Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Haninaaaaa píše:
Ahoj mám problém a potřebuju radu.Jsem s přítelem přes rok.Pred nějakou dobou intimní život fungoval. Bohuzel jsem že zdr důvodu podstoupila odebrání dělohy. Pred operaci už se mnou nic neměl..bolela ho hlava byl unavený atd..Teď už ale intimní život nefunguje vůbec je to muž po 40 tce a říká že už ho sex neláká a že mám na jeho věk brát ohledy je mi 38 let a myslím si že ještě nejsem tak stará na to abych ho neměla vůbec. Kdyz se k němu pritulim tak slyším že chci zase sex. Ale tohle už trvá 5 měsíců…Nevím si rady a přijdu si hrozně divná. Jinak se ke mě přítel chová celkem hezky. Prosum poraďte… :
bydlíte spolu? Děti spolu nemáte? Sex je jediný problém, který máte?
@Haninaaaaa Ahoj,
no celkem složitá situace, ale jinak, než že si o tom nějak promluvíte se dál nedoberete.
Napadá mne, že tam může být problém v jeho hlavě (tvá operace) nebo má problémy s funkčností. Chce to hlavně bez výčitek, každý abyste byli schopní vyslechnout si toho druhého a jeho potřebu.
Nějakou radu, jak ty dosáhneš svého nemám. Ale pokud je vztah citově v pořádku, nějakou formu kompromisu časem najdete.
@Haninaaaaa píše:
Ahoj mám problém a potřebuju radu.Jsem s přítelem přes rok.Pred nějakou dobou intimní život fungoval. Bohuzel jsem že zdr důvodu podstoupila odebrání dělohy. Pred operaci už se mnou nic neměl..bolela ho hlava byl unavený atd..Teď už ale intimní život nefunguje vůbec je to muž po 40 tce a říká že už ho sex neláká a že mám na jeho věk brát ohledy je mi 38 let a myslím si že ještě nejsem tak stará na to abych ho neměla vůbec. Kdyz se k němu pritulim tak slyším že chci zase sex. Ale tohle už trvá 5 měsíců…Nevím si rady a přijdu si hrozně divná. Jinak se ke mě přítel chová celkem hezky. Prosum poraďte… :
Ty jsi s nim za byt a stravu nebo v cem je pointa? ![]()
@FlorenceF Jenkins Nejsem s ním za byt a stravu jen jsou věci který mě trápí a se kterýma si nevím rady
@Uslava Bydlíme spolu v jedné domácnosti i s dětmi jsou samozřejmě i jiné problémy a starosti myslím si že každý problém má svoje řešení ale co se týče tohoto problému najednou si nevím rady protože se mi to ještě nikdy nestalo. Většinou žena odmítá může ale když je to naopak?
@Haninaaaaa vztah který trvá přes rok a už 5m žádný sex? Co jeho minulé vztahy? jestli je asexuál tak sex nepotřebuje. Pokud ty sex chceš tak hledej jinde, s ním sex prostě nebude ![]()
@Haninaaaaa píše:
@Uslava Bydlíme spolu v jedné domácnosti i s dětmi jsou samozřejmě i jiné problémy a starosti myslím si že každý problém má svoje řešení ale co se týče tohoto problému najednou si nevím rady protože se mi to ještě nikdy nestalo. Většinou žena odmítá může ale když je to naopak?
Bohužel to může být i naopak. A stává se to čím dál častěji. Chlap sedí od rána do večera na gauči u bedny. Je to tu furt dokola. A nejlepší je, když je hrozně citlivý na to, aby se mu žena někde nezakoukala. ![]()
@Haninaaaaa píše:
Jinak je doby otec, dobrý manžel, slušný člověk, není alkoholik, doma funguje stejně dobře jako ty? Musíš brát v úvahu všechno. Jestli je to šmejd a ještě s tebou sní nespí, pak nemá cenu se tím zabývat. Vzhledem k tomu, že tě vyhazuje, to asi žádné eso nebude, nebo ano?
@Markéta80 Nevím jaké byli jeho předchozí vztahy ale byla tam nevěra z obou stran
A co řešíš? Chlap ti to řekl jasně a narovinu. Žádný výmluv, neschovává se za něco. Nemáš důvod mít jakékoliv pochybnosti o tom jak on to vidí s intimním životem do budoucna, něco se něco domýšlet.
Máš všechny potřebné informace a zbývá jen se podle toho zařídit.
Buď ráda za takovýhle férový a upřímný přístup.
To je ale hodně zajímavé
Když chlap sex nechce, tak prostě nechce a tím to hasne. Nesmíme ho nutit a musíme na něj brát ohledy. Ale jakmile žena z nějakého důvodu nechce sex, tak je to špatně a chlap si od ní ten sex vynucuje. Ať už nějakým citovým vydíráním nebo ve vyhrocených případech i násilím.
@Ronnie123 píše:
To je ale hodně zajímavéKdyž chlap sex nechce, tak prostě nechce a tím to hasne. Nesmíme ho nutit a musíme na něj brát ohledy. Ale jakmile žena z nějakého důvodu nechce sex, tak je to špatně a chlap si od ní ten sex vynucuje. Ať už nějakým citovým vydíráním nebo ve vyhrocených případech i násilím.
Ale ne, když žena nechce, tak platí úplně to stejný. Nechce, má pro to ňákej důvod, tečka-konec případu
.
Rozdíl ale podle mě bývá v tom, že chlap to spíš řekne na rovinu, kdežto baba má často ňákej důvod v tom vztahu setrvávat, i když s partnerem nechce intimně žít, a z obavy, aby muž nešel jinam, to narovinu neřekne.
@Ronnie123 Pravda.. @Diagnoza2 Dobře ale měl mi to říct dřív a nenechat mě čekat a doufat… Udělala jsem maximum proto abych se dala zdravotně do pořádku snažila jsem si s ním rozumně promluvit. Netlacila jsem na něj udělala pro nás pro oba krásný večer dobrou večeři ale nic nepomohlo..Dokonce jsem si říkala že je chyba na mé straně..Možná pro něj nejsem dost atraktivní přitažlivá možná měl problém po mém zákroku ale když jsem se ho na vše zeptala tak mi odpověděl že u mě chyba není a že musím brát ohled na jeho vysoký věk…
Tak to bude třeba najít si milence s bytem