Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně nejspíš ten stěr neělali. Ale byla jsem na průchodnosti, která se dělá tou pěnou. Takže z mé strany je vše v pořádku dle lékařů. Horší s manželem.
@holicka.zuza pokud ti nabídnou sami od sebe IUI, tak je to fajn. Já si o něj řekla, jelikož skoro všude chcou přistoupit rovnou na IVF kvůli penězům ![]()
Tak ja chodím do Brna,jezdíme sem sice z ČB, ale jsme moc spokojeni..
uvidíme,jak to dopadne.. ten stěr by ti měli udělat..
aby věděli,zda ho nemáš hustej, to by jsi jste se potom mohli snažit přirozeně,jak chtěli a spermie by ti neprošli dovnitr, proto to IUI napíchávaji do dělohy.. ![]()
@IvaL26 me pri prvni konzultaci taky rekli ze hned ivf ze iui u nas nema cenu a pri dalsi konzultaci jiny lekar rekl ze mam zacit tou jednod cestou..ja myslim ze to je rozumne…navic to hradi vse pojistovna
To IUI je opravdu malá šance,prý asi 15%.. ale je rozumné to zkusit takto a pak až IVF.. asi spíš záleži,jak na to spěcháš.. mě taky říkal,že zda chvátám.. a já,že ano,ale že chci zkusit taky IUI..
nás teda IUI stálo 1500,– ![]()
Je blbé, že Vás rovnou tlačí to IVF,ale asi jde o to, kde je u Vás problém.. udělali ti alespon teda všechny komplet vyšetření??
Ahoj holky vidim ze mate hodne zkusenosti s ovitrelle, bolelo vas po ni bricho? Me pichal dr v utery a az do vcera me bolelo, dle me ovulka byla vcera. Jinak nevite zda je mozne ze by se stalo ze ani po ovitrelle nebo pregnylu folik nepraskne? Mam za sebou laparku v unoru a jsem naprosto ok vcetne pruchodnost…ted jedu uz 5 mes clostik.
Zuz1206, já měla Ovitrelle a byla jsem ok, až pak, když jsme jeli do Brna na inseminaci, jsem měla trošk průjem. Ale možná to bylo stresem. ![]()
Jinak po IUI mě hned začalo bolet na prvavé straně v pobrišku, a to mě bolelo asi 3 dny, teď už jen občas..Alee né tolik..
Stát se to asi může, že folík nepraskne a nebo může prasknout a nemusí být dominantní, nebo jak to nazývají.. Já byla poprvé a jen Ovitrelle.. Jinak nic.. teď až bych šla podruhé, už by mi asi dával nějaký horony…
držím pěstě ![]()
Příspěvek upraven 04.10.18 v 18:38
@Balounek13 dekuju ja prave nemam jinak ovulku bez hormonu takze me to museli podporit no, ty mas ovulku v pohode?
Tenkrát mi můj gynekolog dával Clostilbegit a folíky byly krásný a vysoká slizznice taky… Teď mi nic nedávali, říkal, že to chce poprvé zkusit bez hormonů a folíky byly pěkné a sliznicee také..:) Tak uvidíme, ale nějak tomu nvěřím… chtěla bych, ale víš jak.. zase by přišlo zklamání… :/
Tu ovulaci by Ti, ale měl Clostík vyvolat, takže bych se toho nebála
Třeba Vám vyjde IUI
takže jsi byla na IUI teď v týdnu poprvé??
@Balounek13 nene poprve mi pichla ovitrelle ted v utery a ja se pro sichr uz objednala do caru jelikoz cekacka skoro 2 mes ted… ![]()
A ovitrelle ti píchla, aby vyvolala ovulku a vy se snažili doma??
ovitrelle je šílené svinstvo, tak zas aby ti ho nedávala x měsíců.. to samé clostík, ja ho měla dva měsice a teď je to už pul roku, co jsem bez něj.. tak pozor.. do centra se objednej… tam Vám udělají opět x vyšetření-hodně podrobné
já v Brně lékařům věřím, vše vysvětlí, všechny výsledky nám dají i domu.. ochota
a vzali nás hned
Držím pěstě a určitě dávej vědět
![]()
@Balounek13 je mi jasne ze veskere hormony jsou strasne svinstvo ale ja mela bolesti podbrisku co me trapili rok a az na laparce zjistili ze tam mam vse ok tak dr nasadila hormony a bolest? Uplne prestala
takze to s nima jeste chvili vydrzim, ale vim ze to je svinstvo.. dam pak urco vedet .))
![]()
Ahojky tak jsem bala vcera na iui bylo to docela dost neprijemny …pritom minule uplne v poho…ale dnes mam teprve pozitivni ovu test tak nevim…stalo se to nektere z vas?
@JannneM Ono záleží i na přesném načasování, pokud čípek není otevřený a změklý, tak inseminace až zase tak příjemná není. Já byla zatím 2× a pokaždé to bylo takové nic moc, člověk to vydrží, ale žádná sláva.
Pozitivní ovu test bych přikládala spíš ovitrelle, pokud jsi ho dostala, sama sleduji největší účinky cca 3-4 dny po. Nahrazuje luteinazační hormon, který ovulaci spouští, takže i samozřejmě ovlivňuje ovulační testy ne zcela predikovatelným způsobem, a drží se dlouho - při aplikaci ovitrelle si prostě ovulační testy vůbec nedělám, nemají žádnou vypovídací hodnotu.
Jiná věc by byla, pokud bys vůbec nic nedostala a IUI byla zcela nativní, ale i tak to až tolik neznamená - někdo má pozitivní ovu test přímo v době ovulace, a pak IUI v pátek vůbec nebyla ztracená, spermie samozřejmě nějakou dobu počkají. A technicky vzato je mnohem lepší načasování před ovulací než po ní (čemuž by možná odpovídal i tvůj stav čípku).
Takže ve zkratce, vše bych vypustila z hlavy a odrážela se max. od folikumetrie a měření BT, a pokud bych si nebyla jistá, prostě to ještě pojistila ![]()
Jinak já byla na IUI den před tebou.
@Nicky B Já třeba dělala ovu testy celý týden před Ovitrelle, brala jsem také injekce na růst folikulů, jedno IUI bylo ve středu, pak dva dny injekce, v pátek těsně před dalšm IUI ovitrelle a do pátku rána jsem byla negativní na ovu testech. Ani náznak ani nic a přesto mi doktor potvrdil že ovu byla cca to ráno v pátek nebo v noci… těm testům se moc věřit nedá…
Jinak u nás 3× klasické IUI a teď to dvojité a nic. Tak už čekáme na schválení IVF od pojišťovny. Moje testy i manželovi v pořádku. Jen holt nemám ovu… a do teď se pořádně neví kde problém je. Trubky mám profuknuté tou tekutinou a teda i průchodné…
Už jsme docela dost zoufalí ![]()
@Salazaret Mě ovulační testy fungují perfektně, jen musím vystihnout krátký časový úsek. Ale zkouším to s nimi už dva roky a jako hodinky… Nefungují pouze při ovitrelle - proto právě píšu, že bych se při stimulaci na ovulační testy vykašlala, důležitější je utz a folikumetrie.
Držím palečky, ať ti to dopadne co nejlépe… Ideálně ať na IVF vůbec nemusíme, ale to by bylo moc štěstí naráz ![]()