Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@xvercax Ahojky…postup je celkem rychlý. Záleží jak tě budou stimulovat atd. žádost na pojišťovnu trvá do měsíce, než ji schválí. vše tam s tebou proberou. Takže v celku rychlé…do 2 měsíců se může jít na věc ![]()
Ahoj holky, v úterý mi brali krev na hormonální profil, a další úterý jdu na ulzv, chtěli bychom zkusit ještě IUI, bez stimulace, než se vrhnem na IVF. Poslala nás na imunologii, takže další čekání, tam jdeme až druhého října, a prý měsíc čekání na výsledky
Takže počítáme s tím, že se na to vrhnem až asi v listopadu, než budeme mít veškerá vyšetření a schválení od pojištovny. A chtěla jsem se zeptat, myslíte, že mi napíše dr. PN, během celého cyklu? Od zahájení stimulace.. protože do caru dojíždíme 60 km, a jelikož dělám 3 směnný provoz, je to celkem náročný. Není to náročná práce, téměř sedavá, ale noční směny nejsou nic moc, a hlavně nechci, aby o tom někdo věděl. Děkuji za rady ![]()
@xvercax určitě bych před IVF vyzkoušela několikrát IUI máš nárok ho podstoupit 6× za rok a aspoň vyplníš mezičas v čekání na všechny výsledky. A jak jsi se ptala s tou PN, tak tu ti vystaví až při odběru vajíček když budeš chtít, jinak během stimulace se nepíše ![]()
@medmenka ahoj, jak jsi spokojená v ISCARE? A jak dlouho tam chodíš? Já byla poprvé min. týden, rovnou u primáře a zatím jsem spokojená. Vypadá to, že hned tento měsíc zkusíme nativní cyklus IVF. Tak se těším. To znamená, že za měsíc můžu být těhu ![]()
@xvercax mě pan primář poslal jen znovu na hormonální profil, ostatní vyšetření mám z minulého CARu, takže to může být i taková rychlovka jako u mě, že hned po první návštěvě půjdeme na věc
musím příští týden samozřejmě na UTZ, jestli je to nadějné, ale já doufám, že to klapne ![]()
@majorka
já jsem tam spokojená, Iscare navštěvuji od roku 2011 s menší pauzou a od roku 2013 se snažíme intenzivněji, ale bohužel zatím moc velký úspěch nemáme. Ale všichni jsou tam fajn, nikdo tě netlačí nikam kam nechceš. Důležitá je komunikace mezi lékařem a pacientkou hned jak se ti něco nezdá, je dobré se na vše ptát a hledat řešení.
Přeji ti ať se hned povede
![]()
Medmenka: my už máme za sebou čtyři iui, v úterý jedu do iscare na ultrazvuk, tak bych chtěla rovnou zkusit iui, a možná to stihnem dvakrát ☺ a už máte nějaké deticky? My už se snažíme dva a půl roku, před tím jsme chodily do gestu, tam jsme nebyli spokojeni…v iscare se nám líbí ☺
Ahoj holky, taky nás čeká první kontrola v ISCARE a jsem na to moc zvědavá. Těším se, že nám konečně někdo udělá vyšetření a že se pohneme, ale i se bojím… Snad nám tam k tomu prvnímu mimi pomůžou ![]()
@Zuzi_V tak to ti budu moc držet palce ať se co nejdříve povede
určitě vám k miminku pomůžou. ![]()
@medmenka no snad, jdeme k dr. Turkové, nemá zrovna nejlepší pověst, ale třeba zrovna nám sedne ![]()
@Zuzi_V Turková není špatná, když má špatný den tak se moc netváří, ale jinak je fajn.
@medmenka tak super, já si říkala, že bude odbornice a jediné co by někomu nemuselo sedět je osobní sympatie, ale já potřebuji hlavně vyšetřit a odhalit problém…
@Zuzi_V přesně tak, nejdeš si tam hledat kámoše… Mě třeba zrovna Turková nedoporučila IVF že si myslí že bych měla na 100% hyperstimulační syndrom a druhá dr. že v pohodě že mě jen musejí víc hlídat. No a bohužel Turková měla naprostou pravdu. Ona je pečlivá to se jí musí nechat.
@medmenka tak to jsem ráda, že jdu k ní
a jak jste na tom vy?
@Zuzi_V já bych chtěla jít na podzim do posledního pokusu IVF tak uvidíme, ještě mám 2 embrya u ledu, ale kvalita nic moc. Tak třeba s čerstvých bude úspěch. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.