Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
496
2.3.15 21:22

Zdravim vsechny „spolubojovnice“ a uz se pomalu chystam na druhe mimco. Prvni se povedlo z Ket a druhe zase prirozene bez uspechu. Vek pokrocil a tak se chci zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti se stimulaci v Iscare po 38.roce. Pravdepodobnost klesa, tak jak postupuji? Zatim musim zkusit ivf v zahranici, ale zajima me rozdil v pristupu. V jinem caru mi totiz nabizi PGD rozbor embryi, aby se vybrala pouze ta bez nejake vady a zvýšilo se procento uhnizdeni. Ale tim padem se transfer neprovadi v cyklu, kdy se stimuluje a odebiraji vajicka. Take jsem u prvnich ivf stimulovala Meropurem a ted uz mi predepisuji Gonal, tak bude asi lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
3.3.15 14:54

@Yasmi asi bude nejlepší to rovnou probrat s lékaři, určitě záleží na tvém hormonálním profilu, podle toho vyberou vhodné léky na stimulaci. Také jsem měla Gonal a reagovala jsem na něho velice dobře až moc :lol:. Jen si myslím že je dražší než Meropur :think:
Přeji hodně štěstí ať se brzo podaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.3.15 13:35

Já měla 2× celý cyklus + 3× KET po 38.roce. Stimulace probíhala podobně jako u prvního úspěšného IVF, jen byl rozdíl v dávkování. Vždy se oplodnila vajíčka bez ICSI, krásně rostla 5 dní, v pohodě přežívala kryo, ale bohužel se nezahnízdila. Teď jsem těhu zcela překvapivě a přirozeně :). Vždy jsem měla GONAL, odebraných vajíček bylo první cyklus (dlouhý protokol 6), 2. a 3. IVF (krátký protokol) 10.
Přeji hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.3.15 13:36

Jinak na GONAL jsem doplácela po zdražení cca 4000,– na cyklus, a byla to myslím 2 velká a 1 malé pero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
4.3.15 14:32

Díky za podporu. Palce držte :-)

Luccye a dělají v ISCARE diagnostiku embryí PGD a PGS?…doufám, že to píšu správně :-) Dělá se u blastocyst u 5-6 denních embryek, aby se právě vyloučila z přenosu ta, která sice vypadají dobře, ale po rozboru se zjistí nějaká odchylka či jiný problém, kvůli kterému se embryo buď neuhnízdí a nebo se po pár týdnech potrácí, tudíž zbytečné měsíce čekání atd. Já měla vždy embrya v super kvalitě, ale nezahnízdila se. Až poslední pokus z KET se jedno ze dvou zázrakem uhnízdilo a to jsem ještě měla šíleně špatnou buněčnou imunitu. Takže zázraky se dějí, nemůžu se na ten náš doma vynadívat :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.3.15 15:14

Dělají, ale netuším v jakých případech ani za jakou úhradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.3.15 13:10

Tak jsem od včerejška zahájila stimulaci Gonalem F a Luverisem. Až na to míchání lahviček je to pohoda. Máte někdo zkušenost s tím, pokud si injekce píchám večer, jestli nevadí, když se ten čas aplikace liší některý den třeba o 30 minut?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
12.3.15 15:15

@Yasmi tak hodně štěstí přeji kvalitní úrodu ;) že se čas aplikace liší 30 min je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.4.15 17:21

Ahoj,
pravděpodobně byli všechny mé dotazy již zodpovězeny, ale. Chceme po 2,5 letech dojíždění změnit CAR na některý v Praze, dobře dostupný by nám byl ISCARE, chci se zeptat, je možné se objednat přímo k Hulvertovi (docela ho tu chválíte) a docházet „jen“ k němu, nebo se lékaři střídají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
8.4.15 17:37

@cokdyby je možné se objednat k dr. Hulvertovi, ale počítej že u něho budeš čekat, a je tam snad jen jednou týdně, ale to budou vědět holky které k němu chodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.4.15 18:11

@medmenka a ty chodíš ke komu? prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
8.4.15 18:27

@cokdyby já chodím k Jaržombovské když to jde, to je takové moje sluníčko :) ale jsou tam všichni fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
8.4.15 19:42

@Yasmi ahoj, já chodím k Hulvertovi přímo do jeho ambulance
http://gynporpraha.cz/new/
Nové pacientky přijímá, čekačky jsou u něj velký, ale stojí to za to, chodím za ním buď do Iscaru nebo sem. Pokud budeš přímo jeho pacientka, pak budeš hlavně chodit k němu a záskok jen, když bude někde pryč. Je skvělej. Taky mam jedno dítě z prvního IVF a druhé dva roky ani ťuk, a to jak přirozeně, tak uměle :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
8.4.15 19:42

@medmenka ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak jsi dopadla, ale vidím to na tvém podpisu. Nechceš zkusit Hulverta? Je zastáncem hodně šetrné stimulace a také nativů, to by mohlo být pro tebe dobré? :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.4.15 21:15

Dá se docházet k jakémukoli lékaři, jenže v okamžiku, že potřebujete kontrolu při stimulaci v určitý den kdy on neordinuje, operuje, nebo má prostě jinou činnost, samozřejmě musíte vzít „za vděk“ kýmkoli kdo slouží… Jinak stačí když na recepci řekněte ke komu chcete objednat a oni vám nabídnou volné termíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.