Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nicky B teda obdivuji ze o tom vis vse…ja teda nic moc …diky moc za info…preju ti hodne stesti at to vyjde…my mame spermio dost spatne tak nevim…lekar mi stale dava vybrat co chci…tak nevim kdyz to zase nevyjde zda nerisknout jeste jednou iui nebo rovnou ivf????
@JannneM záleží, co to je konkrétně hodně špatný spermiogram (oligo, astheno, zoo, teratospermie? Apoptóza? Důvod - něco lze přeléčit?) Někdy je šance i při špatném spermiogramu - inseminací či přirozeně, jen to prostě trvá déle. Já jsem v úplně samé situaci, mám ovulace opravdu na den přesné, vaječníky se krásně střídají v uvolňování vajíček, hormonálně i imunitně jsem zcela ok - zato partner má také bohužel hodně špatný spermiogram, snažíme se už roky a nic. My tedy už jdeme aktuálně do IVF, tlačí nás čas.
U tebe bych se tedy rozhodovala podle věku a dalších okolností - jak dlouho se snažíte, zda máš ty cyklus zcela ok, případně zdá má smysl u vás zkusit nějaké doplňky stravy na zlepšení - u mužů je výborný folandrol, u žen doplňky s myoinositolem.
@Nicky B ja mam myom jinak v poradku…krome veku
39…manzel astenozooterato…ale mame uz spolu dite…teda uz to ani neni dite..je mu 20…takze docela spechame
A jéje, tak tam bych už k IVF asi opravdu spíš přistoupila, ať stihnete ještě pojišťovnu.
Jak dlouho to zkousite vy? Ja premyslim kdyz to ted nevyjde tak jeste o jednom iui a pak teprve ivf..ale nevim lekar to nechava na me
My se intenzivně snažíme šest let, předtím tak lehce. Ale já jsem ještě bezdětná. A jak dlouho ještě můžeš využít IVF na pojišťovnu? Někdy třeba nelze využít cyklus kvůli cystě, a častá aplikace ovitrelle cystám může napomoci - ohledně další IUI bych se rozmýšlela podle toho, kolik času mi zbývá. Navíc trvá ještě cca měsíc, než to pojišťovna schválí (pokud už nemáte schváleno IUI i IVF naráz) - aby pak nebylo na rozmýšlení pozdě.
@Nicky B Ono pojišťovna to hradí pouze do 39 let ženy. Pak už se to celé musí hradit samo… je to na dvě věci, když to nejde mnoho let a pak už ani pojišťovna nespolupracuje…
My máme relativně čas, ale kdo ví jak dlouho vše potrvá. Už se snažíme skoro dva roky. K doktorům to chodíme řešit od letošního jara… a i tak nás to psychicky deptá. sice nám není nějak moc. Mě třicet a manželovi 29, ale… chtěla bych se jednou dožít vnoučat… tak prostě doufáme v zázrak. ![]()
Aha, já brala 39 let VČETNĚ, tak to se omlouvám za mystifikaci. Až tak přesně jsem tu horní hranici nezkoumala, ale je to opravdu do „dne dosažení 39.roku“, předtím to totiž bylo jinak -
v původním znění zákona byla uvedena horní věková hranice „do 39 let“ a tuto jistou nepřesnost řešila VZP v praxi vstřícně tak, že hradila danou péči ženám do 39 let včetně (tj. do 39 let + 364 dní).
Ach jo, tak v tom případě @JannneM klidně ještě dál zkoušejte IUI a určitě zkuste doplňky stravy.
@Salazaret jasně, dobře děláte, budu vám fandit. Věřím, že přes IVF se to povede, nicméně, v tvé situaci by mne opravdu zajímalo, proč vlastně nemáš ovulaci. Máš dobrý CAR, zjišťují to?
@Nicky B Já už jeden měnila. Kvůli tomu, že jsem si připadala jen jak další na ředě… žádná komunikace. Nic. Prostě jen udělali zákrok. nic nevysvětlili. Fakt jen jak se to dělá u zvířat. Oplodnit a ruce od toho pryč…
tam kde jsem teď jsem právě měla dvojité IUI. Dělali mi všechny možné testy. I na to kolik mám vajíček a na můj věk jich mám fakt moc.
Sice poslední testy rychlospi pulců byl lehce pod hranici, ale to bylo tím, že můj byl těsně po dobrání ATB což tyhle hodnoty vysvětlují. Jinak testování před půl rokem bylo normální.
Hormonálně jsem taky v pořádku. Ale kdo ví třeba mám vražednou dělohu a prostě vše co se tam objeví prostě umře ![]()
Tohle hledání „proč“ je vždy na dlouho a na mnoho a mnoh testů
@Nicky B no me nic pojistovna neschvaluje proste to nacasuji a udelaji iui…tak nevim..pocitam ze budu ivf platit…spis mi jde o to zda ma vubec iui u nas cenu ale to mi tam nikdo nezodpovedel…
Holky,já myslím,že dobrý doktor by Vám měl říct, zda má IUI cenu,nebo rovnou IVF.. ale tak,IVF už se nic nezkazí… je to strašné,všem držím pěstě! ![]()
Já jsem 11 den po IUI, včera jsem to nevydržela a udělala test -bohužel ani duch..ještě je brzy,ale za 3 dny to mam dostat, takže je mi jasné,že naše první IUI je asi neúspěšne.. nevím,zda zkusit ještě jít tedy 2× a nebo už teď zkusit tu laparoskopii.. nechce se mi na laparku,když je jestě šance 2× IUI a třeba by to vyšlo …
achjo..
Jelikož mi řekl, že IVF se dělá po laparoskopii,aby se zjistilo,zda jsou průchozí vaječníky.. už můj gynekolog mi to tenkrát nabízel,že uděláme laparku a pak budem řešit dál..
@Balounek13 Hele ale u IVF nejsou důležité průchozí vejcovody, to při IUI. Tam nikde vajíčko nepluje… prostě už se vloží malá hotová borůvka do dělohy a tam zahnízdí. Je blbost trápit se laparkou před IVF… tedy aspoń podle mě. Ale pokud to doktor chce… já byla jen na průchodnosti tou tekutinou a stačilo to a to jen kvůli tomu aby iui nebylo zbytečně i když i tak nevyšlo…
Jen se mi zdá že tě do toho nutí zbytečně… navíc musíš být pak v klidu. Pokud pracuješ jít na marodku… no nevím, já bych to odmítla…
@Balounek13 byla jsem na diagnosticke laparce v unoru a neni to nic strasneho, rano prijdes udelaji to a na druhy den jdes.. me teda kontrolovali vse dole a i pruchodnost mam ok, proto cekam, ze jak jdeme do caru na prvni konzultaci v listopadu tak pujdu po tech vsech vysetrenich na IUI. Ale jak rekla @Salazaret pri ivf pruchodnost nepotrebujes. Ja jsem zas toho nazoru jit na laparku a pak resit dal, nez rovnou davat usili do ivf:)