Jak probíhala inseminace při úspěchu a jak při nezdaru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
3.8.05 08:19

Ajusko,
IUI je ve zkratce INSEMINACE :wink: asi nejmenší zákrok co se týče popostrčení přírody od doktorů. Úspěšnost se pohybuje někde od 10-15%, což mě teda přijde sakra málo, ale nic s tím neudělám.

Já jsem dneska už stihla tu návštěvu dr. Měla tam hodně lidí a tak ze začátku nevěděla že sem volala a tak si myslela, že se nám to podařilo a že jdu už těhotná......samozřejmě na ultrazvuku nic nebylo, takže naděje umírá poslední a ta má právě zdechla :cry: Dostala sem Agolitin aby konečně ta mrcha dorazila a začínáme na novo. Další stimulace a inseminace. Ale čert ví za jak dlouho při těch mých problémech. Jo a nový lék.....dostala jsem na konec cyklu Proveru po té to prý zaručeně (pokud teda neotěhotním) dostanu. Ha ha ha na mě by nepomohlo ani nevím co, tak se nechám překvapit. Snad se tentokrát na IUI zadaří.

I když sem si už byla na 99% jistá, že to nevyšlo tak toto mě fakt dorazilo. Ještě doktorka v klidu říká, endometrium 6 mm......takže mám asi i endometriozu či co. No budu končit, napsala jsem román a mám depku že mám chuť psát samý sprostý slova.

Peťo, na tebe myslím, vidíš než já dostanu mrchu tak vy zvládnete další cyklus :D . Držím palce a sleduji jak to půjde dál.

• Citovat
  • Upravit
576
3.8.05 09:00

Fifko,
díky za info. Tak tu IUI už máme také v plánu… Jsme objednaní, ale až někde na září. Podle toho, co mi říkala doktorka, tak vlastně pomůžou spermijkám překonat zhruba 5 cm, aby dorazily k vajíčku. Pokud dorazí mrcha, tak se Tě ještě zeptám, jak to probíhá. Ale to je do září čas.

To je fakt hrozné zklamání, že tam nic nebylo. Tak teď ať mrcha dorazí rychle, a pak honem další snaženíčko. Nebo zkusíš zase IUI? Minule jsem také v:,–(ila na dovolenou, že by tam mohly být //, tak jsem byla také zklamaná. U Tebe musí být to zklamání o poznání větší, když jsi prodělala tento zákrok.

Držím všem moc palečky //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 09:36

Ajusko,
je pravda že jsem od IUI hooooodně očekávala. Jdeme hned do dalšího pokusu, ale to bude čert ví kdy. Menstruace furt nikde a taky u mě je ovulace hoooodně pozdě. Ale rozhodně si říkáme, že tak ještě 2 pokusy a pokud to nevyjde tak jsem fakt už na dně. Manža si myslí, že na podruhé to určitě vyjde, no je optimista.

Jinak IUI je fakt rychlovka jak ten zákrok tak vůbec všechno kolem toho. U mě to probíhalo takto: stimulace aby narostly vajíčka Clomhexalem, poté 19 DC (většinou ale holky chodí tak 10-14 DC) píchnutý Pregnyl na vyvolání ovulace. Od tohoto píchance za dva dny manžel ráno „vyrobil“ vzorek, odnesli jsme ho do centra a za 2 hodiny jsme měli přijít na samotné IUI. Malou hadičkou to zavedou až do dělohy, mě to teda zabolelo a cítila jsem to ještě týden a v ten den jsem si ani sednout nemohla, ale zase dalo se to vydržet. 15 min jsem si potom poležela a šup domů........a teď přijde to nejhorší a to je to čekání na výsledek.....už teď mám z toho strach, že to zase nevyjde. Však zůstaneme v kontaktu a uvidíme jak tady všechny budeme pokračovat.

• Citovat
  • Upravit
576
3.8.05 10:01

Fifko,
děkuji za podrobné info ohledně IUI. Doktorka mi říkala, že tato metoda je docela dobrá, tak mě překvapila ta malá úspěšnost. Další pokus bude určitě úspěšný :D . To je dobře, že je manže optimista. To Ti určitě pomůže. Určitě se budeme všichni informovat, jak pokračujeme. Já teď beru od 20 dc Utrogestan. TAk uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 10:26

Ahoj holky,

mám dotázek, příští cyklus mám snad už jít do CARU, můžete mi říct na kolik vyjde jeden pokus IUI?
Kolik se platí za stimulaci a kolik za zavedení, popř.registrace v centru apod?

Abych jako věděla kolik si mám našetřit?? :oops:
Díky, papa
Barunka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.8.05 10:40

Jooo, ještě Fifko,
můžu tě uklidnit - určitě nemáš endometriozu, u mě to doktor vždycky
doktor hlásí velikost endometria , to je podle mě děložní sliznice normální velkist cca 4-5 mm, při otěhotnění se sliznice zvětšuje.
mám práci tak zatím papa
Barunka

• Citovat
  • Upravit
576
3.8.05 10:48

Fifko,
to je pravda. Endometrium je sliznice. Já ji měla pořád nízkou, jen 2 mm, teď po dlouhé době jsem měla 5 mm (to je asi po tom Kontryhelu). Tak to je určitě hodně pozitivní, když máš 6 mm! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
3.8.05 11:45

ahoj holky (fifko, ajusko, barunko) tak jsem zase tady, dneska jsem mela doma navstevu a tak jsem se sem dostala az ted

Fifko, to je mi moc lito, ze ani ta kapka nadeje nic neukazala na UTZ, ale vim jak ti je, taky si porad rikam, ze nadeje umira posledni a i kdyz se porad pripravuju vnitrne na to, ze to asi zase nevyslo, tak pak jsem z toho zdrcena asi stejne jako kdybych tomu verila do posledni chvile. Taky to cekani je des. Ja to znam a docela dlouho, ale prvni iui to bylo nejhorsi, ted se pokusime doma a sama sobe jsem si zakazala merit BT a myslet porad na to, jeste ke vsemu odjizdime na dovolenou, tak snad na to prestanu myslet uplne, nehodlam si nicim kazit dovcu. Taky si myslim, ze ted uz to musi vyjit, jak me, tak i tobe a vsem, kdo na to ceka, budeme silne a podporovat se tady, myslim si, ze to hodne pomaha, teda alespon me, takze pis pis pis, ja budu taky

Ajusko, neboj, taky vim, jak se citis, kdyz jsem sla na prvni iui, tak jsem byla tak ztuhla, ze doktorka nemohla zavest ty jejich zrcadla, ale pak to nejak spadlo a zakrok se povedl, teda nepovedl, ale to uz je jina,. To jak ti popisovala fifka je presny, jen s tim rozdilem, ze me to teda vubec nebolelo, jen neprijemne pichlo a pak nic a taky jsem se hned po zakroku zvedla a odesla jsem, slysela jsem, ze v nekterem centru nechavaji 20 min. odpocinout, ale v pronatalu nic, tak nevim a pak jen to cekani, to je fakt des, ale nesmis na to myslet, ja vim, rekne se mi to, ale vim o cem mluvim, taky jsem na to porad myslela a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo - NEDOPADLO.

Ahoj barunko, ja jsem za 1. navstevu v CAR neplatila nic, ale to bude asi v kazdem centru jine a taky za leky ke stimulaci po me nechteli ani korunu, jen jsemm musela cekat na schvaleni asi 3 tydny a pak samotna iui taky v pronatalu nic nestoji, ale to je take individualni, takze se na to preptej a uvidis, ja mam zkusenosti jen s pronatalem

tak holky, nejak jsem se rozepsala, tak mi taky koukejte neco napsat a drzte mi palce, mi mame dneska povinne tulenicko, tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 13:30

ahoj holky, chtela jsem se zeptat, vsichni vasi chlapi to maji v poradku? brali nekomu spermie operativne?
ja mam jit v to zari na laparoskopii (asi) a manza jde v patek na dalsi vysetrreni, mam mu koupit sodu aby pry zjistili jestli jsou spermie aspon v moci… :(
a taky mame jit na geneticke vysetreni - nevite co to obnasi? jenom pohovor a odber krve?
diky
 misa

• Citovat
  • Upravit
133
3.8.05 13:52

ahoj miso, mujpritel byl na vysetreni spermatu a vysledek byl zdrcujici, div, ze tam mel alespon neco pohyblive, vyjmenovali mu vsechny poruchy a malem na to nestacila hodina, tak mu napsali vit E a pry za pul roku kontrola, sli jsme k jinemu lekari a ten se nestacil divit, jake ze to ma skvele vysledky a do tretice, kdyz mi delali iui, tak pri brani „vzorku“ mi pak zpetne rekli, ze spermiogram je O.K., v norme, tak jsme byli radi, ale rekla mi doktorka, ze u chlapu ac se to nezda je kolisani vysledku, staci nachlazeni nebo jen stres a vse je u nich znat, doufam, ze jsem ti alespon trosku pomohla. S genetikou nema zkusenosti, byla jsem jen na imunologickem vysetreni, ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 14:46

Ahoj holky,

tak s tím placením uvidíme nicméně železná rezerva to snad jistí…

Míšo se spermijkama, taky bohužel nevím, u nás bylo vše v pohodě, chyba je na mém přijímači - teda jak přítel říká že on není ten vůl :lol: , ale já jsem prej jalovička :lol:

pápa
Barunka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.8.05 15:12

no, ten muj bohuzel nema zadne :o( ale jeste ma jit prave na vysetreni te moci… to mi pripomelo ze mam jit koupit tu sodu :o)
tak uvidime…
ja zatim krev dobre, uvidime v zari… jestli nemame ty prijimace porouchane oba! :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.8.05 15:24

Ahoj holky, nestíhám, mám toho moc v práci tak honem na skok jsem zašla přečíst co se tady děje a tak v rychlosti píšu.

Barunko,
uklidnila jsi mě a já jsem si přišla že už všechno vím a vidíš :oops: Díky moc už jsem se fakt bála edometriozy. Dr. řekla edometrium 6 mm takže máte holky zlatý pravdu, je to vlastně výška sliznice!!!!

Peťo,
to zírám jak moc se dá spermio vylepšit. 8O

Jinak u nás je manža OK, dokonce láme rekordy. Při spermiogramu 173 milionů a teď při prvním IUI 140 milionů.

Jinak co se týče placení, tak v Brně v Heliosu chtějí za první tři IUI 800,– za každý pokus. POkud žena podstoupí více jak tři, tak za každý další 1 200,– U mě byly léky celkem zanedbatelné, doplatek na Clomhexal a Utrogestan nejsou velké a injekce Pregnylu zdarma. Teď jsem teda dostala předepsanou Proveru tak uvidím kolik za to budou chtít v lékárně.

Píšu v hrozné rychlosti, tak se omlouvám za překlepy. Ahoooj!

• Citovat
  • Upravit
133
3.8.05 16:38

ahoj fifko, nevim jestli to bylo tim vit E, ale kazdopadne se to zlepsilo, jo, ale takove mnozstvi jako ma tvuj manzel, tak o tom si muzeme nechat zdat, dolni hranice pro normosperimo je 20 mil. a pritel ma neco kolem 30 mil. takze v norme, tak se mej krasne a zitra se zase ozvi, ja se taky budu snazit, zatim papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
3.8.05 18:55

jen sem za váma mrkla…a chtěla bych dodat
fifko jak píšeš o tom placení tak IUI hradí pojišťovna 6× za rok.platí se akorát doplatky za léky a nebo dávka spermatu.pěkně vás drhnou.v každém centru je to jiné a je jasné že když chce člově mimčo tak to zaplatí…jim je to tam jasné tak si na:,–(í cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí