Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lulllu píše:
A jak jsi to zvladala? je ta jehla od certrotide hodne dlouha? pry se to musi nejak ze sikma ci co…
Mně bylo řečeno právě kolmo, všechny injekce
Má asi centrimetr a půl, ale je tenoučká…jde jen o to překonat ten strach do sebe bodnout ![]()
@lulllu píše:
A ten certrotide se picha asi kolik dnu? Diky
Já píchala jen dvakrát, ale to záleží jak budeš reagovat na stimulace ![]()
Ja jsem pichala Gonal kolmo, tam je jehlicka kratka a tenka, ale Cetrotide rozhodne na sikmo, to by kolmo snad ani neslo, tam je ta jehla podstatne delsi a tlustsi, takze hezky na sikmo, pujde to, uvidis ![]()
@skritek Petra píše:
Ja jsem pichala Gonal kolmo, tam je jehlicka kratka a tenka, ale Cetrotide rozhodne na sikmo, to by kolmo snad ani neslo, tam je ta jehla podstatne delsi a tlustsi, takze hezky na sikmo, pujde to, uvidis
Aha, tak mně přišla stejně dlouhá jak u Merionalu a ten jsem měla určitě píchat kolmo
Ale podle mě je to skoro jedno ![]()
Ano presne, Gonal ma tu jehlu kratkou a certrotide delsi, cetla jsem nekde, ze prave certrotide ma jit na sikmo, mam obavu abych to pichla spravne z Gonalu strach nemam vubec
@lulllu píše:
Ano presne, Gonal ma tu jehlu kratkou a certrotide delsi, cetla jsem nekde, ze prave certrotide ma jit na sikmo, mam obavu abych to pichla spravne z Gonalu strach nemam vubec
neboj nic, jak rikam, ja jsem pichala Cetrotide na sikmo a slo to krasne, takze to urcite zvladnes!.. kdy zacinas stimulovat?
@lulllu píše:
Zacnu 25-26 zari stimulovat, uz se toho nemuzu dockat…
tak to uz je za par, tak hodne stesti!!! ![]()
Ahoj, tak v úterý ráno jsem byla na UTZ na kontrolu folíků.. mám radost, poprvé tam něco aspoň trošku slušného vyrostlo, na jedné straně 19mm a na druhé 17mm, plus tedy malá cysta 27mm
sliznice je prý slušná - 6mm.. mě se tedy zdá nic moc, ale vzhledem k tomu, že normálně jsem mívala i 3mm, tak je to asi fakt pokrok. Jen jsem nedostala žádný utrouš… Ještě jeden den mi paní dr. doporučila počkat s píchnutím pregnylu, asi aby to trošku dorostlo Takže včera ráno jsem si píchla pregnyl a dnes večer jsem v očekávání ovu!
Máme teď domácí snažení a moc doufám, že by to mohlo vyjít. Ale protože i po pregnylu u mě předtím pravděpodobně k ovu nedošlo a naopak se mi udělaly další cysty, tak jdu příští středu na odběr progesteronu, podle jeho výše se ovu prý potvrdí. Už aby to bylo!
@f-l-e-a píše:
Ahoj, tak v úterý ráno jsem byla na UTZ na kontrolu folíků.. mám radost, poprvé tam něco aspoň trošku slušného vyrostlo, na jedné straně 19mm a na druhé 17mm, plus tedy malá cysta 27mmsliznice je prý slušná - 6mm.. mě se tedy zdá nic moc, ale vzhledem k tomu, že normálně jsem mívala i 3mm, tak je to asi fakt pokrok. Jen jsem nedostala žádný utrouš… Ještě jeden den mi paní dr. doporučila počkat s píchnutím pregnylu, asi aby to trošku dorostlo Takže včera ráno jsem si píchla pregnyl a dnes večer jsem v očekávání ovu!
Máme teď domácí snažení a moc doufám, že by to mohlo vyjít. Ale protože i po pregnylu u mě předtím pravděpodobně k ovu nedošlo a naopak se mi udělaly další cysty, tak jdu příští středu na odběr progesteronu, podle jeho výše se ovu prý potvrdí. Už aby to bylo!
Držím palce, ať domácí snažení vyjde ![]()
Krásný folíci tak by to mohlo stačit i na domácí snažení držím moc palce.
@f-l-e-a - asi proto si neodstala utrouš, aby zjistili vlastní progeteron, ale krásní folíci! budu držet palečky! se sliznicí 6mm si nedělej starosti, ajk dorůstají folíci, tak ona ještě roste a pak i díky vlastnímu progesteronu… každopádně sice v CAR chtějí pro IVF sliznici 8mm, ale ve vejcovodech není žádná a taky se tam vajíčko umí uchytit, takže 6mm je krása! prostě jsou ženy, co to do 8mm nedotáhnou ani omylem a ty, co maj 12mm… já jsem zářným příkladem IVF s 7mm sliznicí ![]()
@lilia81 píše:
@f-l-e-a - asi proto si neodstala utrouš, aby zjistili vlastní progeteron, ale krásní folíci! budu držet palečky! se sliznicí 6mm si nedělej starosti, ajk dorůstají folíci, tak ona ještě roste a pak i díky vlastnímu progesteronu… každopádně sice v CAR chtějí pro IVF sliznici 8mm, ale ve vejcovodech není žádná a taky se tam vajíčko umí uchytit, takže 6mm je krása! prostě jsou ženy, co to do 8mm nedotáhnou ani omylem a ty, co maj 12mm… já jsem zářným příkladem IVF s 7mm sliznicí
Tak já měla tenhle měsíc dva dny před OPU rekordních 10 mm
Ale to bylo tou stimulací, tolik jsem v životě neměla ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.