Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak u mě ani ho* no, jdeme do IVF. Přeju vám holky ať se zadari. ![]()
My ted davame mesic pauzu, protoze letime na dovolenou. Ale ten dalsi jeste zkusime. Rikala jsem od zacatku ze trikrat iui a pak ivf..
Ahojky, tak jsem doufala, ze tento měsíc proběhne iui a ono prd … dnes jsme byli na konzultaci a dr mi našla cystu na vaječníku 27mm
každým dnem bych měla dostat ms, tak snad praskne. Předběžně jsme domluveni na termín po další ms. Mam PCO, ale tak velkou cystu mam snad poprvé, nebo na ni nikdy dr při kontrole nenarazila. Mate prosím někdo s cystou zkušenosti?
Tak nám IUI nevyšlo, dostala jsem MS přesně v termínu. Ale jdeme na druhý pokus IUI, jinak s IVF se můžu rozloučit jelikož na to fakt peníze teď nemám. Ale zeptám se holky, kolik dneska IVF stojí?
Ahojky, přidávám se k vám
Odložím si tu svoje trable
Před třemi lety jsme se začali s přítelem snažit o miminko. Trvalo to rok než se zadařilo. V 7tt mi doktor sdělil,, zamlklé těhotenství”. Bylo po radosti.. Nevzdávali jsme to, jak to šlo začali jsme se znova snažit. Doktor doporučil hlídat si ovulaci. Tak pár měsíců jsem tak konala. Neúspěšně. Ovulaci mám přesnou jak hodinky to ano vždy 12dc. Navštívila jsem doktora tedy znova. Říkal ať to ještě pár cyklů vydržím na ovulačních testech a snažení. Stále se nic nedělo.. Při další návštěvě mi dal Clostilbegyt 3×1 od 2dc do 6dc a hlídat ovulaci s tím že se mám dostavit 8-10dc na folikulometrii. Ovulaci mi posunul a ja ji měla už 8dc
břicho jak meloun a pichlavá bolest na vaječníkách. Chuť na sex 0. Takhle jsem pokračovala i další měsíc. Bez úspěchu.. Další návštěvu jsem dostala Letrozol 3×1 2-6dc, hlídání ovulace, folikulometrie a furt do kola. Na Letrozol reaguji dobře, ovulace se mi srovnala ale to je asi jediné. Po pár měsících jsme k Letrozolu přidali ještě Ovitrelle, které jsem si musela píchat vždy když jsem měla pozitivní ovulační test. 10 dní před menstruací mám PSM, je mi zle od žaludku, jsem totálně vyčerpaná břicho jak dva melouny. A toto podstupuji už rok. Díky hormonům jsem dost přibrala a vůbec se necítím dobře. V lednu jsem si řekla,,už dost” partnera jsem poslala na spermogram kde jsme se dozvěděli, že ma teratozoospermie, normální 3% a špatná hybnost. 97% s různým defektem. Gynekolog mi stále tvrdil, že i tak by to stále zkoušel tak jak do teď. Dva měsíce jsem byla na Dracenaxu 3×1 2-6dc jelikož jsem byla nemocná nebyla jsem na žádné kontrole a snažili jsme se jen podle ovulačních testů. V únoru jsem nás objednala na kliniku na konzultaci. Máme za sebou různá vyšetření a čekáme do května na genetiku. Včera jsem se domluvila s gynekologem, že zkusíme ještě před IVF IUI.. Mám napsaný zase Letrozol 3×1 2-6dc, 8-10dc folikulometrie pak Ovitrelle a IUI. Jak to holky všechno zvládáte? Mě už je pár měsíců strašně. Je to nekonečné, bolestivé …
Nálady jak na houpačce..
@Dee55 Teda to je pekne sousto. Vypada to, ze pan doktor mel svou vizi, ze je chyba jen u tebe a chlapem se nezabejval. Tak to ale obcas byva, ze bychom jako pacientky mely vzdy vedet, jaka vysetreni vyzadovat, nez se nejaky “odbornik” pusti do medikace a zkouseni, na co zrovna zareaguje nase telo.
Urcite by sis mela odpocinout a telu doprat regeneraci. Vim, tak snadno se to rekne, a pak v hlave stale bezi myslenky na to, ze uz to nechces odkladat a skoda kazdeho zmareneho mesice (aspon to je i muj pripad). Ale uprimne, nez vam dojdou vysledky genetiky, mate cas si na chvili oddechnout a zmenit prostredi, vyjet na dovolenou, uvolnit se.. byli jste i na imunologii? Co vam rekli pri konzultaci na klinice?
Drzim pesti a pevne nervy!!
Ahoj holky co si o tom myslíte. Moje první IUI. 4.3 ráno podán ovitrell v 11 hodin na inseminaci. Dnes 14 den testovala. Přikládám fotku. Dnes bolest v podbřišku. Píchání v pravém boku kde byl folikul. Co si o tom myslíte?
@Dog-mama
Pan doktor furt tvrdil, že když je přítel mladý a sportuje že bude v pořádku.
Mě to po té dlouhé době bylo už fakt divné tak jsem to vzala do svých rukou. ![]()
Odpočinou bych si potřebovala, to ano. Mám naplánované dvě inseminace, jednu teď koncem měsíce a když se nezadaří tak další měsíc znova. Tohle je poslední moje možnost před IVF. Letos mi bude 34 tak to moc odkládat nechci, děti nemám zatím žádné..
Snažíme se jezdit na víkendy pryč a odpočívat, chodit ven a tak ale nejradši bych se zahrabala pod zem. ![]()
Imunologii mi dělali společně s genetikou. Na konzultaci nám neřekli tak nějak nic…
Nebyla jsem tam z toho moc nadšená. Nesedla mi paní doktorka. Defakto se nás ptala na to co bylo ve formulářích které jsme přinesli. Ani si mě neprohlídla a to jsem byla na hormonech a měla jsem ovulaci. Mé lékařské zprávy jí také nezajímali. Pak nás poslala k sestřičce, která nám sdělila všechny vyšetření co musíme mít hotové do května a to bylo vše. V květnu už budu mít přiřazenou jinou doktorku naštěstí. Doufám že mi dopadne nějaká inseminace abych tam nemusela.
Ty už si podstoupila IUI?
@Kacka659
Ahoj, to vypadá dobře. Ovitrelle se drží většinou 10 dní v těle. Tak by to mohlo vypadat na pozitivní testík ❤️
To je prave chyba, predvidat, ze je chlap nebo i zena, kteri zijo zdrave “v poradku”. Nic s nim byt taky nemusi ale doktori neradi rovnou posilaji chlapy na andrologii, coz by melo byt uplne prvni, spolu se vsemi vysetrenimi zeny.
Tak drzim palce, aby vam vyslo IUI a aby se to nenatahovalo.
My mame za sebou celkem 3 iui, 2 ivf, a prave cekame na vysledek oplodneni vajicka z posledniho Nativu (ten zkousime podruhe).
Zitra mi budou z caru volat, k oplodneni melo dojit v sobotu. Uz jsem ale ze vsech zklamani tak zbavena vsech nadeji, ktere se zatim vzdy promenily v neuspech. Pokud to tentokrat nevyjde, budeme budto zkouset dal nativy, nebo 3.ivf, ktere uz mam schvalene.
U nas je problem, ze se 3.den prestavaji vsechna vajicka vyvijet, lekari nevi proc, imuno i genetika v poradku. Na stimulaci pri ivf reaguju lepe na dlouhy protokol ale i tak slabe, AMH 1,3 neni nejhorsi a je mi 31, ale je to hold priroda. Zadne studie se bohuzel moc nezabyvaji tim, proc se embrya prestanou vyvijet. Naposledy mi v podoli doktorka popsala aspon trochu pochopitelne, ze vyvoj embrya do 3.dne je pohaneno “energii”, kterou maji vajicko a spermie svou vlastni, pak se ale ma zacit ten zazrak “nastartovani spolecne energie” a to je hold ten zazrak stvoreni, ktery ani sebelepsi car neovlivni.
Abych Vám řekla pravdu holky, já s partnerem se snažíme přes rok, absolvovali jsme první IUI a jsme oba zdraví, bez chyby, žádné léky co tu píšete a stejně se nám nedaří ![]()
Zítra nás čeká druhé IUI. Ještě nám byl doporučen mikrofluidní čip, ale stojí to 4000,– + doplatek 1500,– za inseminaci. Ten čip mi přijde pro nás zbytečný.
Ale ještě jste se žádná z Vás nezmínila jestli berete nějaké vitamíny, bylinné čaje k podpoře otěhotnění. Já ano a začla jsem i fertilní jógu. Jak jste na tom vy se stresem apod.?
@Lutzynka001 to vám opravdu na nic nepřišli? Spermiogram, endometrioza, průchodnost vaječníků, imunulogie, genetika…? Tohle je snad horší než když se ví co je za problém… no vitamíny, čaje, gely, cvičení.. já už taky zkusila vše..