Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Balounek13 Proč by to nemohlo vyjít? Naopak, přijde mi to jako ideální načasování, folikuly většinou praskají nad 20mm, a tím, že se šišatí, ukazuje, že prasknout opravdu chce - ideálně zítra ráno
Mě to přijde super. Ovitrelle je jen pomocník k načasování prasknutí folikulů, když se člověk obejde bez něj, tím lépe
A i kdyby náhodou chtěl prasknout v noci (čemuž nevěřím, při téhle velikosti - to máš vyzkoušené, že ti praskají dříve? Našišatělý být naopak může), i tak bych neházela flintu do žita, vajíčko je schopné oplodnění ještě 12-24h po ovulaci. Takže čas ok, jděte do toho!
A ještě doplním - zrovna u tebe bych vůbec nevěšela hlavu a chodila na ty inseminace, vy máte velikou šanci ! A ano, nevyjde hned první, druhá, třetí… Chce to se obrnit a nevzdávat. Vždyť jste ještě skoro nic nezkusili, věř mi, že jiní mají za sebou ještě úplně jiná trápení a nakonec jim to vyjde. Co se průchodnosti vejcovodů týče, možná bych tu laparoskopii pronyslela, kdyby nevyšlo druhé / třetí IUI. Do IVF bych se zbytečně tlačit nenechala, vám to opravdu může dělat jen ten hlen…
@Nicky B
No řekl mi,že je folík už veliký a že si není jistý, zda už neni prasklý… ale tak pojedu tam a zkusim to..
asi ztratit nic už nemůžu..
Jsi hodná,tak uvidíme, zda to k něčemu bude či už to bude jen zbytečná cesta..
děkuji za podoru! ![]()
@Balounek13 urcite bez na laparku posune te to dal, ver mi…!!
@zuz1206
Zítra dojedu do Brna a uvidim, zda to vyjde se dozvím za 14 dní a pak kdyžtak laparoskopie..
jestli mam jít v listopadu na IUI a nebo laparoskopii je už jedno, tak půjdu na laparoskopii..
ty jsi vlastně psala,že jsi na ní byla a teď už zkoušite přes centrum,že??
Holky, tak jsem byla vcera v caru kde mi potrvdili tehotenstvi, ale po ceste domu jsem zjistila ze krvacim, tak jsem jela na gyndu, kde mi udelal utz řekl mi ze krvacim hodne ale ze nevidi přicinu, tak me vycistil ale rikal ze plod se zda byt zcela v poradku, ukazal mi ho dokonce mi u pustil tlukot srdicka, okamzite jsem nastoupila na nemocenskou a klidovy rezim, ale hlavne se chci zeptat napsal miprasky detralex a Ustrogestan (Jedna se mi o ten ustrogestan mam si ho zavadet jen kdyz nebudu krvacet, tak že vcera jsem ho k veceru teda ranci snedla, rano jsem nekrvecla tak jsem si je zevedla, ale ted jsem byla na toalete a zse spinim, chci se zetpat jestli s tim mate nejake zkusenosti a zda to muzou zpusobit ty prasky, a tedka zase mam dilema jestli je mam vecer zavadet a nebo snit, poradite mi nekdo z vas jestli mate zkusenosti, prosim, moc delujii
![]()
@Melaaniiee Ahoj. Mne u prvniho tehu bylo receno, ze pri krvaceni/spineni mam utrous polykat, ze zavadenim by se to spatne vstrebavalo.
po par dnech uzivani se krvaceni zastavilo. Drzim palce, at je vse ok. ![]()
@Balounek13 ja na ni byla v unoru, nic mi nenasli, vse ok…od brezna provera na cyklus, pomohla. od kvetna clostik, ted 5 cyklus zabral poradne a dokonce jsem byla tehu, ale carka a hcg zacalo klesat tak se neudrzelo…ted cekam na menses na asi posledni cyklus s clostikem a pak 27.11. jsem uz objednana, nechce se mi dal cekat, potrebuju se prinejmensim nejak stale posouvat a ta laparka me posunula neskutecne…dokonce mi nedelal ani 3 dirky ale jen 2, a za 11 dni od zakroku uz jsem byla cvicit
jak dlouho se vy snazite?
@Melaaniiee ja polykala a tocila se mi palice jak na kolotoci, takze jsem zavadela, ale je pry potreba pak 30min lezet aby se to vstrebalo, a rano je to celkem nerealne ze kdyz musis fungovat…dle me obe varianty jsou ok.
@Melaaniiee
Tak gratuluji a držim pěstě! Ať je vše v pořádku! ![]()
@zuz1206
No,my byli dnes na IUI. A na to,že měl přitel první vyšetrení spermie prý nádherné,pak i u prvního pokusu IUI, tak teď prý koncetrace špatná ale pohyblivost výborná. Ale co jsme teda četli,tak při prvním IUI mi zavaděli 2.6ml a teď jen 0.30ml
koordinatorka mi řekla,že by to s primářem probrala a volila jiný postup.. takže asi IVF?? Na tu laparku se objednam a šla bych další měsíc po MS. Takže kdyžtak s IVF začneme asi až po Vánocích ![]()
@Balounek13 tak ty spermie hlavne ze byli nejake pouzitelne, ber to tak!!! budu drzet palce, treba to vyjde ted!
@zuz1206
To spíš nevyjde.. 0.30ml je hodně málo,a hlavně všechno ze mě hned vyteklo… nevím.. asi laparoskopie je jediná varianta,a pak hold IVF .. ![]()
Nebo zda jít rovnou do IVF.. hrozný je to..
Už aby to bylo.. a aby to nám všem snažilkám vyšlo…
![]()
@Balounek13 presne vsem by nam to mohlo vyjit do konce roku ![]()
@zuz1206
Přesně tak! ![]()
Tak mě můj gynekolog objednal na 20.11. A jdu na -laparoskopii, hysteroskopii a nějakou Perfumaci nebo co říkal.. prý je to naročnější operace a budu minimálně 4 dny v nemocnici a marodit minimálně 14 dní?? ![]()
@Balounek13 uz jsi objednana? Hele ale to je stale diagnosticka operace ne? Dle me tim jednim mysli “profiuknuti” vejcovodu: zavede se kontastni latka a sleduje se zda prochazi vejcovody, me toto taky delali a pry to delavaji bez narkozy nekomu! Ale super budes mit vse pri jednom vrzu to bude dobre!