Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj fifko,
ja som nikdy v tehu nespinila, ale zevraj je to normalne. no nechcem ta strasit, ale ja by som urcite bezala k dr. po tom vsetkom co som zazila, budem pos… z kazdej blbosti. radsej ist z blbostou ako … drzim moc palecky, aj tebe tulipanku nech ste obe v poriadku
Holky, děkuji vám za rady. Dneska jsem toho hodně pročetla na netu o krvácení v počátcích těhu......no a moudrá z toho nejsem. Jenom že je to celkem časné a většinou to nic neznamená. Samozřejmě pokud na takovou otázku odpovídal lékař, tak doporučoval ihned navšívit doktora. Ale u mě se to od včera už neobjevilo a tak si říkám, že počkám co bude dál. Pokud se to objeví jenom v náznaku tak hned peláším, ale doufám, že už to bude dobré.
NazdeK Fifko a vsechny holcinky,
tak jsem jeste v patek letele k Dr. a vyzvedla si recept na ten Utrogestan a zacala zase hned brat, tak jsem tomu doufam zase trochu napomohla:-)
Dneska jsem s nervikama uplne hotova. nemohla jsem spat a zaludecni neuroza me provazi uz od vcera.
V 9:45 hod jdu na UTZ a tam se to rozhodne.
Chtela jsem koupit hned kytku Dr., ale co kdyz to nebude ok TUK,TUK,TUK, tak bych to nerada zakrikla. Takze s tou kytinou tam kdyz tak zabehnu potom, ne? ![]()
Uz jenom , ze o tom pisu, se mi zveda tlak
, tak vam radeji napisu az potom ![]()
Hezky den vsem
tulip
Dobré ráno všem!
Já mám za sebou horor víkend. Samozřejmě, že v pátek večer mě špinění přešlo do krvácení, na WC jsem se tak lekla, že by se ve mě krve nedořezal. Prostě světlá krev a celkem dost. Takže jsem si sama naordinovala dva Utrogestany. Noc byla hrozná, nemohla jsem spát a pořád jsem přemýšlela koho a kde budu v sobotu nahánět. Nakonec jsem se v sobotu ráno rozhodla zajít do CARu a byla tam moje dr. štěstí! Udělala mně ultrazvuk a poprvné jsem viděla tu malou, černou tečku! Měla 4 milimetry! Hrozně se mi ulevilo, ale dr. mě moc neuklidnila, prý že to krvácení někdy bývá a nebo to malé není v pořádku a tělo se ho snaží zbavit
dostala jsem další Utrogestan......teď už špiním jenom malounko a doufám, že všechno bude OK. Vidět tu „tečku“ bylo pro mě ale velké uklidnění i dr. říkala, že je dobře že už je vidět.
Tulipánku,
držím palce!!!! Napiš potom co ti řekli a kolik milimetrů mimi má, ať to zase můžu porovnat se mnou ![]()
Taky jsem přemýšlela, že bych doktorce něco koupila, ale pořád si říkám, že nic není jisté a čekám až uvidím tlukoucí srdíčko, potom se i já začnu nefalšovaně radovat a vykřičím to celýmu světu!
Ahoj Fifko,
Ahoj holciny,
tak jsem tedy byla na UTZ. Vazne to mam potvrzene, jen musim za tyden na UTZ jeste jednou, protoze jeste nebyla videt srdecni cinnost, ale horsi je, ze na jednom vajecniku mam 5 cm cystu a kdyby praskla najednou, tak to muze i tehotenstvi ohrozit.
Jsem z toho dost spatna. Pry se musi nechat vstrebat, ale co kdyz praskne ? TUK,TUK,TUK
Nevite nekdo co pomaha, aby k tomu nedoslo a v klidu se vztrebala? Dr. rikala at hodne piju, ale jinak nic vic, tak nevim. Hlavne se asi nesmim moc namahat, takze sportovani radeji na tyden pustim z hlavy.
Nemuzu si zatim bohuzel to tehulkovstvi uzivat, kdyz navic ten plod nebyl poradne videt, ale fotecku mam. Byl videt zloutkovy vacek s necim hodne malinkatym.
Jak jsi se ptala na rozmer, tak na fotecce je bohuzel jen rozmer asi celeho zloutkoveho vacku a tj. 12mm.
Srdecni cinnost neni bohuzel zatim videt.
Moc ti drzim palce a jsem zvedava jestli nas to stesticko neopusti TUK,TUK,TUK
NEEEE to nemuze ![]()
Tak zatim ahojky
Tulipánku, no konečně!!!
Jsem se nemohla dočkat. Tak tedy obě budeme prožívat pěkný nervy, jako by nestačilo to, že se léčíme pro neplodnost a už tak jsme toho hodně vytrpěly…já mám cystu taky, ale velkou 3 cm tak jsi mi trochu nahnala strach. A velikost toho plodu taky moc nesedí......no uvidíme obě jak to půjde dál s námi. Ale jednou už jsme v tom a snad Bůh nedopustí aby jsme se znovu trápily. Držte nám holky palce ať konečně poznáme radost bez dalších strachů co bude dál!
Já jsem si až teď všimla, že mám ten Utrogestan brát 6 tablet denně a brala jsem jenom 4. Takže jsem na:,–(ila správnou dávku a chce se mě tak šíleně spát, že budu v práci tlouct hlavou o stůl.
Ahoj Fifko, držím všech dvacet,aby to všechno dobře dopadlo,já si krvácení taky prožila a nakonec všechno dopadlo dobře!! ![]()
Tulipánku,to je paráda,že už jsi viděla to maličkaté mimi! ![]()
Berunda
Ahojky Fifko,
tak ja mam brat jen 2×1 tbl. Ale tobe to asi zvysili kvuli tomu krvaceni.
Jsem uplne zmatena. Myslela jsem jak si budu uzivat a vypada to, ze ten strach uz vlastne neprestane.
Myslim na tebe a DOUFAM
hezky zbytek pondeli
tulip
Berundo,
děkuji za uklidnění. Taky jsem četla v Knize knih o mateřství, že 90% krvácení nic neznamená, ALE zároveň jsem četla mnoho příběhů o potratech nebo zmlklých těhu…BOHUŽEL.
Tulipánku,
je fakt že jsme asi obě myslely, že s těhu ty strachy pominou, že? A ono je to přesně naopak! ach jo
AHOJ holky(fifko, tulipanku) , nebojte, drzim vam mooooc palecky a uvidite, ze to dobre dopadne
, hlavne se nenamahejte a pekne v klidu odpocivejte
, u me neni zatim nic noveho, dneska jsem byla na krvi a pristi pondeli jdu na UTZ a tam mi reknou, jestli u me dochazi k ovu i bez leku nebo ne a taky mi reknou vysledky z krve, tak doufam, ze to bude O.K.,
jinak jsem si napsala o terminy Jonase a tak je mam uz doma a prvni termin vychazi tusim na zitra, tak mi drzte palce, zkusim i tohle, i kdyz zrovna tomu moc neverim,
ale clovek se uz chyta vseho, mejte se a prubezne informujte co a jak je s vami, papa, myslim na vas na obe, pa ![]()
Diky Berundo, UTZ byl vazne krasne , ale v tu chvilku jsem to vubec nevnimala a videla jenom tu cystu. Kdybych nemela tu fotecku tady pred sebou , tak tomu snad ani neuverim:-)
Mila Petro, diky moc tvou povzbuzujici zpravicku. Doufam, ze se brzy pridas k nam s Fifkou, ale bez tech ostatnich starosti .
Mej se moc hezky
tulip
Ahojte, dúfam,že sa vás budu miminka držať ako kliešťata, pevne tomu verím… takže žiaden strach, lebo stres škodí miminku viac ako čokoľvek iné.Takže v kľude odpočívajte a užívajte si tento zázrak prírody.
Peťo, tebe dúfam,že to výjde už aj bez liekov.Ja presne o tejto dobe za týždeň podstúpim svoju prvú IUI.Tak len odpočítavam deň po dni.
Pekný deň,Pá
Ahojte holky, moc Vám ta miminka přeju a také trošku závidím. Já jsem si v tu neděli dělala test a zase nic. A dneska jsem to už dostala, tak snad příště. My jsme se s manželem domluvili, že teď půjdeme na poslední IUI už třetí a pak zkusíme IVF. Mějte se moc hezky a užívejte si to.
Leona.
Čau holčiny, tak včera jsem byla odnést výsledky z laparky do CARu. Protože zjistili průchodnost jen levého vejcovodu, tak jsem rovnou vyfasovala recepty na stimulaci na naše 1. IUI. Z vašich příspěvků jsem vyčetla, že jste většina z vás brala Clostilbegyt a pak injekci Pregnylu. Mě ještě na:,–(ili nějaký prednison. V letáku je psané, že tlumí infekce a alergické reakce. Neměla jste s tím některá zkušenosti? A ještě mi dali domu duphaston, ale jeho užívání mi prý vysvětlí až při kontrolním UZ, jak rostou folíky.
V životě jsem nebrala tolik léků najednou jak teď . Docela se bojím, aby mi po vysazení nerozhodily moc cyklus, když byl doteď O.K. i s OVU. Ale co bysme neudělaly pro mimísky.
Mila Sofy, tak to ti za tyden budu drzet vsechny palce:-)
Ja mela 1.IUI hned uspesnou TUK,TUK,TUK
Pry se to nejvice dari prave na 1. a 4.pokus. Nevim proc. Takze na tebe budu myslet ![]()
Mila Leico, to me mrzi, ze prislo dalsi zklamani, ale ono to jednou musi vyjit. To se neboj. Kdo si pocka ten se docka
Drzim palce.
Mila Selmino,
tech prasku se neboj. Vsechno je podle me spravne. Prednison jsem sice nebrala, ale pry se dava na potlaceni alergicke reakce zeny proti spermiim partnera. Alespon myslim.
Jinak ten Duphaston(ja beru Utrogestan) je na rust sliznice a upodpore udrzeni plodu. Bere se pri uspechu az do 12.tydne tehotenstvi.
Jinak na me Clostylbegyt nereagoval nebo spis ja na nej , takze jsem se musela stimulovat injekcemi Puregonu.
Mej se moc hezky a drzim palce
tulip