Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj ílo, tak co léčitel? dostala jsi MS jak ti řekl? a jak se jinak máš?
piki a co ty a snažení?
Ahoj holky
!
Můžu k vám? V pátek 25.9 jsem byla na první IUI a ted jen budu čekat jak jsem dopadla. Aspon na to čekání nebudu sama ![]()
Holky omlouvám se, že vám sem lezu, když k vám nepatřím, ale Beo poslala jsem ti SZ, snad se nebudeš zlobit
Elliz ahoj, zatím nic. Včera jsem si dělala test,ale myslím si,že to bylo brzo a navíc, moc tomu nevěřím. Žádné příznaky nemám a bolí mě prsa tak jako minule, až na to že dneska už míň. Takže uvidíme v pátek co řekne Dr. ![]()
Omet a Vendy no vidím,že se tu slézáme ze snažilek z CAR pěkně jak švábi na pivo ![]()
Piki uvidíš co ti řekne dr. v pátek, to jdeš na tu kontrolu ke gyn dr.. Moc držím pěsti, aby jsi byla těhulka
![]()
To koukám, už jsme tu 4 ![]()
Omet ahojky, držím též pěsti ![]()
Gedi díky
Já tomu už nechávám volný průběh…
Jinak jsem taky koukala,že jsme tu už čtyři ![]()
Piki moc ti držím pěsti, už bychom potřebovali ve snažilkách těhulku, míchám zelenou jako blázen
Drž se ![]()
Ahoj Elli,
co léčitel, to zatím nevím. Předpověděl mi MS za čtyři týdny, a teď je to teprve týden a kousek… takže jsem ve fázi čekání …
O víkendu jsem byla na svatbě, kamarádka s téměř čtyřměsíčním bříškem … dnes mi jiná kamarádka oznámila // na testíku … Tak asi tušíte, že jsem z toho taková přešlá, i když jim to samozřejmě strašně moc přeji !!! Ale mě to klapne příští měsíc !!! ![]()
Elli, a ty se k panu léčiteli chystáš taktéž?
Chtěla jsem poprosit, zda by to zmiňované DVD šlo poslat i na mne, třeba přes úschovnu, nebo tak …? Díky díky, i.
Ili ahoj,jsem taky moc zvědavá jak ti to dopadne…no a s těma těhulema jsem na tom stejně. Byly jsme včera v Laa a tam jsme byly v dětském bazénku a taky mi to připadlo,že jsou všude děti a těhule. V so jsem byla nakupovat a taky samé těhule - asi mi z toho šibe ![]()
Ahoj ílo, přes úschovnu to asi nepůjde má to velká data. jedině to poslat přes poštu.
a s těma těhulkama jsem na tom taky podobně: švagrová těsně před porodem, 2 kamarádky začínají 2 měsíc. tak kolem mne jsou samé těhulky někdy je mě z toho smutno.
jinak k tomu léčiteli se chystám tak v půlce října. ale holky nebojte určitě vám napíšu pak svoje dojmy
.
Ahojte baby prosím vás o radu…Tento cyklus som sa pripravovala na IUI, užívala som od 5-9 DC Clostilbegyt 2×1 a potom na 11 DC som bola na UZV, kde výsledky boli celkom priaznivé, bolo až 8 folikulov, z toho 1×14mm, 4×10 a 3×9mm. Endometrium bolo 3,4mm. Tak som bola na kontrole opäť dnes a výsledkom je 1×17mm folikul,1×14 a 1×12, sliznica 7 mm. Bolo mi povedané, že by IUI mohlo byť pravdepodobne v piatok. Avšak volala som o výsledky z krvi, kde mi lekárka oznámila, že moje hormóny nesedia s UZV, že mám prísť ešte v piatok a ak sa tie výsledky nezlepšia, IUI tento cyklus nebude. Neviem, v čom môže byť problém? Je ešte nejaká nádej, že sa to tento cyklus podarí? Liečim sa na hyperprolaktinémiu, mám diagnostik ovanú endometriózu (LSK- 8cm cysta+početné ložiská), takisto som podstúpila aj resektoskopiu, kvôli polypu maternice. ďakujem za akýkoľvek názor
Anonym já si mylím,že právě výsledek toho prolaktinu může bý příčina,proč lékařka chtěla ať přídeš v pátek. Taky jsem to měla podobně.
Ahojky holky,
tak jsem zpět z dovolené
, byla to nádherná dovolená
… Ve čtvrtek jsem byla hned v gennetu kvůli krvi (vyšetření hormonální hladiny), a pak jsem šla k doktorce…, pojišťovna mi schválila ten Puregon …, ale doktorka mne chtěla vidět (i když jsem byla 2DC) - prý jsou na všechno zvyklí…, no, a zjistila, že mám cystu 2 cm, takže hormonální injekce se o měsíc posouvají
, a dala mi na měsíc HA …, ach jo, všechno se to posouvá… No, to se ale nedá nic dělat… Budu to muset přežít. Nějak nestačím číst všechny vaše příspěvky, tak holt začnu zase až od teď…
Hezký zbytek víkendu, Lucie
Ahoj holky!
Tak jsem byla poprvé v GESTu 2.10. na konzultaci a manžel na SPMG a nebyly moc dobré výsledky toho SPMG. Manželovi zjistili astenospermie
a doporučili nám rovnou IVF. Já byla dneska 5 DC na odběrech, 12.10. jdu ještě na gyn. vyšetření a UTZ a pak ještě uvidíme, co moje výsledky.
Každopádně chci zkusit nejdříve IUI a pak IVF, tak se chci zeptat holky… máte některá zkušenosti se stejnými výsledky SPMG??? Myslíte, že má cenu jít na IUI nebo nás doktor v GESTu tlačí do IVF moc rychle, protože je to pro ně finančně zajímavější??? Nevím…
Díky moc za reakce! ![]()
Luci - nic si z toho nedělej a nebuď smutná, nás taky zaskočilo to, co řekli manželovi, ale musíme vydržet a nějak to zvládnout! My jsme taky nedočkaví a už chceme co nejdřív mimi, ale příroda ja příroda!
Tak se drž!!!
Štěpi my jsme sice měli jiný problém - oligo a terato spermie a bylo jich jen 17 mil., ale pak nám udělali vyšetření na pohlavní nemoci a zjistili,že máme Ureoplasmata. Po přeléčení se zvýšil počet na 29 mil., ale nikdo nám nevnucoval hned IVF. Pokud už jste podstoupili i vyšetření na pohlavní nemoci a nic vám nenašli, tak bych asi rovnou šla do IVF. Poněvadž, prý nám nic není,krom toho,že se mi střídají cykly ovulační a anovulační a byla jsem už 2× na IUI a nepovedla se,tak teď zvažuji jestli náhodou po pauze,kteru teď mám, absolvuji ještě 2× IUI a pak půjdu zcela určitě do IVF. Jinak držím pěsti,ať vám to dobře dopadne. ![]()
Luci tak to je mi líto,že máš cystu. Mívala jsem je také ![]()