Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak u nás přirozeně neotěhotníme,jelikož mám hustý hlen PCT… takže teď zkusím 3× IUI bez laparoskopie.. a pak kdyžtak IVF a bez lapatoskopie
kdyby jí chtěl dělat, tak mu to řeknu, ale tak uvidíme..
Já už bych teda zase nejradši šla do IVF aby jsme měli miminko co nejdřiv..
díky holky, za rady …
@Balounek13 Taky jsem se smířila s IVF. Mám sice ještě jeden pokus IUI v záloze, ale už to podstupovat nechci, když se to stejně nevede… ať už je konec listopadu a hurá na borůvku do bříška
Kolikrát jsi byla na IUI??já byla zatím poprvé, za 3 dny to mam dostat..
Nejradši bych šla taky uz na IVF, ale primář říkal,že by 3× zkusil IUI a pak po novém roce nebo v prosinci IVF.. ale řekl mi,že pokud na miminko chvátám můžeme udělat IVF, ale že by zkusil IUI..
@Balounek13 nonona se pruchodnost da delat i bez laparky, mne ji delali pod rentgenem s nejakou kontrastni latkou a nekde ji delaji ultrazvukem s kontrastni latkou
Tak pokud je to k IVF zbytečné.. tak na ní asi nebudu chtít jít…
Achjo.. ![]()
@Pedrrita Mě ji právě dělali s tou látkou pod utz. A sice to bolelo jak čert, ale mám to tam „vyčištěné“…
@Balounek13 Já byla v jednom Caru 3× a teď v novém Caru v jednom cyklu na dvou. Dělají to tak dvojitě. Pro větší šanci, měla jsem léky, injekce.. i ovitrelku ale stejně nic ![]()
Mě o dvojitém nic neřekl.. teď první IUI jen Ovitrelle, jinak nic..
Až jim budu ve středu volat, že jsem to dostala,tak uvidím, zda bude chtít dávat před druhým IUI něco víc a pak o i po.. hodně tu čtu, že jste jedli něco i po IUI..
@Balounek13 Po IUI a ET, KET se dává utrogestan - což je vlastně progesteron, je to podpora udržení těhotenství. Nicméně efekt má pouze tehdy, když má žena svého progesteronu málo, což tak časté není - CAR se tím spíše „sichruje“, ideální by byly odběry na zjištění hladiny hormonu několikrát během cyklu, což se dělá málokdy. Ale pokud nedojde k oplodnění vajíčka - což bývá nejčastěji náš problém, progesteron beztak nepomůže. Já ho dostala až při druhé inseminaci.
Jinak dvojitá inseminace bývá opravdu spíše velikou výjimkou, když je to dobře načasované, jedna většinou stačí. Kromě ovitrelle se na inseminaci málokdy dává něco jiného (pokud žena normálně ovuluje, nemluvím o případech bez ovulace či s jinými problémy) - při hormonální stimulaci by totiž mohlo dozrát více vajíček naráz, a pak by mohlo z toho být vícečetné těhotenství. Taková paterčátka, no neberte to
Tady na diskuzi jsem narazila na případ ženy, která měla jen lehkou hormonální stimulaci na podporu ovulace - plánovala první inseminaci, a vytvořilo se tolik folikulů, že musela jít nečekaně rovnou na IVF, kterou ještě zdaleka ani neplánovala ![]()
Ty o tom víš hodně
paterčata výborný,ale asi nemusim mít vše
1/2 by stačilo ![]()
Jsi hodná,za tolik info děkuji… no,ve středu uvidím,zda dorazí MS.. ![]()
@Balounek13 já bych to rozhodně nevzdávala, u vás ta příčina opravdu může být jen jednoduchá - v tom hustém hlenu, a pak se s IUI dříve nebo později zadaří
Statisticky je prý nejúspěšnější až druhá nebo třetí inseminace, s každou další ta šance přece jen roste. A kromě ovitrelle opravdu není nic potřeba, maximálně ještě vyladit psychiku. Velice dobré jsou doplňky s myinositolem, teď proběhla i zahraniční studie, že má opravdu vliv na kvalitu vajíček. Tak já bych se vyladila do pohody, pro svůj klid bych zobala vitamíny a nevzdávala to ![]()
Ten klid v psych. Bych potřebovala… jsem teď furt plačtivá,že i přitel mi řikal,co se semnou děje..
a to jsem si řikala,že to vypustím a nějak to dopadne.. zatím mi to moc nejde.. zachvilku budu zralá na blázinec
![]()
Noo, je to první pokus,nemůžu chtít zázraky…
tobě držím pěstě a vyjde to! ![]()
@zuz1206 Ano, tyto preparáty myo-inositol oba obsahují (já konkrétně také užívám Nosifol forte duo). Ale lze to i levněji, zde je třeba samotný za dobrou cenu-
https://www.myprotein.cz/…0530319.html?…
@Balounek13 no, a nedělá ti to také ovitrelle?
Přece jen je to těhotenský hormon v docela vysoké dávce. Vydrž, bude líp. A chce to samozřejmě se na miminko neupínat, psychika je opravdu mocná…
@Salazaret ooo zlato, koukám, že používáš mojí vražednou dělohu jako příklad i pro jiné
![]()