Jak probíhala inseminace při úspěchu a jak při nezdaru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
29.9.05 14:38

Zdravím všechny.
Právě jsem se nově přihlásila, „potěšila“ mě skutečnost, že nejsme jediní komu se nedaří. Také bychom rádi mimi a to už rok a půl, ale až do nedávna se nic nedělo. Pak jsme prošli několika vyšetřeními a zjistili, že ani já ani manžel nejsme zcela fit. Já jsem měla endometriózu Ist., mám vyšší protilátky proti embryu a manžel je také těsně pod normou. Momentálně nás chystaji IUI, která má být už zítra, tak doufám a doufám..
 Alma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.9.05 14:45

ahoj holky, tak jsem tady. :D
Zacinam od zacatku, to znamena od vcerejsiho vecera, kdy jsme meli jako hlavni ukol naordinovane tulenicko, ale nevim jestli to znate, ale proste jsem nemohla :( , uplne jsem byla na dne a pri pomysleni na tuleni mi bylo fakt hrozne. Snazila jsem se, ale nakonec jsem to stejne neustala a zacala jsem bulet, :cry: to jsem cela ja, kdyz se ma jit na vec, tak se proste neco ve me zasekne a… nic .
No ale musim fakt podekovat memu priteli, ktery se zachoval supr(ostatne jako vzdycky) :D a dotahl to se mnou pomalu az do zaverecneho konce a ukol byl tím padem splnen.
Rano jsme jeli do teplic, kde sel pritel odevzdat vzorek a pak jsme hodinku cekali a ja sla na to. Vsechno bylo O.K, ale jedno neprijemne tam bylo a to bylo, kdyz mi zandavali tam dovnitr (nevim jak to jinak napsat) ty zrcadla, to je fakt neprijemny, nepisu bolestivy, protoze to neboli, jen je to fakt neprijemny, po vykonu jsem chvili lezela a pak pro me doktor prisel, oblekla jsem se, dostala jsem instrukce, jako ze dneska ten ten mam brat jako nejakou dovolenou :D , u televize, :) byt v klidu :D , neutikat :) , nesporotvat :D a tak, tak jsem radeji zavolala do prace, ze neprijdu a od pul jedny az vlastne do ted jsem usnula, takze jeste , ze jem do te prace nesla, vyfasovala jsem utrogestan a budu polykat jak vztekla, kazdy den dva, rano a vecer a za 14 dni udelat test, tak jsem na to zvedava, koukejte mi drzet palecky a ja se budu ozyvat.

omlouvam se za detailni popis iui, bylo to spise pro nese nove kolegynky, ktere to ceka, vam zkusenym nemusim nic vypravet, vy to znate, piste piste piste, tesim se, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.9.05 15:51

Ahoj Petruš,

moc Ti držím palečky, aby to vyšlo!!!
A btw. jaký je to CAR v Teplicích? Jsem rodilý tepličák, jezdím tam do práce. Dokonce šéf byl na večírku při otevření. Také se tam chystáme:-), po 2-letech snažení už by asi bylo na čase :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
29.9.05 16:52

Ahoj Petro,moc ti držím všech dvacet,už to přece musí vyjít!!!! :lol: :lol: :lol: berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.9.05 18:20

holky , dekuju moc, snad uz se to povede :wink: , jinak centrum v teplicich je podle meho soudu presne neco pro me, zadne cekaci doby, doktor jeden, to me uklidnuje, protoze, kdyz jsem jezdila do prahy, tak jsem pokazde byla u nekoho jineho a kazdemu jsem vsechno musela prerikavat a to me dost vadilo :x , jinak je to tam takove male, teprve se to rozjizdi, ale uz maji uspechy, protoze zrovna, kdyz jsem tam cekala na iui, tak tam volala budouci mamina, ze po iui ma pozitivni test :D , tak se tam radovali, ze maji dalsi pozitivni testik, tak me to trosku dojalo :) , jinak myslim na vsechny z vas, ktere to ceka a nebo ktere cekate na vysledek :wink: , jsem rada, ze jsme tu jedna pro druhou, moc mi to pomaha, moooc moooc moooc dekuju , papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.9.05 22:32

Ahojky zdravím vás všechny!!!
tak jsem se k počítači dostala bohužel až nyní, protože jsem měla náročný den. Do devíti v práci a když už jsem si konečně před hoďkou sedla ke compu, tak nám začlo téct topení 8) :cry: :evil: Ale naštěstí už vše O.K.

Petrus: Nejprve ti chci pogratulovat ke zdárnému provedení IUI :) a teď už jen to čekáníčko a už už aby tam byly ty dvě //, viď :wink: Musí to už konečně vyjít. Závidím ti, že už to máš za sebou 8) :wink: Jsem moc ráda, že jsi popsala, jak to probíhalo, protože nám, které to teprve čeká, to aspoň napoví, co od toho čekat :)
Já už se nemůžu dočkat, ale už teď vím, že den před tím budu poseroutka :cry: Doufám, že nám den předtím to tulení nenaordinují, protože bych to asi psychicky nezvládla :oops:

Sasulo: je vidět, že už máš lepší náladu…tak to má být. Ona ta radost přijde, věř tomu, že jo :) A když ti bude někdy smutno, jukni a napiš.

Berundo: to jsme na tom stejně. U mě je také vše o.k., jen ty spermijky jsou nějaké pomalé. IUI nás čeká poprvé. V úterý jdu na ultrazvuk a pak se dovím, co dál. Tak budu průběžně psát. A kolikátý jsi DC?

Almo: držím palečky, ať je zítra vše o.k. :wink: Hlavně dobrou náladičku a jak psala Petra, pak kukanda na telku a klídeček :) pak napiš

Holčinky, tak já jdu hajat. Zítra se sem dostanu zase až večer a už se moc na vás těším :) Hned je človíčku líp :wink:
Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
29.9.05 23:09

Ahoj Petro - moc Ti budu držet palce, aby se Ti po IUI zadařilo. Já jsem na tom byla jednou a bohužel to nevyšlo. Teď se chystáme s manželem po druhé koncem října. Mě v centru řekli, že mám utrogestna zavádět dovnitř 2 tobolky ráno a 2 večer. Prý je to lepší, :D že se to dostane přímo na místo plodu. Ale pokud to má pomoci tak je to asi jedno jestli se to polyká nebo zavádí. Jak píšeš to zavádění zrcadel bylo opravdu nepříjemné, ale pro mě bylo snad horší to čekání jestli to vyšlo nebo ne. Tak Ti přeji brzy pozitivní testík.
 Sima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
30.9.05 07:19

Ahoj Peti,
já Ti také přeji, abys konečně měla na testíku //. Takže teď jenom odpočívej a těš se.
Vám ostatním přeji, abyste to všechno měly konečně za sebou a konečně do toho světa zvolaly, že čekáte miminko.
Tak se mějte.
 Leona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
30.9.05 07:45

Ahojte vsetky :D

Tak aj ja som už inseminovaná a dúfam,že aj oplodnená.Ja som bola na zákrok v stredu a po zákroku som isla domov oddychovat, lebo Dr. povedal,že to chce kľud.
Chcem potvrdiť to čo povedala už Petra, že je to nebolestivý zákrok-iba taký mierny tlak ( aspoň ja som to tak pociťovala).Bola to moja prvá IUI, takže tiež som mala obavy keďže som nevedela do čoho idem.Ja som nedostala žiadne injekcie ani lieky, Dr. povedal,že to nechá na prírodu nech sa s tým vysporiada sama ( takže dúfam že nebude lenivá a urobí to čo má :) ).Ale objednal ma dnes o 10 hod. ešte na UTZ, či folikuly naozaj praskli, pretože koli psychike sa to vraj stáva,že sa zablokujú a neprasknú.No a čo sa týka tých folikulov tak ja som mala dva jeden vpravo 21mm a druhý vľavo 20mm :D , takže uvidíme čo z toho bude :D

Petra, držím ti palce,veľmi,veľmi silno nech je to tentokrát posledný pokus so super výsledkom, samozrejme tiež držím palce všetkým ktorých to len čaká, žiaden strach je to 2 minutový bezbolestný zákrok :lol:

Fifka a Tulipánku, pevne verím,že za chvíľu si budem s vami vymieňať tehotenské skusenosti :wink:

Pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
30.9.05 09:08

:-)

Mila Petro a Sofy,
moc drzim palce, abyste za 14dni nebo i drive uvidely na testiku //. Je to uzasny zazitek . Muj manzel to studoval i pod lupou :-)
ja jsem mela pri IUI zavadeni te rourky do delůohy docela bolestive pocity, ale zatnula jsem zuby a trvalo to prece jen chvilku. Nevim proc to bolelo.
Jinak me o klidu Dr. vlastne nic nerikal, takze jsem zase jela zpatky do prace. Se sportem jsem zatim radeji prestala, ale az mi bude lip (nevolnost…) tak zacnu chodit plavat, abych neco konecne delala.

takze jeste jednou hodne stesticka. Nejhorsi spis bude preckat tech 14dni , hrozne se mi to tahlo:-)
Hezky den
 tulip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
30.9.05 09:09

hojte holčičky, nebojte, všem se splní tajný sen a podaří se to dřív a nebo později, ale podaří, to mi věřte, na to vám přísahám, mimíska budeme mít úplně všechny, je přeci tolik různých způsobů a my na ně vyzrajeme, protože jsme všechny silné :wink:

Petra 23 + Sofy: gratuluji ke zdárnému přežití IUI!!! Já měla své první před cca 3 týdny, nevyšlo to, ale měla jsem stejné pocity při zavádění. Trochu nepříjemné /jako při cytologii se zrcadly/ a pak trochu tlak v podbřišku, ale do max. 2 minut bylo po všem, pak jsem si pohajala a jeli jsme domů. Před výkonem jsme měli mít pauzu 2-5 dnů (máme pomalé spermijky) a tak abych jim bylo asi co nejvíce, ale druhý den po IUI jsme měli doporučené tuleníčko. V centru to také bylo miloučké, příjemné, teploučké a všichni mooooc hodní!!!

Teď mě čeká mrcha a pak jdeme na další a už teď se moooc těším!!!! :lol: Fakt moc, nemůžu se dočkat. Myslím, že každá je nervózní, ale chlapi víc a to jim nic nedělají (jsou to pěkný srágorky) :P

Minnie: opravdu se nemáš čeho bát, všechno bude super a z IUI jsem měla super pocit!!!! Já se na to těšila /bála se, co mě všechno čeká, ale těšila a moc/… Ať se vám to podaří co nejrychleji!!

Já také nebrala žádné léky ani před IUI tak ani po…Folík jsem měla 23mm a tak asi nebylo ani třeba…Včera jsem byla po 3 týdnech po IUI na ultrazvuku a gyndr. mi řekla, že prask, tak alespoň vím, že prask, i když se to nepovedlo. No ale nevadí, my jsme všechny silné a tak to zvládneme a dokážeme, však mi jim ukážem :D

Tak zatím a držím všem všechny palečky co mám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
30.9.05 12:55

ahoj holky, :D
vsem moc dekuji za podporu, kterou jste mi projevily, moc si toho cenim. :)
Jsem dneska 1. den po iui a zadna zmena u me neni, jen netrpelive cekam na vysledek :? , jo ale prece neco, zacala jsem dneska zobat utrogestan. Doktor mi rekl, ze pokud nemam klidovy rezim, tak ho mam polykat, jinak o vikendu ho muzu klidne zavadet, je to pry jedno, na ucinek to nema vliv, tak nevim, :? budu se ridit jeho radou a zitra a v nedeli budu zavadet a jinak pres tyden, kdyz chodim do prace, tak ho budu polykat.
Tak se mejte krasne :D , ja jeste jedu na vejsku, mame nejakou prednasku :( a pak jedu k tatovi na vikend, tak se sem dostanu az v nedeli dopoledne, tak piste piste, tesim se, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
30.9.05 13:08

Ahoj holky, úplně mi při těch všech vašich přáních a ujišťováních, že se všechny dočkáme,vyhrkly slzičky. :cry: Miminko je pro mě už jen takový krásný sen a už se skoro neodvažuju doufat.
Minnie jsem dneska 22DC,v út ten spm a do týdne výsledky,což budu jak tak počítám nejspíš 4-5DC,tak proto si myslím, že by s námi hned mohl něco podníknout.Jestli spm bude špatný,tak ať mám i IUI za sebou ,proč ještě čekat! :roll: Hezký deštivý víkend :lol: Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
30.9.05 13:32

Ahoj petro, tak to sme tu dve čo popri snažení o mimi chodíme ešte aj na výšku ( aja aj do práce, neviem ako ty?),ktorý ročník študuješ ana jakú výšku chodíš?Ja som v čera mala poslednú skúšku a už ma čakajú iba štátnice.

zatiaľ pá

BERUNDA, ten špatný spermiogram sa dá ovplyvniť vitamínmy, môžem to potvrdiť z vlastnej (vlastne z manželovej) skúsenosti.My sme pred dvoma mesiacmi mali spermiogram úúúplne mizerný totálne lenivé spermie, pohyblivosť asi tak 20% a množstvo 20 mil.Po dvoch mesiacoch brania vitamínov to bolo 65% pohyblivosť a množstvo 35 mil.( množstvo síce nič moc,ale na oplodnenie vraj stačí- veď stačí aj jedna,no nie?).

pekný vikend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.05 16:55

Ahojte,
tak píšu, jak jsme dopadli. Dneska nám úspěšně provedli inseminaci, no a dál uvidíme. Dostala jsem, jako ostatně mnohé taky Utrogestan, taky Prednison (do toho se mi moc nechce, ale co už…) a Anopyrin. Za 14 dnů mě čeká kontrola, ale asi to zvědavostí nevydržím a udělám si test v práci. :D
Zákrok byl OK, všichni byli moc příjemní a nejvíc vyplašený byl asi manžel, i když tvrdil, že ne, ale stačilo se podívat. :wink:

PETRO 23: Přeju hodně štěstí, ať vám ten drobek už konečně roste. To čekání je vždycky nejhorší. Myslím na vás!

Berundo: Pusťte se do toho s vervou, určitě nic nepokazíte a aspoň budete vědět na čem jste. Nejistota je hrozná a znát aspoň důvod už dává naději.
Minnii: Díky za slovíčka podpory, moc mě potěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí