Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martrich začínám cvičit podle L. Mojžíšové a chtěla bych doplnit nějaké vyšetření, tak uvidíme co tento rok přinese. ![]()
Ahoj holky.Mate nekdo zkusenost z vyzkumnym studiem z Iscaru? Vcera mi bylo nabidnuto, ale vse jsem nepochopila. ![]()
@jajinkapajinka tak to slyším poprvé
a mohu se zeptat který lékař ti podával info??
Dr. Jaržembova mela bych mit celi proces icsi zdarma.21.4 jdu na screening, tak se uvidi.
@jajinkapajinka koukala jsem na stránky Iscaru, tam žádné info o studii nejsou, jaké jsou požadavky?
@Martrich také jsem valila oči
, hned se jí na to příští týden optám
Vek 18az36 a uplne zdravi.Uz to konci, stihla jsem to jen tak tak. A zena nesmi mit ani jedno ivf za sebou.Bylo volnych 80mist pro vsechny cary v cr takze nic moc.Kdyz v procesu zjisti ze jsi nevihovujci zbytek procesu si platis sam, ale do te doby vse oni. Takze i tak je to vyhodne.
@jajinkapajinka Já byla ve studii loni, ale na nový podpůrný lék Grinone gel a ještě jeden, který mi byl vylosován. Ale ta tenkrát končila, takže toto bude asi něco jiného. Měla to být náhrada za utrogestan. Myslím, že těmi studiemi chtějí centra prokázat jisté běžně užívané nadstandardní postupy, které jsou běžně dostupné a pacientky si je připlácí…Lékařská komora to pak schválí a popř. to bude zřejmě hrazené pojišťovnou. V těch studiích je myslím podmínka, že by se mělo jednou o běžný postup při IVF. Mám takový dojem, že transfer by měl být klasicky proveden do těch tří dnů, že není možná PK ![]()
@jajinkapajinka také jsme byla ve studii kde byli hodnoceny účinky Crinone gel, ale vše jsme si hradili sami, bylo to za příspěvek 4000,– + stravenka v hodnotě 500,– při každé návštěvě CARU, obnášelo to častější návštěvy v průběhu stimulace, vyplnění deníčku a obsáhlého dotazníku, transfer 3den kultivace, žádná PK. Na utrogestan mi stejně zjistili alergii, takže při dalších transferech jsme užívala duphaston, nebo právě ten Crinon hrazený pojištovnou.
@medmenka děkuji, objednám nás k této paní doktorce, nebo k primáři, čas už nehraje roli. Dneska mi také bylo doporučeno cvičení podle Mojžíšové, přemýšlím že to zkusím, byla jsme vyzkoušet něco alternativního… mám ještě spoustu vitamínů
Tak me bylo receno ze cely icsi budu mit zadarmo. Pokud bych pak ovsem byla vyrazena zbytek si platim sama. Zadne sezeni, zadne dochazeni pak neni na to jsem se ptala.Tak uvidim co mi reknou 21. ![]()
Ahoj holky,
párkrát jsem sem přispěla a teď vám jdu napsat, jak to u nás dopadlo. Byli jsme v Iscare 3×, z toho 1× IUI a 2× časovaný styk s Pregnylem. Nakonec začali vzhledem k mému věku mluvit o nativním IVF (mám trombofilii, nechtělo se mi do stimulace) a jako na potvoru v tom cyklu, kdy jsem ho měla posstoupit, mi podle uzv nedozrál folikul. Za 3 týdny po tom „nedozrání“ jsem měla v ruce pozitivní test
Zázraky se dějí.
Tím jsem vás tu chtěla povzbudit. ![]()
Ahoj, jsem 6. den po stranferu ( v Iscaru)a mám bolesti a píchání v břiše jako na menses. cetla jsem že bych měla trochu špinit, ale pořad nic. Máte někdo zkušenost? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
párkrát jsem sem přispěla a teď vám jdu napsat, jak to u nás dopadlo. Byli jsme v Iscare 3×, z toho 1× IUI a 2× časovaný styk s Pregnylem. Nakonec začali vzhledem k mému věku mluvit o nativním IVF (mám trombofilii, nechtělo se mi do stimulace) a jako na potvoru v tom cyklu, kdy jsem ho měla posstoupit, mi podle uzv nedozrál folikul. Za 3 týdny po tom „nedozrání“ jsem měla v ruce pozitivní test![]()
Zázraky se dějí.
Tím jsem vás tu chtěla povzbudit.
To se čte moc dobře, přeji hodně štěstí
![]()
@miripazdrnikova pokud to není žádná velká bolest, tak je to v pořádku, špinit můžeš, ale také být vůbec nemusí. Přeji hodně štěstí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.