Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Balounek13 tak to uz vim co to je,ma to kamaradka,ale nevedela jsem ze se to tak jmenuje.Na laparoskopii jsem nebyla,taky mi to doporucoval pan doktor,ale rikala jsem ze prvni zkusime ty 3 pokusy iui…odkud jsi? ![]()
@Dasennnka
Tak to máme podobný s tim rozhodnutím..ikdyž zvažuji to pokaždé.. ![]()
Jsem z Českých Budějovic. A ty??
@Balounek13 zkus jeste jednou treba a pokud ti to doporucuji bez do toho ja se taky bala ale hned druhy den rano jdes domu ![]()
@Balounek13 Fakt? Tak vidíš, to mi ani neřekli, no v CARu to vědí že to mám, tak snad to uškodit nemůže, jinak vím, že hormonální antikoncepce by mohla uskodit, ale já to stejně nikdy nebrala, jen chvíli jako náctiletá. Já měla právě jen Ovitrelle a pak Utrogestan a teď by to mělo být i s Clostilbegytem, ale zítra jedeme do Prahy do CARu na odběr aby to bylo stopro jisté, jestli jsem nebo nejsem těhotná a pak znovu no.
@Evi88
Tak držím pěstě..
no,antikoncepci nesmíme brát,ale třeba Ovitrelle je hormon silnej jak blázen.. takže ono si asi zaděláváme i tim.. jenže, když to jinak nejde.. ![]()
@zuz1206
Taky jsem říkala, že ještě jeden pokus a pak bych kdyžtak do toho šla.. ono už jedno,zda půjdu za měsíc či za dva.. hlavně aby to vyšlo.. děkuji za rady ![]()
@Balounek13 No já právě nevím, jak to je, ale ono jak který hormon no, prý je i hormonální antikoncepce, která je „šetrnější“ a tu.bychom mohly brát, ale nevím no. Ale jak říkáš, když to jinak nejde, tak snad se nám zadaří ![]()
@Evi88
No, o žádne antikoncepci mi neříkali, ale já bych jí stejně nejedla ![]()
A vím, že Ovitrelle je prý hrozně silný hormon.. ale snad ví, co dělají ![]()
Tak držím pěstě, ať ti to dobře dopadne a určitě dej vědět ![]()
@Balounek13 No mě to říkali v CARu i u gynekologa i na té hematologii, ale jak říkáš ty, já to taky nemám v plánu někdy jíst
Děkuji, a tobě též hodně štěstí ![]()
@Balounek13 taky mam leidna, a musim rict ze jsem podstoupila iui v ostave na pokus se to asi poveldo, mela jsem na tt // ale na kontrolni ultrazvuj jdu az 22.10 ale havne chci rict ze do me rvali closik, spoustu let predtm hl muj gynekolog,.ovitrelle jsem si pichla az tedka pred iui a taky si myslim ze kdyby vedeli ze ti t dat nemuzou nedaji ti to.. ale hlavne se neboj a mysli pozitivne, my se snazime 4 roky a vubec jsem necekala ze to snad vyslo.. teda nikdy jsem na tt nemela // tak snad.. konecne..
tak hlevne mysli pozitivne ![]()
@Melaaniiee
No, oni to ví, ale stejně mi to dali.. ale tak, asi musí.. aby to bylo víc úspěšnější..
Čekání na // je šílené.. každý měsíc zklamání.. tobě moc a moc gratuluji!
a přeji krásné těhu! Ať je vše v pořádku,když ví, že tu Leidnovku máme,budou se o Tebe starat hned na začátku! Tak dej vědět, jak jsi dopadla a držím pěstě! ![]()
A děkuji za podporu ![]()
Holky, injekce ovitrelle vám na trombofilní mutace opravdu neublíží
Neměla by se brát dlouhobobě antikoncepce a velké dávky hormonů, ale většinou ani samotné těhotenství nevadí (hodně holek jsou jen pravidelně hlídané - dělají se co tři týdny rozbory krve, a injekce si třeba píchají až ve vyšším stupni těhotenství nebo vůbec). Jedna injekce Ovitrelle vám navodí krátký stav těhotenství, cca na tři dny
Pokud by vám to mělo ublížit, už byste dávno měly trombózu nebo embolii, ale spíš vám více ublíží sezení v autobuse, než ovitrelle
A já sama jsem skvělý případ, antikoncepci jsem brala 10 let, a přitom jsem zrovna to procento žen, co by ji neměly užívat vůbec.
Jiná situace je ale při stimulacích na IVF, tam už pro jistotu od začátku stimulace nasadí injekce Clexanu/Fraxipanu, které se užívají až do konce šestinedělí. Přece jen to už hormony jsou, tak je to zase preventivně pro bezpečnost. Tipuji, že já a @Melaaniiee budeme typické příklady - já si půjdu ve středu pro léky na stimulaci, tak dostanu i Clexan, zatímco ji na utz doporučí návštěvu hematologa nebo trombofilního centra, kde ji budou sledovat. Jinak Melanie, nevím, co máš za doporučení v papírech, kde ti zjistili mutaci - zkus si to znovu přečíst, já tam třeba mám opravdu doporučení na registraci v centru. V případě tehotenství berou i do 14 dnů. Ale zase ten utz už máš za pár, jen se nezapomeň připomenout, že máš Leidena.
@Nicky B
Mě s Leidnem sledují na hematologii už teď pravidelně.. jelikož jsem měla náběh na trombózu.. a moje teta při porodu málem zemřela, proto jsme se sestřenkoi hlídané hodně..
Teď,když jsem to dostala, tak mi brněly nohy 2 dny.. bylo mi zle, ale řekli,že z Ovitrelle to není.. tak děkuji za info.
@Balounek13 Tak to jsi v úplně jiné situaci, no. Chodíš na hematologii, nebo do trombocentra? Dost zvažuji, kam se přihlásit.
Jinak mne to sice zatím nijak neomezuje, ale stejně mám v hlavě kvůli tomu PGS.. Co ty?
@Nicky B
Do nemocnice na hematologii.
a v pořádku. Já jsem i ráda, jelikož to kontroluje. I mi řekl, že hned až zjistím,že jsem těhu,ať prijdu a že uvidíme zda hned nasadíme injekce,nebo treba až dýl ![]()
Tak hodně štěstí! ![]()
Ty už jdeš na IVF, já teprve na druhý pokus IUI, v listopadu třetí IUI a pak by se řešilo IVF.
Jak dlouho budeš připravovat na IVF? ![]()
@Balounek13 Dnes jsem 11 DPO po druhé IUI, a test sněhobílý… Takže ve středu bych to měla dostat, mám rovnou termín do CARu na začátek stimulace, pokud třeba nebude cysta. Trochu se jí tedy bojím, stále mne pobolívají vaječníky… Doufám, že to je utrogestan a že mi nezadrží MS, vysadím ho až v tu středu, pro jistotu ještě jednou testnu, ale moc tomu nevěřím. U nás je hodně špatný spermio ve všech směrem, IUI nám ani nebyla doporučovaná, vůbec neplníme normy
Není nač čekat.
Mám krátké cykly, tak teoreticky za dva týdny půjdu na OPU (jestli tělo i s hormony udrží nativní cyklus ovulace, jinak to může být o pár dní dříve i déle), a pak o pět dní později na ET. Už se nemohu dočkat, o mimi se snažíme šíleně dlouho - jen šest let fakt intenzivní snahy bez ochrany - a už mi z toho solidně hrabe ![]()