufám. Ale po tom prvním neúspěchu se trochu bojím aby k IVF vůbec došlo. Tak snad budu mít teď více folíků ![]()
Ahoj holky. Tak se hlásím po dnešní návštěvě CARu. Zdá se že je vše ok, sliznice a folíci rostou. V pátek jdu opět na kontrolu. Dr mě chce vidět a a podle výsledku zvýšit, snížit nebo zanechat dávku. Tak snad se zadaří. Moc nás tady už nediskutuje, tak nevím jestli má cenu sem ještě přispívat. Abych si to nepsala pro sebe ![]()
@Marfuš - to je možná lepší, než když přijdeš a máš tu 5 nových stránek a každý má jiné starosti. My tě tady akorát chceme povzbudit, protože víme, jaké to je, když jsme si tím prošly. ![]()
Přeji hodně štěstí a vytrvalosti! ![]()
![]()
@Katarinash dík. Je fakt že kdo to aktuálně neprožívá tak ani nemá moc co psát. Už jsem našla diskusi IVF září 2012. Tam jsou na tom holky stejně. A je pravda že některé z vás mají ty starosti opravdu jiné. Ale to už jsou snad radosti
Každopádně ještě jednou dík
@Marfuš - jj, radosti, ale taky třeba trošku řešit některé těhotenské záležitosti.. nebo se pozeptat někoho na rady, když člověk ještě nebyl těhotný a neví, co může nebo nemůže.
Je fajn, že jsi našla aktuální IVF téma, tam je vás aspoň více, které procházíte stejným procesem, nebo podobným
![]()
Ahoj holky. Po dlouhé stimulaci jsme i my dnes došli k OPU. Stymulovala jsem 19 dní, folíky nereagovali. Nakonec se to prolomilo a dnes mi bylo odebráno 35 folíků, z toho 13 oocytů. Půl necháváme oplodnit ISCI a půl standart. Máme prodlouženou kultivaci a pak nám případná embryjka zamrazí. ET je odložen na další měsíc, nebo dva. Jelikož se u mě Dr bála hyperstymuláku a taky proto že sliznice po tak dlouhé stymulaci už nebyla úplně ok. Držte mi palečky těhulky.
@handa30 díky ![]()
@Katarinash mám otázku. Jak jsi se cítila po OPU. Dnes druhý den je to děs. Nafouklé břicho, bolest při každém pohybu. Vím že si měla OHSS, co tě donutilo to řešit u doktora? Nechci plašit, ale jsem trochu nervózní. Navíc ET nebude právě proto, že hrozil OHSS. Předem dík za info