Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
děkuji všem co mě drží palečky… já pevně věřím, že se to konečně povede
štěpi: ať vám vyjdou všechny výsledky na jedničku… držím pěstičky
Ahoj Simco!
Ja jsem dneska presne v 8 tydnu… Zatim jsem nepribrala ani gram, rekla bych, ze spise naopak. Tesim se, az budu moct neco delat. Treba chodit plavat. Ani k plotne si uz nestoupnu uvarit nejakou namku. Ze vseho mne natahuje. A co ty? Jak pokracujes?
ahoj já jsem dneska v 9 týdnu no mam to samé taky nemůžu vařit ty výpary s toho jídla mě ničí je to mazec než začnu vařit tam mam na to chut a pak najednou nic ani se toho nedotknu. snad nás to brzy přejde. a to vy tam máte určite slunečné počasí co? já na sluníčko nemůžu motá se mi s toho vedra hlava. jj
holky já vám ty vaše problémy závidím
- už bych je chtěla taky mít
Ahoj Simco!
No tak pocasi je pres den tropicke, ale odpoledne vetsinou trochu sprchne a hned se ta teplota venku vyladi. Ja ziju v hlavnim meste, takze teplota je prijatelna. Ale u more se vydrzet neda. V Acapulku a nebo v Cacunu je vedro cely rok a to i v prosinci kolem 30 stupnu. Jinak jak rikas ty vypary z vareni je hnus… Brzy si zacnem to tehu uzivat vic. No a pak ty posledni mesice budem funet jak lokomotiva a chodit jak kacer ![]()
Elli!
Uvidis, ze brzy se tvou nejlepsi kamradkou stane zachodova misa ![]()
Holky jak je to přesně s tím pregnylem? Po 36 hodinách má dozrát vajíčko a uvolnit se. Pregnyl jsem si píchla v pondělí, na IUI jsem byla ve středu, no a dnes je sobota a já mám přesně takové bolesti jako při ovu a od pátku mám hlen jako před ovu. Jsu z toho nějaká zmatená a nějak tápu co to jako je????????
Elli!
Mne pichli Pregnyl 18.7. a na IUI jsem sla hned 2 den 19.7. Takze nevim jak to ti doktori pocitaji. Kazdopadne ten hlen je pri ovulaci. Zpusobuje pozitivni prostredi pro spermatozoidy. A trva nekolik dnu. Bud v klidu. Nic nema pravidlo, kazde telo reaguje jinak. Nepozoruj se tolik. Stejnak to je k nicemu. Trpelivost… Urcite to dobre dopadne ![]()
hmm asi máš pravdu, ale já se tak bojím, že to zase nevyjde úplně mě to užírá - říkám si, že na to nesmím myslet, ale nějak se mě to nedaří… ![]()
Elli!
Klidne na to mysli, ale s pozitivnim pristupem. Tvuj strach a negativni myslenky privolavaji ve tvem podvedomi prave i takovy vysledek. Cloveku se stane to co nechce a to ceho se boji. Zabav svou mysl hezkyma vecma. Ale urcite na to klidne mysli…
beo díky
já právě myslím jenom na to hezké jako na to jaké to bude až to řeknu mojemu miláčkovi a dokonce se už těším i na ranní nevolnost. sice mě trošku bolí v pobdříšku, ale jestli mám ovu až dnes tak to bude asi tím, ale já dělám jako, že není - chápeš - no prostě už jsem se asi pomátla ![]()
možná to zní divně, ale mě to celkem pomáhá a nemám takové žádné špatné myšlenky jako minule - sorry, ale musím se vykecat ![]()
Elli!
Ja jsem take mela tuhle potrebu vypovidani se, a protoze jsem to s rodinou resit nechtela a s prateli uz vubec ne, tak jsem se vzdy uklidnovala prave tady se vsema holka. V zivote jsem si nepredstavovala, ze by to vyslo hned na prvni pokus. Dost me to prekvapilo. Prala jsem si to, ale necekala jsem to. Byl to velmi prijemny sok a jeste ted si s manzelem neuvedomujeme tu realitu. Jedine co si ted ze srdce preji je, aby miminko bylo zdrave.
Ty budes taky brzy tehule, uvidis… Snaz se byt co nejvic zaneprazdnena, aby jsi se co nejmene pozorovala… A nech dny plynout a nesleduj kalendar ani hodiny… Za nedlouho uz budes vedet na cem jsi… Vydrz!
no právě to je ono s rodinou se mi o tom taky nechce moc povídat. to že ti to vyšlo hned napoprvé je paráda skoro až neuvěřitelné že? a člověku to hned nedojde až po několika dnech si řekneš - já jsem fakt těhotná… krása. držím pěstičky at jste oba zdraví a at máš těhu moc krásné
Elli!
Ja uz jsem mela tehu potvrzene i z krve a akorat jsem cekala kdy pujdu na ultrazvuk. Ale opravdu jsem tomu nemohla uverit a tak jsem si koupila jeste 3 tehu testy a obcas jsem si jen tak testla, jestli je to opravdu pravda. No a po ultrazvuku a pak v v 7 tydnu po ekografii, uz jsem se z toho vykrucovat nemohla… Takze realita byla, „Ano jsem tehule“.
Ellinko uvidis, ze se ti to podari ![]()
Ahojky holky a hlavně Ellizabet, jsem dneska 9. den po IUI a nervozni jako blázen. Nevím, jestli už mi z toho haraší ale v pátek jsem cítila hrozné píchání v podbřišku a přes víkend se mi nalili prsa a hodně mě bolí… Myslíte, že si to můžu vsugerovat, nebo to je nějaké znamení? Testíkovat jsem rozhodnutá v neděli, přesně 14 dní po IUI. Ale nevím, jak to vydržím ![]()
Ahoj Holky,
jo já taky byla tento měsíc na IUI, takže se mám ve čtvrtek naco těšit - buď dvě dálnice a nebo kulové s přehazovačkou
![]()
Jinak zdravím Verču .