Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klidně denně, spermie dozrávají průběžně. Mýtus o tom, že při denním sexu nestačí dozrát, je už vyvrácený.
Myslím, že podložená odpověď se ti stejně nikdy nedostane a všechno to budou teorie.. hlavně vidíš jak to reálně funguje. Někomu se to povede na poprvé a někdo na to čeká věky.
Podle doktorů v CARu zhruba jednou za 2-3 dny (a ne déle než po 5 dnech). Ale je lepší se na to moc nesoustředit a užívat si, jak vám to vyjde.
Kdykoliv je chuť. Dělat to podle hodinek nebo kalendáře, to je tak akorát si to znechutit.
U nás to fungovalo i dvakrát denně.
Dodneška se tomu směju, ráno byl muž na spermiogram v CARu a jak přišel, tak jsme na to ještě do pár hodin skočili, protože byla chuť, měla jsem zrovna ovu a… ono to vyšlo. Já jsem měla jít do dvou týdnů na odběr na hormonální profil, ale už nebylo proč.
Samozřejmě nemůžu stopro vědět, jestli někde náhodou nebyla schovaná ještě nějaká spermijka od minulého styku (upřímně si nepamatuju, kdy byl, ale muž dodržoval půst před spermiogramem a navíc to bylo zrovna v dobu, kdy jsem měla kampylobakteriózu, takže jsme se snažením fakt nepřetrhli).