Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zuz1206 no doktor mi ho předepsal po iui..říkal,ze je to pro případné udržení..Já měla v červnu pozitivní test..někdy 35den cyklu jsem to pořád nedostala a tak jsem zkusila jen tak test..no a on byl pozitivní..Asi pak 37den se mi rozjela ms..
Byl to jediný měsíc kdy jsem měla starosti se svatbou a v podstatě jsem na to vůbec neměla čas myslet..
@Kl.ad ahaaa no tak to zkus po iui znova nebo proste po potvrzene ovulce ![]()
@zuz1206 jojo,asi jo ..Ovulku bych měla mít dnes..Tak uvidím…To já bazalku už nemerim..Jsem na to lajdak…Ale většinou mě bolí břicho…No a po Clostylu kdyz praskají foliky..To je mazec
![]()
@Kl.ad
Ahoj, jak tady čtu diskuzi ohledně toho braní Clostíku a nezájmu lékaře, musim reagovat..
Můj gynekolog dělal dříve tadyu nás v centru IVF. Takže mi dost informací řekl a já můžu jen potvrdit, že to co on řekl, opravdu v Brně dělají. ![]()
Vím jen to, že ten Clostík je taky hormon jako prase! A smí se brát max. 3 měsíce a pak pauza. A není pravda, že když bereš tabletu denně, nemusí Tě sledovat.. alespoň mě, vždy sledoval… nevím zda je to v doktorovi, že má zájem a chce pro pacienty to nejlepší, rozhodně mi nepřijde normální, že do tebe je schopná cpát třeba půl roku clostík.. a když jí řekneš, že chceš pauzu, řekne, že to neni potřeba?? Asi bych zvažovala jiného lékaře.. já jen, že můh dr mi k tomu všemu řekl své, v zápětí to samé v Brně, poté mamka a její přitel - sestra zdravotní a on lékař a v neposlední řadě u mě v práci -jak sestry, tak lékár = dělám sociální pracovnici…
Promiň, že jsem reagovala, ale určitě bych být Tebou, něco s tim dělala.. rveš do sebe hormony tolik měsíců a nic… maximálně jen bolesti břicha.. jde o tvé zdraví a jednou oůjde i o tvé dítě,lékař Tě NIKDY nemůže do ničeho nutit, měl by hlavně poradit.. správně poradit …
Tobě se folíky bez Clostíku nedèlaji vůbec? Ani po těch dávkách, co ti dávala??? Mě třeba dával skoro před rokem můj dr Clostík,měla jsem ho 3 měsíce. 1-0-0, druhý měsíc 1-0-1 a třetí zase 1-0-0 a teď se mi folíky dělají krásně sami..
@Balounek13 znam spoustu holek co chodi i vicekrat mesicne na ultz a berou clostik 6 mes po sobe, takze o nezajmu dr bych pochybovala, ja brala pak 3 denne ale jen proto ze bych bez toho nemela nic a jen proto ze se me vzdy dr ptala jak se citim a zda to davam dobre…je to hormon jako prase jako vsechny hormony a ver mi ze ja treba pred tim nez jsem to brala i sla na laparku a brala bylinky ale nevyhla jsem se tomu a diky bohu me to 5 mesic pomohlo.. ![]()
@JannneM můžu se zeptat jak jsi dopadla s testováním? doufám, že Vám to vyšlo. Já jsem taky po druhém IUI ale teprve krátce
![]()
@Balounek13 můžu potvrdit s tím clostíkem, brala jsem ho dva cykly 1-0-1 (před tím ovulace tak jednou za půl roku), každopádně moc mi nepomohl jednou mi folík přerostl hrozně brzy snad už 9DC a po druhé nic
Pak jsem ho vysadila a od té doby(3cykly) mi rostou krásně sami bez clostilu cca 16DC
za což jsem moc ráda, že to do sebe nemusím cpát a tělo se vzpamatovalo. Snad to k něčemu teda bude ![]()
@Kl.ad Ahoj, já jen chci přidat jeden reálný případ našich známých. Snažili se o mimčo několik let. Nikdo u nich nenašel příčinu neplodnosti, oba jsou zdraví. Přesto to nešlo, tak šli do IVF a zadařilo se. Teď šli do IVF podruhý a bum dvojčata. Těžko říct, proč jim to nešlo prirozeně, ale pokud by se dlouhodobě nedařilo, tak to prostě půjde vyřešit třeba tím IVF. Možná je to lepší než čekat třeba do 40.
Holky mám ještě jeden dotaz. Právě jsme začali chodit do CAR a máme za sebou teprve jen vstupní vyšetření a krev. Ještě jsme byli na genetice kvůli dost zajímavým problémům v rodině. Na výsledky budeme čekat asi měsíc. Chci se zeptat, jaká vyšetření se pak ještě dělají? Já bych měla být v pořádku, ale manžel má pomalé spermie, tak čekám, že ho pošlou na kontrolní spermiogram. Spermie budou asi jediný problém. Vitamíny papá dlouhodobě, zdravý životní styl dodržujeme víc než dost, tak už nevím, co pro to víc udělat. V tomhle už se asi dál svépomocí neposuneme. Jak dlouho může trvat, než se přistoupí třeba k IUI? My teda chodíme do Pronatalu v Praze.
@holicka.zuza my jsme IUI měli hned po všech vyšetřeních. Když jsem tam byla poprvé, hned nám udělali oboum vyšetření krve, manžela poslali na spermiogram a mě teda rovnou na průchodnost. To trvalo cca týden a pak hned 12 DC jsem šla na ultrazvuk a 14 DC na samotné IUI. Takže u nás to šlo strašně rychle ten první měsíc.
Ahoj, zitra me ceka prvni IUI, muzu se k vam pridat?
Jsem z toho zatim per plex. A hned bych potrebovala od znalejsich poradit.
Pritel chytil nejakou virozu, muze to mit vliv na spermijky, treba to ze si vezme paralen. Teda ono kdyz mu bude blbe, tak si ho stejne vezme. Spis co cekat na spermiogramu rano, jinak spermio ma normalni
@holicka.zuza Ahoj,taky chodim do Pronatalu v Praze. Nám akorát vzali krev, zeptali se na rodinnou anamnezu a při příští návštěvě mě udělali běžné gynekologické vysetreni. Zjistili,ze mám pár dní před ovu..Domluvili jsme se,ze jestli chceme,muzeme zkusit iui..Řekla nam,co to obnáší,napsala mi injekci(na spouštění ovu do dvou dnu).V ten den,kdy jsem ala na inseminaci,manzel přišel ráno,dal sperma a ja hodinu čekala než ho upraví a zavedou..Při tom mi řekli,ze jeho sperma je v pořádku. Pak už jen cekaas.. ![]()
@holicka.zuza Asi do toho půjdeme..Manžel sám řekl,ze můžeme zkusit..Tedy pokud nebudou mít doktoři nic proti..Mě jenom děsí ta stimulace..Po tom Clostylu tak tyden jen bulím,mam deprese jak ..
@Balounek13 no ten přístup mě trochu znervoznil..Proto si zajdu ke své gynekolozce.V tom Pronatalu je na prd,ze pokazde je tam někdo jiný..Než jsem šla na iui,prirozene bez stimulantů se mi udělal jeden. Při druhé návštěvě kdy mi napsali 1-0-1 se mi jich udělalo 5takze zákaz. Řekla jsem,ze příští měsíc letíme na dovolenou v době ovulace a že iui nestihneme..řekla mi,ze mi napíše na další dva cykly clost..Pokud to neklapne po dovolené,mam brát opět 0-0-1 a pak se objednat na iui..No a to opět nevyšlo,protoze manžel je pracovně pryč…Proto jsme řekli,ze to teď odlozime..A sestra mi akorát řekla,ze se mám ozvat až budeme chtit
@Jitule L. držím palce ať se podaří. Já jdu za hodinku na 3. IUI, tak doufám, že tentokrát už bude úspěšné ![]()