Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svycarka
Dekujeme
no kdyz kolem sebe vidim jak kolikrat ti znami funguji (spise nefunguji) a cekaji nebo maji deti… Je to az k placi… Ja sama jsem nemela moc pekne detstvi, takze to mam nastavene uplne jinak a zatim to vse uplne bezproblwmove funguje
Taky zalezi, co clovek od vztahu ceka a jaky ma naroky. Pokud se v tom partneri rozchazeji, tek postupne nutne vznikne propast, pripadne musi jeden znacne ustupovat druhemu a to nevydrzi vecne. ![]()
My treba mame vztah, ktery nam vyhovuje, jsme v nem stastni, mame 3 deti. Ale najdou se lidi v okoli, kterym se to nelibi a nechapou. ![]()
@Girls96 píše: … travime spolu veskere volne chvile - at uz vylety, prochazky, kina, drive nejaka diskoteka nebo jen tak se valime u televize, blbneme jako pubertaci - „bijeme se“, lechtame, polstarove valky… Co vy na to?
Nemáte vlastní kamarády?
![]()
Jsem s mužem skoro 10 let, řekla bych že dobrého vztahu, nehádáme se, problémy nemáme a máme rádi naší dceru.
@Ter85
Presne tak, ale pokud jsou dva stastni, tak okoli jim muze byt ukradene… Me taky okoli „odsoudilo“, proroze jsem se vzdala meho (myslelala jsem si) ze nejlepsiho kamarada kvuli pritele a jsem rada, ze jsem to udelala a at si kazdy mysli co chce… Radsi jednoho cloveka, ve kterem mam vse nez jednoho falesneho cloveka, ktery mi nikdy " neda" to co milujici partner. Tak jako si na nas kazdy ukazoval prstem kvuli vekovemu rozdilu a tomu, ze mam viditelny handicap a on ma na lepsi nez jsem ja, jeste kdyz je takovej sportovec atd… Okoli jsme prestali resit, vzdali se par lidi kteri pro nas byli „duleziti“ a je nam dobre…
@Paralenka červená
Urcite mame a vetsinou ten cas travime vsichni spolecne, protoze chceme byt spolu, ale samozrejme travime cas i kazdy sam se svymi prateli
@Girls96 píše:
@svycarka
Dekujemeno kdyz kolem sebe vidim jak kolikrat ti znami funguji (spise nefunguji) a cekaji nebo maji deti… Je to az k placi… Ja sama jsem nemela moc pekne detstvi, takze to mam nastavene uplne jinak a zatim to vse uplne bezproblwmove funguje
Ja ti samozrejme nechci brat optimismus, ale jste spolu opravdu kratce, proto bych se asi nepomerovala s letitymi vztahy s detmi. Vetsina vztahu resi casem urcite krizove situace a nikdo z nas nemuze predem rici, jak je zvladne. Kristalovou kouli nemaje.
Stejne tak bych neporovnavala uvareni vecere a udrzbu domacnosti dvou dospelych lidi pote, co prijdes ze skoly s tim beznym chodem ctyrclenne rodiny s detmi, plnym pracovnim nasazenim, ukoly deti, nemocemi atd.
Spis je dulezite si uvedomit, az prijdou slozitejsi casy, proc jsme do toho vztahu sli a co nas spojovalo. A i kdyby to snad nevyslo, chovat se k sobe s elementarni uctou. A uprimne, pomlouva-li tvuj partner svou ex, je to spise jeho vizitka (a v mych ocich ne zrovna pozitivni).
@pikola
To je krasne
preji mnoho dalsich spokojenych let… Je hezke videt, ze i v dnesni dobe to funguje, kdyz je „trend“ vse nefunkcni vyhodit a ne opravit… Je to mysleno tak celkove… Snad pochopite ![]()
@vonajebohyne
Urcite ji nepomlouva, uz jen kvuli detem a chce s ni i tak vychazet dobre, naopak to dela ona, ona na nej haze spinu, pred detma o nem mluvi hrozne… Ono potom zaboli, kdyz se od svych rosicu dozvite, ze prisla 6 leta vnucka (jeho dcera) a rekla jim, ze tatinek je parchant, ktery se o ne nestara a odesel od nich a kdyz primo jemu do oci rekne 9 leta dcera, ze tatinek byl radsi v praci nez s nema doma… To ze sve hlavy urcite nemaji. I presto vsechno se s ni snazi on vychazet, ale hold ona porad dela problemy
..aneb jak se zpívá v jedné písničce…první 3roky to byla láska, další 3 potom jsem už nebyla šťastná
Ne neříkám, že to tak musí být všude, ale je pravda, že jste ještě stále v období zamilovanosti a největší a nejtěžší zkouška vás zatím ještě čeká. Až bude potomkovi tak 2-3roky, zkus si vzpomenout na tuto diskuzi a napiš sem
Nemyslím to zle, jen já už mám odstup…
My si za svůj 7letý vztah s manželem prošli už několika krizemi a jedna právě ted trvá. Z mé strany tedy, protože podle manžela je vše v pořádku ![]()
@Girls96 Tak to je samozrejme spatne. Vis, vetsina vztahu se asi nerozchazi v pratelske pohode a klidu. Ale osobne si myslim, ze az to, jakym zpusobem se rodice dokazi k sobe chovat, prekousnout osobni antipatie, mozna obcas vypovida o kvalite jejich vztahu vic, nez co jineho. Ne nadarmo se rika, ze casto zjistis az pri rozchodu, s kym jsi roky zil.
Jsme tak věkově podobně. S přítelem, ten je teda mi věkově blíž, i když starší (nikdy jsem nebyla na ty úplně starší třeba 6 a víc let). Jsme spolu skoro 3 roky, 2 spolu bydlíme. Neřekla bych ideální vztah, co je vlastně indeální? Podle mě není ani ideální manžel, přítel, každý bude mít nějakou tu chybku, ať už velkou nebo nepatrnou. Milujeme se, rozumíme si, máme trochu italskou domácnost, když se pohádáme, tak to lítá, ale do půl hodiny jsme v pohodě, oba se spolu dokážeme 3/4 dne provokovat, bavit, škádlit. Oba flegmatici, podobný pohled na svět, vime co na sebe platí, zbytečně se nehádáme, nedráždíme, umíme se zkritizovat, říct, co se nám na druhém nelíbí, pracovat na sobě. Určitě nedokážu říct, že je náš vztah dokonalý, a že spolu budeme navěky
na to je ještě času dost. Ale náš vztah mi vyhovuje a jemu očividně také. Mluvíme o svatbě, umím si ho představit jako otce svých dětí, ale co bude, bude. ![]()
Mam skveleho manzela. Jsme spolu skoro 4 roky a mame pulrocniho syna. Pomaha oc to jde. Z prace se kazdy den tesi domu za nami. V noci vstane se zeptat, jestli neco nepotrebujeme. Ale jsem si vedoma, ze kazdy vztah provazi krize a jeho pevnost se prokaze hlavne jejich prekonanim. Kdyz vidim, jak jsme spolu zvladli prvni mesice s vazne moc narocnym miminkem (nespalo, porad rvalo a on se ani neprestejoval do jineho pokoje ani jinam, i kdyz musel rano do prace a spani miva spis lehke), jsem jeste odhodlanejsi za nase manzelstvi vzdy bojovat, kdyz bude treba.
@vonajebohyne
Presne to same rika i on, ze on sam to zacal videt poradne az po rozchodu i kdyz mu to kazdy rikal a moje mama mi to rikala taky, ze byla blba a az po rozvodu zjistila s kym vlastne zila…
@Girls96 píše:
@pikola
To je krasnepreji mnoho dalsich spokojenych let… Je hezke videt, ze i v dnesni dobe to funguje, kdyz je „trend“ vse nefunkcni vyhodit a ne opravit… Je to mysleno tak celkove… Snad pochopite
No abych tě nemamila, že vše je na světě růžové, jsem vdaná podruhé. Ono taky s věkem se dost ty priority co má ten správný chlap mít mění. Ve dvaceti mě zajímalo jak vypadá a jaký má auto
po letech to není jako po dvou, kdy je všechno nádherné, ale jsem spokojená.