Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak je zakladatelka z dítěte orvaná a radši by pracovala na zahradě a otec dítěte ať místo té práce, kterou by dělal on, hlídá. Na tom nic špatného nevidím.
Btw neumím si představit, že by se manžel doma od mala aktivně nezapojoval. Coby matka na to dítě nemám copyright a nejsemm povinna dělat sto procent úkonů já. Chce to najít balanc, který vyhovuje oběma.
@Poison Ivy Přesně tak jsem to myslela, kdyby on hlídal nepůjdu spát, ale něco dělám, to je relax. Docela mě překvapila reakce některých, asi jsem vážně moc náročná, pravděpodobně to je proto, že jsme se vždy o vše dělily a ted tomu tak není, proto jsem překvapená
@Timinka au tak to trochu zabolelo, ale oki beru na vědomí a budu se snažit nebýt tak náročná
@Timinka myslím, že si nevymýšlím zbytečnosti, jen abychom se hádaly, prostě jsem si říkala je to naše dítě a tak se podělíme, myslela jsem třeba hodinu denně kdybych měla „volno“
@Anonymní píše:
@Timinka au tak to trochu zabolelo, ale oki beru na vědomí a budu se snažit nebýt tak náročná
proč zabolelo? příchod dítěte do rodiny je velký zvrat. ZAhoď svoje představy, sedněte si, udělejte kompromis. Jinak bude opravdu raději odcházet a i ty se svými představami budeš nešťastná. Podle toho co jsi popsala máte jinak super vztah, tak proč to ničit miniválkami o představách?
@Anonymní píše:
@Poison Ivy Přesně tak jsem to myslela, kdyby on hlídal nepůjdu spát, ale něco dělám, to je relax. Docela mě překvapila reakce některých, asi jsem vážně moc náročná, pravděpodobně to je proto, že jsme se vždy o vše dělily a ted tomu tak není, proto jsem překvapená
Vzdyt si psala, ze koupe, ze jsi udelala muzskou praci, kterou ma delat on, tak ti vynadal, protoze to dela on. Pro nej je to taky relax. Muzes zajit ke kadernikovi. Nechapu, co jeste chces
![]()
@Timinka zabolelo to že i žena se nediví, když můj muž raději odchází než přichází, tak to se musím začít hodně snažit polevit ze svých nároků, jen ty nároky nevznikly z nereálna, byla jsem zvyklá se o vše podělit, samo krom klasických ženských a klasických mužských prací
@Anonymní píše:
@palapa děkuji, beru to tak že jsem náročná
Ono to nejde, ja se to jen snazim pochopit. Podle meho mas luxus. Ja si taky spousty veci musim „vyrvat“. Ale manzela ditko zaclo poradne bavit az ted co jsou ji skoro dva.
@Anonymní píše:
@Timinka zabolelo to že i žena se nediví, když můj muž raději odchází než přichází, tak to se musím začít hodně snažit polevit ze svých nároků, jen ty nároky nevznikly z nereálna, byla jsem zvyklá se o vše podělit, samo krom klasických ženských a klasických mužských prací
@Timinka Mě se to nedotklo, jen mě překvapilo, že si ted připadám spíš jak fůrie, věčně nespokojená, ale díky snad mi to pomůže se polepšit
Uprimne - hodne holek Ti napise at si ho vazis a neresis blbosti.
Prichod prcka do vztahu je hoodne velika zkouska. Bud vse stmeli nebo naopak. Starost o miminko chlapum neni v genech dana a musi se postupne s miminkem seznamovat. Dokud s deckem nemuzou delat blbosti, myslim ze ho snad ani neberou v potaz
Na druhou stranu jsou chlapy co by se strasne radi starali, ale nechteji mit za prdeli svoji zenu, aby mu rikala co dela a nedela spatna - proto radsi do pece nezasahuje - nechce byt porad poucovan.
Myslim, ze Tvuj muz toho dela opravdu hodne - chodi do prace, stara se o domek a pomaha Ti - vykoupe, pohlida. To ze Ti vynadal ze na zahrade delas „muzskou praci“ se nedivim, me by ten muj taky vynadal - duvod abych se netahala s tezkyma vecma, abych si odpocinula kdyz toho doma mam hodne a taky proto ze chlapy musi nejak relaxovat a odpocivat. Nekdo relaxuje varenim, hranim PC her ci praci na zahrade.
Muj napriklad nikdy deti nevykoupal. Ano, pohlidal je kdyz bylo potreba, ale kdyz byly mensi nejak je neregistroval - ani na prochszce s nima jeste nebyl sam a to. podotykam dcerce jsou 3 roky a klukovi 1,5 roku.
Ale ted jak jsou vetsi, tak s nima blbne - ale do vychovy a pece se nezapojuje - on jen rozmazluje ![]()
Tak já teda nevim, ale můj muž dojde z práce a první co tak jde dát pusu mě i prckovi, umyje si ruky a jde si vzít malýho
jinak přebaluje, převlíká, hlídá, uspává, „hraje“ si s ním (prckovi jsou 2,5 měsíce) a já peru, vařím, peču, uklízím… a tak nějak u nás fungujeme od začátku takže mě to nepřijde jako přehnaný nároky
je teda fakt že mýho to víceméně baví (nerad přebaluje když je pokakanej proto píšu víceméně) ![]()
Podle mého - nedivím se že raději odchází než přichází. Hádky jsou zřejmě u vás především proto, že ty sis něco představovala (vysnila) a teď to není podle tvých představ a ty nechceš od svých představ slevit a místo hledání kompromisu dochází k hádkám.
mimochodem můj muž naše děti nikdy nepřebalil