Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michaelanick tak to sme dve! Ja mam problemy s usinanim…
to je vopruz a pak rano dlouho spím… na prd!
Miso, nestresuj se s tim… spravne kamaradky ti to vzdy oplati, teeba budou zrovna cekat druhé:) a ty se seznamíš s novymi holkama, v cekarne na ultrazvuk treba;) tím se teď netrap!
Ja jsem z jedne party nejstarsi a jedina bez miminka… a z meho okoli mam kamosku starsi, ktera jeste ani nenasla partnera! A to uz ji je 34… a druha ma za sebou 3iui, 3ivf a nic…
a jedna ma kamaradka, ktera ale bydli ode me cca 100km a ted se moc nevídáme, tak jsem ji mela celou dobu na drate a hledaly sme duchy na testech spolu. Protoze i ona si prozila a je magor!!!
3roky se snazili, potom 3iui nic, 1.ivf se narodila anicka… anicce jsou dnes 3 roky.
Ale kamoska chtela dalsi dite!!! Za poslední rok 5× potratila. 3× se jim podarilo otehotner prirozene a nic,2× ivf nic, ted ivf a dnes byla ultrazvuku myslim 13tt a asi to bude holcicka!!! Leckterá by to uz davno vzdala! Ona né a klube se malý vánoční zázrak!!!
@Popka ale jo tak se asi clovek pak seznami s lidma, ale ja si strasne rychle na nekoho zvykam a pak beru tezce, kdyz to neklapne. Takze tomu moc neverim, ja jsem takovy ten blbec co vyjde kazdemu vstic i na ukor svych zajmu nebo tak, pochybuju, ze mam v okoli dalsiho takovyho blbce. Ja o tom nemam s kym takhle mluvit, pritel si nepreje, abychom to s nekym resili. Ach jo jde na me nejaka depka a mam nejake slabe krece, to mi urcite prijde MS i driv nez ma ![]()
@sarah1618 já nevím, jsem povahově spíš takový realista. Uvidím co průchodnost, navíc si píšu s holkami se kterými jsme začali se snažit nastejno a mají stejný problém, jsou v podstatě zdraví a nic.
Moje nej kámoška otěhotněla po 4 měsících jak nic, stačilo odejít z práce, kde se nervovala, ale já už zvládla i tu práci vyměnit a nic. Snažila jsem se i o pár měsíců dřív než ona a holčička už je na světě od září.
Jako jo, já jsem teď přešla, protože je před ms, přijde další měsíc a budu zase natesena, ale kdo ví jestli je to správné, jestli není lepší to neřešit, vždyť všichni tvrdí jak je lepší vypnout a neupinat se na to ![]()
@Michaelanick nooo… to ja se k tomuhle nazoru nepriklanim… semnou to neresi pritel… jeho to bude zajimat az se to povede jinak je to skoro muj byznys 😂
Ale hele… pokud citis ze to potrebujes ventilovat s kamaradkou! Proste si jednu vyber ktere veris a probirej to s ní!!! Pro me sou veci jednodusi kdyz mam nekoho s kym se o tu tihu muzu podelit! Tak to mam ja! A pritel vuuubec nevi te ja to s nekym resim!;)
Je to mazec na psychiku!
A jestli chces… muzu ti dat nejaky kontakt na me a muzes to vesele resit semnou! Protoze jsem v tom taky
o
@Elkapelka lepsi to asi je! Ale kdo z nas to umí??? Na takovou vec se neupnout??? Ono chce to verit ale mit zadni vratka! Lidsky osudy sou ruzný…
a vsechny jednou to nase mímo budeme drzet v naruci a rikt si… konecne!:)
Mě je také 34.
Otěhotněla jsem když mi bylo 33
Myslím jsi, ze jsem zdravá a věřím ve své tělo… ze se to zase povede..
minuly měsíc jsem měla takovou slabou ms tak mě to vyděsilo
Ale tento cyklus zase normální
Tak jsem za to vděčná
Ze mám tu ms i ovulaci..
V lednu to bylo půlroku od potratu
A teď půjdu si koupit ten Nosifol forte
Protože jsem četla samé dobré recenze
Všechny kamarádky už také mají děti
Tak jsem byla ve třech lékárnách a nikde ho neměli
Tak jsem ho musela objednat ten Nosifol
Jinak já třeba vyřadila úplně kontryhel
Nejprve jsem ho pila
Byl doporučován
Ale pak jsem měla anovulační cyklus
Další cyklus zase strašně slabá ms
Tak už žádné takové bylinky pít nebudu..
@sarah1618 anovulacni cyklus co ja vim je naprosto prirozeny?! Ne?? 1-2-3× do roka… me pri nem taky nacapali. Myslis ze to je bylinkama?
@Popka u mě i hodně psychika
Po tom potratu jsem byla na dně
Ale také jsem četla ze kontryhel je dobrý na růst děložní sliznice
Ale muže právě působit špatně na ovulaci
Ale sama nevím
Ale má se užívat jen do poloviny cyklu
Takže něco na tom bude
Ahoj holky. Celou dobu si tady pročítám vaše zkušenosti a pozorování pocas iui.
My se snažíme přes rok a stále nic ![]()
22.1. jsem byla na první Iui a to mi dělaly hned 2 v 1 cyklu. Takže první v pátek a druhý v pondělí.
Myslela jsem že v pátek bude iui, takže mi hned pichli ovitrelle a šlo se na to. Dr říkal že je tam více folikul, takže toho chce využít a měla jsem přijít ještě v ponděli, kdy proběhla 2 iui. O vikendu jsme se měli snažit sami ![]()
No a v pondělí na UTZ viděl, jak jeden folikul prasknul, takže ovulace proběhla a všechno je v pořádku.
Tak jsem byla plná nadějí a měla jsem z toho radost. Dr mi ale okamžitě vzal a řekl, že doufat v nějaké snad je více než troufalé. Že ze 6ti pokusů se podaří jedno a to u jedné z 10ti žen.
Takže mi tu naději celkem vzal ![]()
Byla jsem z toho hodně špatná, ale zase mě uklidnilo procitani diskuzi, i když mi je dr zakázal
, že prý po tom my ženske moc blbneme ![]()
No každopádně já mám průchodnost v pořádku, byla jsem na operaci se srustama asi před 5ti lety a partner má spermiogram ukázkový.
Tak pořád doufám, že by se to mohlo povést.
Dostala jsem utrogestan na 10 dní od iui. Ovulaci jsem měla nastimulovanou clostilbegitem. V pátek by měla přijít ms, ale mívám často spozdeni, takže počítám že přijde klidne i o pět dní později ![]()
Včera, po 10ti dnech od první Iui jsem si dělala test, který byl negativní, takže bych už ovitrelle nemela mít v sobě.
Tak doufám, že v pátek ms nedorazí a já budu moct začít testovat ![]()
@Elbeth1 ahoj!
Tak preju hodne stesti! A rozhodne si nenech vzit nadeji!
driv nebo pozdeji se to povede! Proto tenhle ukol plni zenske! My tomu navalu emoci a stresu proste odoláme😊 ✊
@Popka děkuji!
To víš že si ji nechci nechat vzít. Ale nějak nevěřím ani tomu, že by se to mělo povest. Dr říkal že vyzkoušíme 6× iui a když to nevyjde, tak půjdeme do Ivf. S přítelem už si odkládáme raději peníze bokem ![]()
Je fakt že jsme ženy a něco už přece vydržíme! A pověst se to musí ![]()
@Popka krásně napsáno