Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli je deprese jediný důvod pro potrat - tak bych zašla k psychologovi. A rychle. Pokud teď udělá špatné rozhodnutí, budeš toho celý život litovat.
@Jasněnkaa píše:
@jurášek 07.07.09 no tak uprav mou citaci a odmaž toho smajlíka, prosím![]()
![]()
nevím jaký, pomooc já si asi půjdu lehnout jde to se mnou z kopce
Musíte si uvědomit, že po 35 letech u žen silně klesá možnost otěhotnění a naopak se zvyšuje riziko vývojových a vrozených vad dítěte. O své situaci byste si měla upřímně promluvit s lidmi, kterých se to týká, tj. s přítelem i bývalým manželem.
@Jasněnkaa píše:
@jurášek 07.07.09 no tak uprav mou citaci a odmaž toho smajlíka, prosím![]()
![]()
Už se mi rozsvítilo ![]()
Ale to právě v tomto případě nejde, jakmile v tom jsou jakékoliv emoce, nemůžeš tuto „rozvahu“ udělat, byť jinak funguje.. Jedno jediné plus nabité emocemi může vyvážit všechny mínus a obráceně..
@Semyaza
@Semyaza píše:
V tomhle případě bych nikdy nepsala zrovna semJe to tvůj život, tvé rozhodnutí a ty si poneseš následky. Jediné co ti dokážu poradit je, aby sis sedla ke stolu, vzala papír a tužku a vypsala z jedné strany PRO DÍTĚ a na druhou PROTI DÍTĚTI.Přeji ti, aby ses rozhodla tak, abys toho později nelitovala, ať už ze strany potratu nebo, že sis dítě nechala
@Magdaleeena to je pravda, ale mě to vždycky pomohlo. Ale možná by jí to pomohlo, alespoň si utřídit myšlenky. Nemusí se na základě toho rozhodnout, ale může jí to pomoci ![]()
Ber to tak, pokud budeš „to“ dítě mít, nebudeš litovat.. na tuto myšlenku bych se soustředila a ostatní brala jako bonus.. a i kdyby nedopadlo s přítelem i manželem, sama určitě nezůstaneš..
@NikcaU píše:
Holky ja vim, mela bych uz mit rozum… Nejsem nejmladsi no, ja vim… Jenze proste nejak nevim co dal, pripadam si jak blazen, proc mam takove pocity, jenze byt s nekymkoho nemiluji??? Vite co? Budu uprimna, nejradeji bych aby me manzel vzal zpet i s miminkem, jsem hloupa co… Nikdo me nebude asi milovat vice jak pritel ted.. Jenze ja jeho nemiluji a pirpadam si zle, miminko si proste nejak neumim predstavit..
Jo, jo, mně také, toto je taková ta základní psychologická pomoc
Jen právě to
žije často svým životem..
@Magdaleeena píše:
Ber to tak, pokud budeš „to“ dítě mít, nebudeš litovat.. na tuto myšlenku bych se soustředila a ostatní brala jako bonus.. a i kdyby nedopadlo s přítelem i manželem, sama určitě nezůstaneš..
a to víš jak? spousta žen lituje toho že mají děti, ať už z důvodu nízkého věku, sociální situace, nebo výběrem „otce“.
Pořádně jsi to rozmysli.
Nejsi už nejmladší a když budeš dítě později chtít, nemusí se dařit, těhotenství je rizikovější.
@Magdaleeena ano srdce si žije svůj život, ale je třeba sladit to co chce srdce s tím co chce hlava - proto ten papír
@NikcaU píše:
Holky ja vim, mela bych uz mit rozum… Nejsem nejmladsi no, ja vim… Jenze proste nejak nevim co dal, pripadam si jak blazen, proc mam takove pocity, jenze byt s nekymkoho nemiluji??? Vite co? Budu uprimna, nejradeji bych aby me manzel vzal zpet i s miminkem, jsem hloupa co… Nikdo me nebude asi milovat vice jak pritel ted.. Jenze ja jeho nemiluji a pirpadam si zle, miminko si proste nejak neumim predstavit..
a manžel by tě zpátky chtěl? Někdo tu psal, že z dítěte nebude skákat štěstím do vzduchu, ale popravdě, proč by měl skákat štěstím do vzduchu z tebe i bez outěžku? Proč to předtím nešlo a rozvádíte se a najednou by to šlo?
Máš hormony na pochodu, ženský brečej jako těhule i u reklamy na prací prášek, to že ti začal chybět vůbec nic nemusí znamenat ![]()
Jinak si myslím, že bys měla oddělit normální těhulovský šok, že jsi těhotná (ten mají i plánovaně těhotné v pevných dlouhotrvajících svazcích), šok z nečekaného těhotenství (znám, důvěrně, je to naprosto jiný než u plánovaného) a realisticky zvážit, proč by dítě nemělo existovat. Chlapi přicházejí, odcházejí… Dítě máš navždycky.
@NikcaU píše:
No jediná možnost je, si s manželem promluvit. Tak asi ví, že někoho máš, nebo neví? třebas by tě vzal i s dítětem, ale moc tomu nevěřím, to udělá chlap z velké lásky a když se vám manželství rozpadalo… Ale jestli by měl být jediný důvod manžel se kterým se teď rozvádíš, myslím důvodem k potratu, tak bych na něj nešla. Pokud jinak dítě zvládneš, tak by to mohla být velká chyba ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.