Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Melaaniiee Ono to sílí pomalu, to je ok
Taky jsem od koníků, i když v jiné pozici, ale umím si to představit. Nooo, záleží na tom, co vše máš už za sebou - potraty? Jak dlouho se snažíte? Je mimi po IVF? Podle toho bych se rozhodovala, jak s prací - zda jen zvolnit - např. nakládat si jen polovinu kolečka apod, nebo jít na pracovní neschopnost - většinou prý z CARu nedělají potíže. Teoreticky, pokud jsi mladá, zdravá a máš dobré pracovní podmínky, tak by lehká práce nemusela vadit, ale záleží na tom, jak si to můžeš či nemůžeš uzpůsobit.
@Nicky B
Tak to děkuji, no jak říkám mam na těhotenském testu // čárky poprvé tak že vůbec nevím, proto se radši zeptat když je ta možnost. Snažíme se zhruba 4 roky, posílali nás po všelijakých vyšetření, jsme F-M,a doktoři mě posílali i do prahy, no všechno to bylo zdlouhavé a tak, v Praze jsem podstoupila iui ale dr sama říkala že neví jestli je to folikul a nebo cista, říkala jsem ji že jsi myslím že je to cista neměla jsem žádné příznaky ovulky ale i přes to mě poslala na ti iui což byly vyházené peníze a te cesta no… teď jsem se rozhodla jit do Ostravy do reprofiitu a dr mi řekla že budeme dělat iui dokud to nevyjde a až v poslední době ivf, protože u nás nenašli žádný problém.. a ono se povedla teda zatím jen podle testu tak uvidíme… tak že ivf jsem zatím nepodstoupila. No v praci jsem tak holka pro všechno dělám asi vše co se musí.. no jako snažím se.. (ale jde to těžko, jsme trošku vetší rach a pohybujeme se kolem 80 koní
),ale jsem taková nejista protože tam máme docela šílené podmínky, a tak… a navíc teď jsem zjistila že špiním s krvi .. a vůbec nevím co by to teda mohlo byt tak to teďka googlim, je to asi o tom že se nám to povedlo poprvé a chtěla bych aby to konečně vyšlo. No a do caru jdu právě až toho 22. Musím to ještě asi nějak zvládnout . a ty ses na tom jak?.. nějak nestihám cist všechno zpětně.. a děkuji moc za rady a pomoc
![]()
@Melaaniiee U špinění bych se nebála zajít i na gyndu domů, nebo do nemocnice, většinou nasazují ascorutin nebo další podporu sliznice, na to není třeba čekat na termín CARu.
To je krásné, že se zadařilo přes IUI a že tě nehnali hned do hormonů
Já jsem po druhém IUI, čekám na výsledek, ale my jdeme už pak do IVF. Partner mám hodně špatný spermiogram, taky bych se nemusela dočkat.
Jinak v práci bych klidně nahlásila, že mám „rizikové těhotenství“ - v uvozovkách, protože rizikové ještě není, ale špinění je vždy náznak, že má být člověk v klidu. A ať se rozhodnou, jestli mi v práci uleví (nevím, čistit napáječky, vozit max. seno, vodit koně), nebo jestli mám jít na PN. Zase čtyři roky je už docela dost, asi bych se spíš hlídala. Já mám taky dilema, vždycky jsem si myslela, že budu do poslední chvíle pracovat a na hodném koni i jezdit, ale když teď máme za sebou takových peněz, času a snahy a to ještě ani nejsem v tom, tak to asi silně přehodnotím do druhého extrému ![]()
@Nicky B No uvidím zítra, když tak zavolám gynekologovi, protože sestřička z ceru říkala že na gyndu má jít až po kontrolním ultrazvuku u nich tak uvidím no…. No vůbec jsem to nečekala že to hnedka vyjde, tak držím palečky určitě se zadaří
. no u nás to takhle nefunguje a navíc teďka tam máme o kolegyni min má nemocenskou tak že cca na 60 koní jsme jen 2 což je fakt mazec… no snažím se hlidat, co to půjde vezmu si dovču ať jsem radši do toho 22 doma… no u tebe bych teda taky neváhala a byla doma a v klidu, nikdy nevíš co se stane a byla by to škoda, náhoda je blbec… tak držím teda palečky určitě vám to vyjde..:)
![]()
@Melaaniiee tak drzim moc palce..at je vse v poradku…jinak holky nechodte do prace a odpocivejte…jeste u koni to musi byt dost narocne..
Tak já začínám být smutná, 9 DPO a klesá mi bazální teplota. Sice jsem té inseminaci moc šance nedávala, vím, jaké mizivé procento to je, ale stejně jsem trochu doufala, že by přece jen…
@Nicky B
Ještě nesmutni… i já si říkala, že je to malá šance, ale furt v hlavě máš to, že to snad vyjde.. držím ti pěstě! ![]()
Mě teď 22.10. Čeká další ultrazvuk a pak druhý pokus IUI..
Je to nahlavu… ale asi to tak moc chceme, až to nejde..
Nesmutni a nezoufej!!!vyjde to i nám a u Tebe neni ani teď nic ztracené ![]()
Holky, prosím Vás, jak je to přesně s Utrogestanem? Pokud ho beru od třetího dne po IUI a poté v den vynechané menstruace by vyšel test pozitivní a třeba by to nakonec bylo zamlklé těhotenství, dorazí ms i přes Utrogestan nebo jak to poznám? Děkuji ![]()
@Evi88 ve chvíli kdy máš dvě čarky na testu tak utrouš brát dál
já osobně jsem přes utrouš MS vždy dostala, ale být tebou tak pokud más testík pozitivní ber ho dál dle pokynů v caru
![]()
@if666 No já ho beru, ale pokud by bylo těhotenství zamlklé a ms se kvůli Utrogestanu nedostavovala, tak jak to zjistím? No dnes jsem volala do CARu a v pondělí na krev, nevypadá to dobře ![]()
Holky vy jste tady zkusenejsi: jak dlouho dle dr vydrzi injekce ovitrelle v tele? Mela jsem tu nejnizsi davku..dekuju
@zuz1206 Mě jen chvilinku, třetí den jsem měla jen slabounký, naprosto neznatelný šedivý stín, pak už nic. Ale je to individuální, při pochybnosti je dobré si udělat další test (ideálně obden), těhotenská čárka zesílí ![]()
@Nicky B ja jen pro zajimavost, jsem dneska 10dpo a zkusila jsem tt a byl bily takze budu cekat min do 14dpo a pak to bude jasne.. takze se fakt asi drzi chvíli
![]()
Já jsem 9 DPO a taky tomu už moc nedávám šanci. Test jsem jediný ještě nedělala, ale už cítím svoje klasické PMS a bolest prsou - dokážu si předpovědět MS na den přesně. A beztak i vím, jak mám dlouho luteální fázi… Jsem taky jasná, ještě, že už ve středu jdu na první utz před IVF, jinak už bych se fakt zbláznila.