Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj @Marfuš, druhý den jsem ještě nic necítila, ale až pak.. ET u mě ještě normálně proběhlo 5. den od OPU a to už jsem říkala doktorovi, že mě jako bolí břicho, člověk cítí takový jako tlak na močový měchýř a mi to přišlo, jak tlak na všechno, co je dole.. Je to díky těm zvětšeným vaječníkům a než se zase smrsknou, tak to hodně dlouho trvá. Já to měla několik měsíců, snad možná ještě pořád mám, ale už to tak nevnímám. Zkontrolovat mě pravděpodobně měli už při ET, jestli to moje tělo zvládne, ale říkali, že se to dalo čekat, a že pokud můžu ještě normálně dýchat, tak je to v pohodě
Vona se tam právě má tendenci vytvořit tzv. volná tekutina a ta tě jakoby všude tlačí, i na plíce a máš pocit, že máš omezenou kapacitu plic a břicho prostě bolí. Šla jsem k doktorovi, když už jsem nemohla pomalu ani chodit. Jezdila jsem každý den do práce busem a cítila jsem každý otřes a jednoduše už jsem to nemohla vydržet, tak jsem přišla. Ale pozor! Nechoď jen tak k „nějakému“ doktorovi! Jdi nejlépe tam, kde ti dělali OPU. Většinou je to tou volnou tekutinou, co způsobuje nejvíc bolesti a v nemocnici, kde jsem byla já, vůbec o OHSS nic nevěděli a nechali mě celý týden trápit. Nakonec mě napadlo zavolat do centra, kde mi dělali OPU, ti mě hned na druhý den vzali, odebrali volnou tekutinu a bylo mnohem líp! Ikdyby měli odebrat jen 1dl, tak se ti prostě uleví! Sice vaječníky bolí trošku dýl, než se spraví, ale dá se to zvládnout. Zkus ten Protifar - bílkovinu, hodně acidofilních nápojů a to taky pak působí divy
Jo a zkus hodně pít.
Přeju ti, ať to u tebe neprobíhá tak extrémně jako u mě, ať se to zklidní hodně rychle, ať můžeš jít v klidu na ET.
Zvládneš to! ![]()
@Katarinash Díky. Dnes se mi to zdá lepší. Sice břicho pořád dost cítím. Přesně jak říkáš, jako by tam bylo něco co tam nepatří a utlačovalo to vše ostatní. Břicho taky trochu splasklo. Mě vlastně před OPU píchali injekci (místo pregnylu) která by měla částečně zabránit OHSS. Ale vyloučí ET. Protifar dávám a hodně piju. Dnes nám volali z CARu. Tak máme 7 bojovníčků. Jeden nejspíš nevydrží, 4 jsou kvalita 2 a 2 kvalita 1. Známkování prý jako ve škole. Mrazit nám je budou v úterý, tak snad něco vydrží. A jak ty, jak se cítíš?
Ahoj Těhulky, jak pak se máte? Doufám, že se všem daří výborně, že se radujete z těhotenské průkazky a z ultrazvuků ![]()
Já už dostala MS takže dnes druhej den píchám Gonal 150, v pondělí jdu na ultrazvuk a na krev no jsem zvědavá
Zatím je mi celkem dobře, akorát jsme měla křeče v břiše a spíš jako zácpu, tak jsem si koupila vlákninu, asi si mám taky koupit ten Protifar že?? na ty zakys. nápoje moc nejsem, nebo Laktobacily, ale nevím nechci nic moc brát, abych tu imunitu zase nezlepšila moc a tělo pak neodmítlo mimiška. Co myslíte?
Marfuš, gratuluju myslím, že to je super výsledek, jen tak dále ![]()
Ahoj holky, ve středu se chystám na OPU, mám z toho trochu obavy a když tady čtu vaše příspěvky, tak mám strach trochu větší. Ale zvládly jste to, tak já holt musím taky
Přeju všem ať se brzy zadaří ![]()
@Ibisek4 Ahojky, vůbec se ničeho neboj, ale chápu tě, já se taky bála. Nic to není, dá se vše vydržet. Z OPU necítíš nic, možná trošku potom bolí břicho. Do ET jsem spíš cítila tlaky na močák a chodila jsem víc čůrat, ale to bylo tím, že jsem se snažila hodně pít abych se vyvarovala hyper. syndromu.
@NJen Ahoj. Tak už to máš za sebou? Jak se cítíš? Nakonec jste si dali jednoho bobíska? Nebo vám jen jeden zbyl? Mě dnes volali z CARu. Máme zatím 4 bojovníčky jedničkové kvality. Ale hned mě upozornili že se to mění každým dnem a zítra může být vše jinak. Tak doufám že vydrží aspoň dva, nejlépe všechny 4. Tak ti držím palce
Ahoj @Marfuš - přeju ti, ať bojovníčci vydrží až do konce! Byla by to škoda podstoupit tak dlouhou stimulaci a nic z toho. Určitě nějaký to zvládne a ten se pak uchytí a bude držet až do samého konce! ![]()
Já se mám jinak fajn, jen občas malé drobnůstky a bolístky, ale to vím, že si prostě musím odpočinout a ikdyž na to nejsem zvyklá, tak tělo si to teď více žádá. Nejsem to už jen já, že jo..
Ve čtvrtek jdu na kontrolu po měsíci, tak se těším snad na další foto.. ![]()
Ostatním snažilkám přeji hodně moc štěstíčka! ![]()
@Marfuš nakonec nám zůstal jen jeden nejlepší a nejsilnější
Opravdu se to denně liší, ale třeba budete mít štěstí a vydrží všechny 4.
Cítím se dobře, trošku mě bolelo břicho, ale to můžu mít jednak ještě po OPU a pak taky po tom utrogestanu.
Děkuji, taky držím palečky.
@NJen tak už se začínám trošku zklidňovat, díky. No myslím, že se teda můžu na WC přestěhovat, protože už tak chodím dost
. A kdy budeš mít ET?
@Marfuš určitě vydrží, držím ![]()
@Katarinash gratuluju
a přeju ať jste oba v pořádku ![]()
Ahoj holky. Tak nám po PK zbyli 3 embryjka na zamražení. Ještě ráno mi volali, že budou 2, nebo 3 a v poledne že 3
Tak teď už jen počkat na správnou chvilku ![]()
@Marfuš - júj, tak to gratuluji
![]()
Tak za měsíc, za dva - budeš mít těhotenství bez OHSS, bez problémů.. Přeju štěstíčko ![]()
@Ibisek4 - děkuji
A neboj, to čůrání přejde.. ![]()
@NJen - tobě přeji, ať se bobíšek uchytí, drží se a nepustí! ![]()
@Marfuš obrovská gratulace
jen tak dále…mě folíky rostou, rostou takže asi v pondělí na odběr, snad budeme mít také úspěch. Držte nám pěstičky…
@len22 úspěch bude, určitě. Za rok tady všechny budeme maminy nebo těhule ![]()