Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
Petruško moc mě to mrzí. Ani nevíš, jak jsem na tebe myslela a držela ti palce.
Přesně tohohle se taky bojim. Já mám dnes taky špatnou náladu. Prostě tomu nějak nevěřim, že to vyjde. ![]()
Ale jak jsem četla, čím je víc IUI, tím větší pravděpodobnost otěhotnění. Tak nám nezbyde než jen doufat a čekat. Aspoň máš výhodu, že má krátký cyklus a co nevidět, bude další pokus. Uvidíš, bude to v pohodě. Fifce to taky vyšlo až napodruhé, ale hlavní je, že to VYŠLO!!
Já jsem teprv druhý den po IUI. Můžu se tě zeptat, kolikátý den po IUI jsi??
Měj se krásně. Ať nám to čekání utíká
Potro 23 a ty se divíš, když se v tom pořád tak šťouráš a tvoje tělo je stále napnuté jak časovaný bomba.Se nedivím, že se tam nic neděje. komu by se taky chtělo do takového psychického napětí…Už tě tady pozoruji delší dobu a to je stále - dnes na sobě nic nepozoruju, dneska mě píchlo tady a tam.Snaž se dát nejdřív po psychické stránce do kupy a pak to bude lepší.Už se ti i krátí cyklus, jak jsi rozhozená......Logicky se snaž nad tím zamyslet, že tudy opravdu cesta nepovede
Jen by mě anonyme zajímalo, zda máš i ty problémy s otěhotněním, nebo jsi jen nakukovatelka. Ono je dost těžké na TO nemyslet, hlavně když se nedaří již dlouho. Já to asi 1/2 roku od snažení brala vpohodě, ale když už je to přes rok a půl, už to bez nervů nejde. Myslím že všechny tady víme, že psychika hraje velkou roli, ale jak to zařídit, abysme při tom všem byly happy, tak to nám teda poraď. Já už nic dlouho neměřím ani netestuju, dnes jsem 9. den po IUI, a i když jsem si 100× říkala, že to nebudu prožívat, tak na to stejně podvědomně myslím dost často.
Selmino, také mám problémy.Ale u nás je to zas jiná.Jinak bych sem asi nechodila, jen tady čtu a když potřebuji něco vědět, jdu na neplodnost CZ.Já chápu, že psychicky to zvládnout je nejtěžší a každý na to myslí a když se snaží nemyslet, tak stejně to má v podvědomí.Ale čeho je moc toho je příliš, abych pozorovala kde mě co píchlo a zatlačilo a pořád se sledovala, to opravdu né.Někdo jí to už říct musel, takhle se trápí ještě víc.To prostě nejde, aby se takhle stále hlídala.Tělo pak není uvolněné, je tam napětí a je to ještě horší.....Vím, že to je těžké sama to znám, ale asi chce nejdřív zapracovat na své psychice a na sobě a pak teprv se snažit o takovou věc, pak si myslím, že je to škoda pokusů…Jana M.
Teda co je to za anonyma??? Plive tady jed a ani se ktomu nedokáže přiznat!! To jsem zvědavá, jak by bez nervů čekala na mimčo takhle dlouho!Berunda
Koukám,že annonym se už ozval.Já taky čekám dost dlouho,jako všechny holky tady, taky se pozoruju, vím ,že psychika hraje svou roli,ale taky vím, že prostě zapomenout prostě nejde,ať pro to děláš cokoli,pořád to v podvědomí je a s tím se nic nenadělá.
Berunda
Vždyť já to chápu a sama moc dobře vím, jak je to těžké.Já jen psala, že to opravdu není možné se takhle kontrolovat a sledovat se, co se 2 dny a víc dnů po iui změnilo.Každý i když nad tím se snaží nepřemýšlet, to má v tom podvědomí, ale aby sem pořád psala, že dnes není žádná změna, že jí nikde nepíchlo, to přece nejde.Vždyť se z toho zblázní.....Právě, že když už sem příjde,tak se má snažit přijít na jiné myšlenky.Psát kraviny, zabavit se, ale hlavně na to nemyslet.A ona sem příjde a první co je tak napíše.Co jí kde píchlo.Já jí nechci utěšovat, že to bude dobrý, to není pomoc, to je nalhávání.Pomoc je když někdo dokáže říct kritiku/dobře míněnou/ a ten druhý se nad tím může zamyslet a něco si z toho vzít, ale né jí něco nalhávat.....
Tak nevim nevim anonyme
vyprávíš tady, jak je důležité někomu říct pravdu. Podle mě to, cos udělala, byla spíš taková podpásovka. Z ničeho nic se vynoříš a začneš tady někoho kritizovat. Nevím, jak ostatní, ale já sem taky ráda zajdu nejen pro radu, ale prostě si „popovídat“ s holčinama, co jsou na tom podobně. Když je někdo s tím svým problémkem sám, tak se rád vypovídá aspoň tady. Osobně si nemyslím, že by zrovna Petra to nějak přeháněla a sledovala se. Naopak. Obdivuju ji, že zvládá práci, školu a ještě tyhle starůstky a nikomu to neříct !! Vždyť píše jen průběžně, jak to jde. Zkracuje si tím to čekání. Proč se v tom šťouráš???
Petrus: doufám, že jsi v poho. Koukej se ozvat
![]()
Minnie přidávám se k tobě,už jsem na to nechtěla reagovat.Myslím, že tyhle stránky jsou od toho,aby se každý vypovídal a ulevil si,Péťa se nesleduje víc než ostatní a i kdyby, tak je to jen její věc.Je jasné,že když má někdo nějaký problém,tak se holt sleduje víc/já taky anonyme!/.Tenhle anonym,mám pocit sem jen vnáší dusno.
Péťo drž se a kašli na anonymy!
Berunda
Ahoj Minnie,
moc Ti děkuji za podporu. U nás s manželem nemůžou přijít na to, proč se to zatím nedaří. Včera jsme byli v poradně, že z té IUI chceme přejít na IVF, ale nedoporučili nám to. Manžel má pomalé spermie, ale že je to ještě v normě, že tam jsou i pomalejší a daří se. Zítra mám jít znovu do té poradny a budeme se domlouvat, co dál. Radí mi 4. IUI, tak nevím. Asi do toho půjdeme. Včera mi napsali další prášky a nové injekce. Doporučili mi RTG vaječníků, tak nevím, jestli to chcou udělat zítra. Nebyly jste holky na tom někdy, já si to nedokážu představit co to je. Na průchodnost vejcovodů? Moc děkuji za radu.
Leona
Ahoj Peti,
moc mě mrzí, že Ti to nevyšlo. Musíš věřit, že se to jednou povede. Pevné nervíky a hodně trpělivost. Měj se moc hezky.
Leona.
Zdravím
Leico: doktůrci asi vědí, co dělají. na RTG vaječníků jsem „zatím“ nebyla, takže neporadím. A průchodnost vejcovodů ti už zjišťovali?? Kdy bys měla jít na IUI? Přeju pevné nervíky
![]()
Měla bych holky menší dotázek. Jsem čtvrtý den po IUI a třetí den mám bílý hustý výtok. Tak si říkám, jestli to nemůže být nějaký zánět nebo něco. Začlo to až po té IUI. Nemáte zkušenost?
Děkuju
Prepacte, ze sa vam sem montujem, ale chcem reagovat na anonymku. Viem ake to je stale pocuvat tie KECY o tom, ako na to nemame my snazilky mysliet, my s manzelom sa snazime uz 2 roky a samozrejme, presli sme si roznymi fazami. Ked sme na om boli zle, navstivili sme psychologicku a viete co nam povedala? Ze ked clovek na nieco neustale mysli, upina sa na tu jednu vec, tak jeho organizmus, ktory normalne funguje spontanne, strati tuto schopnost a pocatie je potom naozaj tazsie, ALE ak clovek podvedome mysli napr. na mimco a bude sa snazit tieto myslienky odohnat a tvarit sa, ze problem neexistuje, snazit sa zatlacit svoje pocity, tak problem nielenze nezmizne, ale este zosili a to je ZLE. Ked mame chut na mimco mysliet, treba na neho mysliet a nie sa stale obvinovat, ze nemyslime na nic ine iba na tu jednu vec. Ak niekomu robi dobre, ze si meria BT, kresli grafiky a keca v takychto diskusiach, tak to MA robit aj dalej…pretoze mu to pomaha. Hlavne v sebe nesmieme potlacat pocity. takze holky do toho! nase miminka k nam pridu aj ked na ne budeme mysliet 100000 krat denne. Vsetkym co najskor //. Lili
ahoj holky, nejdriv jsem se chtela omluvit, ale nesel mi dva dny internet a nestacim se divit, kdo nam to sem vesel. Myslim, ze to jsem si nezaslouzila, mam toho tento vikend za sebou docela dost - uplne psychicke vycerpani, priznavam, neustala jsem to, ale bylo to jen diky tomu, ze jsem si opravdu myslela, ze tentokrat to vyjde a … zase nic. O tom anonymovi se nechci vubec vyjadrovat, protoze si nebudu ubirat silu mu neco napsat - ale preci neco: ANONYME - SVOJE POCITY A TO JAK SE CITIM SEM PSALA HLAVNE PROTO, ZE KDYZ JSRM JA CEKALA NA SVE PRVNI IUI? TAK BYCH DALA NEVIM CO? KDYBY MI NEKDO PSAL DEN ZA DNEM? JAK SE CITI. NIJAK SE V TOM NEBABRAM A I KDYBY...... HROZNE MI TADY HOLKY POMAHAJI A TY ASI ANI NEMAS PARU O TOM VSEM. PSYCHIKA JE OSIDNA VEC- TO S TEBOU SOUHLASIM, ALE AT SE SNAZIM SEBEVIC, V PODVEDOMI TO PORAD MAM A NEVIM, PROC BYCH NA TECHTO STRANKACH MELA PSAT BLBOSTI, KRAVINY A TADY NA TO NEMYSLET, NAOPAK SI MYSLIM, ZE SI TADY S HOLKAMA DOST POMAHAME.
tak a uz dost, nestoji mi za to, moc vam holky dekuju, za to, ze jste se tu v dobe me nepritomnosti me zastaly, moc si toho vazim, musim rict, ze me to docela nastvalo, ale mohla jsem cekat, ze se nekdo takovy objevi.
Jinak ja jsem objednana za tyden ve stredu do CAR, kde budou delat UTZ a v patek pristi tyden dalsi iui. Deprese je uz zazehnana a to diky tomu, ze fakt je ten cyklus kratky a strasne rychle to bezi, tak se mejte a budu rada, kdyz napisete, jak se mate a jak se citite - na anonyma kaslete, papa
Petro,přesně takhle se musí na anonymy a vůbec všechno co nám v životě podráží nohy-nedat se a zkoušet to znova!!
A ono to vyjde,jsme tady s tebou
.Berunda