Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sofy s těmi vitamíny vím,že by to mohlo pomoct,ale u nás se ty mršky prakticky nehýbají,jak řekl doktor ,tak se tam jen tak plácají a pohyb nešel změřit vůbec,takže moc naděje do vitamínů nedávám,sice je manža zobal každý den,ale..Nechám se překvapit,hlavně ať už vím,jak to dopadlo.
Berunda
Berunda, u nás to bolo mizerné aj s pohyblivosťou aj s množstvom,manžel toho vyprodukuje bždy strašne málo ale ja sa vždy utešujem,že na oplodnenie stačí aj jedna spermia,no nie.Neviem aké vitamíny berie tvoj manžel,už sa tu spomínali rôzne druhy,ale nikto nespomínal Koenzým Q10, ktorý bral môj manžel a Dr. nám prízvukoval,že to musí brať,že to pomôže.A ono to fakt pomohlo.No, nebolo to nič svetoborné ale bolot o každopádne viac ako o polovicu lepšie ako sú manželové ,,rekordy,,.Takže toľko-možno to pomôže aj vám
Skús-uvidíš.
Opravujem predchádzajúci príspevok,ktorý som písala Petre, niesom dnes 15DC, ale 15 deň po IUI, to je 29DC.
Ahojte
Sofy,moc držím pěsti,aby ta mrcha nepřišla! Bolest prsou a podbřišku jsou taky příznaky těhu,špinění podle mě nevadí,hlavně aby to nebyla jasná krev,i když i tak by bylo možné těhu.Je to hrůza,když člověk neví,ale určitě to dobře dopadne
.Berunda
Ahoj holky, už máme některá výsledek po IUI? Já mám docela strach testovat (pá nebo so), ale začínám si myslet, že nám ta naše 1. IUI, který jsem skoro vůbec nevěřila, možná vyjde. Dnes jsem 28 DC a většinou mám MS 26 nebo 27, 28 spíš výjimečně a posledních pár dní mě dost bolí bradavky. Možná ten špatný žaludek nebude od duphastonu, jak jsem myslela, ale … Nechci to zakřiknout
Jestli mě dnes
nedožene, zkusím ráno testík a uvidíme. zatím se mějte hezky
Selmina, tak to ti držím palce, ja som tiež po 1 .IUI a zajtra idem k Dr. takže výsledok sa dozviem zajtra.
Napíš keď budeš testovať.A ozaj kedy sa chystáš?
Pá
Pro Minnie
Já jsem hrozná, já jsem to asi špatně pochopila a asi teď mám jít na zjišťování průchodnosti vaječníků. Mám tam napsáno HSG vyšetření. Promiň. Ty jsi na tom byla? Na to HSG mám jít 21.10.2005 a na IUI mám jít 27.10.2005. Včera jsem byla v poradně a tam mi Dr. řekl, že teď tomu dává největší šanci. Půjdeme již na 4. pokus, ale prý po provedení toho HSG (fakt nevím, co toje), je větší pravděpodobnost úspěchu.
Holky nebo některá z¨Vás neporadíte mi, co to HSG je? Jak to probíhá a tak.
Moc díky za odpověď a všem čekatelkám přeji pevné nervíky, ať jsou konečně již //.
Leona
Pro Leicu
vyšetření HSG /hysterosalpingogram/ je jednoduché rentgenové vyšetření vejcovodů ke stanovení jejich průchodnosti za použití kontrastní látky - myslím, že se provádí (záleží také na délce cyklu/ přibližně 6. - 9. den menstruačního cyklu. Doufám, že vše dopadne dobře, a na konci budou // čárky.
Wendys
Selmino,to vypadá nedějně! Kdy budeš testovat? ![]()
Holky,to vyšetření průchodnosti vaječníků se dělá vžycky před IUI? Já mám normální ovu,myslím,že problém je jen ve spermijkách a žádné vyšetření kromě monitorování cyklu jsem neprodělala.
Berunda
Tak jsem se asi holky unáhlila
MS sice zatím nepřišla, ale navečír mě začalo fest bolet břicho, takže mrcha tu bude co nevidět. A jak jsem byla naštvaná, zkusila jsem už ten test, samo že negativní ![]()
Holky a nevíte jestli to HSG vyšetření bolí? já už z toho mám depku teď. A to tam mám jít až příští týden v pátek.
Leona.
Pro Leicu:
Mne osobně vyšetření samotné nebolelo a to jsem se toho dost bála a měla nervíky. Jsou ale dva druhy vyšetření této metody - jedna možnost je sledování průchodnosti pomocí kontrastní látky, která se pomalu vpouští do těla a na monitoru se sleduje kam až se ta látka /dle zabarvení/ dostane. Pokud projde bez problémů - je vše průchodné. Druhá možnost : jako určitá kontrastní látka je zvolen plyn. Postup je zcela stejný. Vyšetření jako takové nebolelo /ještě dodávám, že se provádí jako gynek. vyšetření/, ale upozornili mne, že jak se ten plyn uvolňuje bude mne píchat v rameni /ale až po vyšetření/. Byla to opravdu nepříjemná bolest, tlak a dost dlouho jsem to rozdejchávala ještě doma. Je to takové ostré píchání v rameni jako by mezi klíční kostí a ramenem /jak ten plyn odchází/. Nějak jsem se rozepsala. Ale neboj, je to individuální. Držím pěstičky.
Vaše příspěvky pravidelně pročítám, tak doufám, že napíšeš, jak si to zvládla. Wendys
![]()
Ahoj,Selmoino,Sofy,jak to vypadá, zkoušíte testík?
Já jsem včera obdržela dobrou zprávu od gyndaře -tradičně mi poslal sms v 11 večer a bylo tam že kontrolní spm byl v normě! Jupííííííí!!!!
Mám takovou radost!!! Že by pomohla armáda vitamínků? Máme přijít v po dopoledne,abychom se dohodli,co dál.
Berunda
ahoj holky, doma mi jiz tyden nejde net, tak napoisu jen v rychlosti z prace, holky, ktere testujete,. drzim moooc palecky a doufam, ze k nam brzy pribude nejaka pekna tehulka.
jinak pro sofy: Dostala jsem to o 5 dni drive, asi 10.den od iui, takze jsem mela peknou depku, ale uz je to dobry, ted ve stredu jedu na utz a pristi patek asi na iui, tak mi drzte po treti a snad naposledy palce, zatim papa petra 23
Ahojte
BERUNDO, tak, vidíš, armada vitamínov určite pomohla, len v tom pokračujte ďalej-gratulujem.
PETRA budem ti držať veľmi,veľmi palce.Mne to tiež nevyšlo, dnes som dostala MS po dvojdňovom meškaní ( a to už som začala dufať,že predsa…lebo sa mi to nikdy nestalo).Ešte ráno som bola u Dr., nech sa na mňa pozrie ale samozrejme tam nič nevidel, ako sa tam vo mne strašne šťural aby niečo videl, tak to dal do pohybu a pred hodinkou sa MS dostavila aj s patričnými bolesťami… ![]()
My ideme do druhého kola okolo 26.10. ( takže za stráááááášne dlhúúúú dobu) ![]()
Zkoušela jsem dělat testík včera odpoledne, když mě začlo bolet dost břicho a byl negativní. Ach jo. MS zatím nedorazila, ale cítím, že je na spadnutí. Vždy mě pobolívá podbříšek a prsa, pak mám asi 2 dny klid a další den dorazí. Takže ji čekám tak v sobotu. Když né, v neděli ráno to testnu znova. Ale je to u mě poprvé v životě, co mám MS opožděnou, vždy přišla pravidelně na den nebo posledních půl roku vždycky ještě dřív než měla být. Nemůže to být opožděné kvůli těm lékům na udržení? Beru je 1. měsíc tak s tím nemám zkušenosti. Takže zatím nejásám, spíš mám nějaký splín, že z toho nic nebude a takhle mě to jen napíná.
zdraví vás Šelmina