Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
setkaly jste se někdy s názorem, že klinika „nerada“ dělá IUI? Zatím jsme byli 2× v Brně v Repromedě a pořád nevím, co si tam o tom myslet. Místo aby se nejmenovaná lékařka snažila ještě něco dovyšetřit a vyzkoušet aspoň 1 kolo IUI, tak rovnou „tlačí“ na IVF.. já chápu, že to je určitě úspěšnější, ale proč nezkusit aspoň 1 IUI? Jsem z toho tam docela zklamaná, nechce se mi přecházet jinam, ale čekala jsem asi trochu jiný přístup.
Díky za názory.
@katerina9615 Tak ono i pro podstoupení IUI jsou určitá kritéria… nám ho původně také „nechtěli“ (spíše nedoporučovali) udělat, a to kvůli výsledkům spermiogramu… že by ten pokus byl zbytečný a byli jsme adepti na IVF
Řekla ti tedy doktorka nějaký konkrétní důvod, proč ne?
Jinak za mne je super zkusit IUI před IVF (než přijde genetika apod.), ať se jen tak nečeká… samozřejmě, pokud k němu předpoklady jsou…
Ahoj holky. K IUi mam zkusenosti ze na IVF se lepe vydela tak mozna proto. My to mame ale obracene, zaroven mam pani doktorku pres znamou, proto rika ze IUi u nas ma smysl i protoze jsem normalne otehotnela nekolikrat. Jen proste je to asi taky o case kazdeho z nas.
@katerina9615 píše: Více
U nas na klinice je to hlavne o tom jak a na co se citime my. Doufam a verim, ze zadny takovyhle prekvapeni neprijde. Pochopila bych doporuceni/nazor doktorky, ale tlaceni do tohoto rozhodne ne. Asi by se mi tam nechodilo nejlip..ale pokud chcete zustat, tak bych si stala tvrde za svym rozhodnutim.
@katerina9615 ahoj, u nas takovy pocit nemam, doktorka nam udelala oboum vysetreni a doporucila IUI, ale my tedy nemame zadne zavaznejsi zdravotni komplikace, asi zalezi, jak jsi na tom ty s partnerem? 🤷 Asi bych se na to doktorky normalne zeptala a uvidis co ti odpovi, nez spekulovat. Brno je velke, je tam moznost pripadne jit na jinou kliniku?
@Wawulka píše: Více
Jezis moc gratulujuuuu!!!❤️ ❤️ to je nadhera na to koukat❤️
@Kristyna508 děkuji moc! ![]()
Konečně je těch prokletych 16 měsíců za mnou ![]()
@Lenka123981
13 D po IUI ![]()
Jsem rikala, ze se po tobě budu opičit a 1.IUI klapne
![]()
@Wawulka taky moc moc gratuluji hezky předvánoční dáreček 🎁 ![]()
@Buchtaa2 moc děkuji ![]()
Joooo… máme to krásně na oznamování rodinám na Vánoce ![]()
@Wawulka jooo tsky jsem si myslela, ze to vydrzim do Vánoc, ale nepodařilo se rodina to uz ví, ale na Vánoce pokud se ukáže, tak bych mela vědět pohlaví, tak bude taky male překvapení
![]()