Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24867
28.3.23 17:27
@Roman18 píše:
Předtím jsem byl ještě u jednoho psychologa celkem na dvou vyšetření postupne a tam číslo IQ mi nerekla jen do zprávy napsala že střední školu spíš nedoporučuje a že IQ je podprumerne atd.Spis bych řekl že trochu kecala protože ty testy byli jak pro kreteny

Proč by kecala? Co by z toho měla? Už zase začínáš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
28.3.23 18:09
@Roman18 píše:
Tak to jsem byl ve zvláštní dost chytrej teda když tam může být IQ 70 a já mám IQ kolem píše: Více

Jenže před 30 lety byly ty hranice jinde. A i dnes má dítě s intlektem 80 potíže a na ZŠ leze s odřenýma ušima.

Případně má asistenta. Neporovnavej dnešní poměry s poměry před 30 lety.

To je asi základní chyba. Ano dnes bys nejspíš byl na běžné ZŠ, s dopomocí možná i na střední. Zda by to bylo ku prospěchu je těžko odhadnout. Taky by ses mohl celou dobu trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
28.3.23 18:17

Tady citace z jednoho webu. Budeš někde na pomezí obou částí. Tedy zvláštní školu jsi zvládl v pohodě a dalo ti to vše co jen mohlo. Ale na základce by to byla bída.

Hodnota IQ od 81 do 90
IQ mezi 81 a 90 je slabě podprůměrné, dosáhne jej asi 16% obyvatelstva. Obvykle mají tito jedinci základní vzdělání a dokáží se uplatnit v manuálních profesích.

Hodnota IQ od 71 do 80
Jedná se o nižší stupeň mentální retardace. Jedinci s těmito hodnotami s obtížemi zvládnou základní školu, ale ve zvláštních školách vystudují téměř bez problémů. Tito jedinci tvoří asi 6% populace a mohou pracovat na nekvalifikovaných pozicích.

Myslím, že ta psycholožka neměla důvod kecat. Chápu, že se cítíš ukřivděný systémem. Ale s tím nic zpětně neuděláš.

Dřív prostě na ZŠ nebyla možnost starat se tolik individuálně o každého žáka, který to potřeboval. Hranice byly úplně jinde i s ohledem na to, co bylo nutné do těch dětí nacpat. Dneska se na kde co bere ohled a děti mají kolikrát mnoho úlev, které před 30 lety nebyly.

Sám říkáš, že dnes jsi spokojený. Tak proč pořád šťouráš v minulosti? Opravdu tě to tolik pálí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 19:25

@KeckaJ ne vůbec proč by mělo. Jen jsem se o tom bavil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 21:20

Takže tenkrát děti s IQ kolem 80 mohli chodit do zvláštních škol. Ted by museli mít asi kolem70.Ja mohl mít tenkrát ještě o neco méně. Me to nesere. Bavim se o tom protože mi to přišlo jako docela zajímavé tema.Tak aspoň jsem zjistil téma testama který jsem dělal na čem jsem a že ten důvod tam teda byl. Takze pokud někdo kdo tam dřív taky chodil je kvůli tomu naštvanej tak ať si udělá taky IQ testy aby zjistil jak na tom je a jestli tam měl chodit.Ale většina absolventů co tam chodili jak je znám tak to neřeší. Driv jsem to řešil ja a asi ještě třeba pár lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
28.3.23 21:24
@Roman18 píše:
@KeckaJ ne vůbec proč by mělo. Jen jsem se o tom bavil

Protože to tak vypadá? Pořád do toho rýpeš.

Mám IQ tolik a tolik… Udělal bych základku?

Psycholožka byla dívná, určitě mě dala do zvláštní, aby měla kvóty.

Ty testy na inteligenci byly pochybné…

Jak by mi dnes bylo, kdybych udělal střední školu?

Proč naší víc nebojovali, abych byl na normální základce.

K tomu přičti, že se sem vracíš, tak zhruba jedenkrát až dvakrát měsíčně. A pokaždé přidáš něco ve smyslu. Zvládl bych s tímhle IQ základku?
Už jsem byl na testech mám tolik a tolik.
Nevím jestli dodělávat střední. Třeba to bylo jen mou leností.

Jako na jednu stranu tě chápu. Asi bych byla naštvaná, kdybych si myslela, že jsem měla na víc a kdybych viděla, že teď už to u dětí jde.

Jenže ty říkáš, že jsi s tím už v pohodě. :roll: a promiň, nepřijde mi, že jsi v pohodě. Žere tě to.

A opakuji, nedivím se. Vůbec. Jenže takhle to bylo. Teď je to jinak. :roll: Stojí to někdy za prd v obou případech…

Prostě mi jen nepřipadá, že to máš zpracované. Vědomě asi víš, že už s tím nic neuděláš. Ale podvědomě tě to hlodá. Co kdybych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 21:29

@KeckaJ me to je úplně už jedno. Stvalo mě to tenkrát před xlety ale teď už vůbec ne. Bavil jsem se o tom jako o diskuzi.Ja jsemze sebou spokojenej a jsem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 21:32

@KeckaJ a jsou na světě horší věci. Takze tohle je prkotina.par věci mě na tom zajímalo tak jsem s tím ještě otravoval

Příspěvek upraven 28.03.23 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 21:42

@KeckaJ dystak tu dlouhou zprávu vymaz jak si psala. Zabira to zbytečně moc místa tady.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 21:56

@KeckaJ a nemám vůbec důvod být naštvanej a Vysledky už znám na testech jsem byl.Uz jsem měl jít na testy dávno. Priste abych se bál se tady na něco zeptat

Příspěvek upraven 28.03.23 v 22:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
28.3.23 21:56
@Roman18 píše:
@KeckaJ dystak tu dlouhou zprávu vymaz jak si psala. Zabira to zbytečně moc místa tady.diky

Proc by to mela mazat, shrnuje to tve diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
29.3.23 09:24
@Roman18 píše:
@KeckaJ a nemám vůbec důvod být naštvanej a Vysledky už znám na testech jsem byl.Uz jsem měl jít na testy dávno. Priste abych se bál se tady na něco zeptatPříspěvek upraven 28.03.23 v 22:05

OK, jsi spokojený. Jsem za tebe ráda. Jako diskuse super. Ale ty se k tomu neustále vracíš.

Takže se omlouvám, jak to na mě působí. Klidně přiznej, že vnitřně tě to pořád trochu se*re. Myslím, že by se nikdo nedivil. A tobě by se ulevilo.

A mazat nic nebudu. :P Víš kolik práce to dá nadatlovat na mobilu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
29.3.23 22:47

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
2.5.23 09:30

Nevíte kolik si může vydělat člověk mytím nádobí? Někde píšou 25000kc čistého. Jestli to je pravda tak bych na to šel. Ja nevím co lepšího za práci dělat. Ve fabrice mam méně. Že bych se vrátil do kuchyně jestli tým jsou za mytí nádobí tyhle peníze. Oni můžou říct že jo ale skutečnost pak může být jina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
2.5.23 10:18
@Roman18 píše:
Nevíte kolik si může vydělat člověk mytím nádobí? Někde píšou 25000kc čistého. Jestli to je pravda tak bych na to šel. Ja nevím co lepšího za práci dělat. Ve fabrice mam méně. Že bych se vrátil do kuchyně jestli tým jsou za mytí nádobí tyhle peníze. Oni můžou říct že jo ale skutečnost pak může být jina

No, nevím, oni uvádějí plat v čistým?? To tak nebude, nemůžou vědět, Jaký máš daně. Ty jsi Ozp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze