Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, příští měsíc mne čeká první IUI. Jsem v tomhle směru maličko nezkušená, a tak se k vám přidám, jestli nevadí.
Je to bolestivé nebo vůbec ?? A jak mi bylo sděleno, úspěšnost početí je malá, cca 20%
… Je tu nějaká holčina, která otěhotněla ?? A pokud ano, tak na kolikátý pokus ? V CARu mi řekli, že bychom udělali 3× IUI a pak IVF. Mám žádat před IVF nějaká další vyšetření, jako imunologii a genetiku ? Děkuji za případné informace, Lucie
ahoj Lucko, já jsem tady taky nováček a 2.10. jdu teprve s manželem na první konzultaci do CARu, tak vůbec nevím, jak to dopadne… ale hodně tady o tom holky píšou, takže já taky zatím šmíruju a snažím se o tom všem něco dozvědět.
Ale IUI prý nebolí vůbec, jen někdy je to trochu nepříjemné, ale to je individuální, stejně tak i úspěšnost je u každé jiná - holky tady otěhu hned na první pokus a některá až na šestý…záleží na výsledcích vyšetření, s kterými do toho jdeš.
Já se modlím, aby mi to také vyšlo na první pokus…
Luci, a do jakého CARu jdeš, jestli se můžu zeptat? ![]()
jinak zdravím tady všechny holky a všem přeji, ať se daří vše zvládnout v pohodě! ![]()
jéééé, omlouvám se, zapomněla jsem se přihlásit
takže to pro Lucku a ostatní holky pozdrav jsem psala jáááá !!!:lol:
ahoj Štěpi, já už mám za sebou 2× návštěvu v Gennetu v Praze… Při první proběhly odběry krve, moči (i přítele) a poté spermiogram. Při druhé UTZ. Všechny výsledky jsou v pořádku, spermiogram nadprůměrný, takže to je OK. U mne anovulace ![]()
Pořád nevím, zda zkusit vícekrát IUI, nebo jenom 3×, jak říkala Mudr. Langerová, ke které chodím.. Je moc milá, stejně jako všichni tam ![]()
Měla jsem velikou kliku, objednala jsem se v srpnu a někdo jim shodou okolností odpadl, tak jsem šla hned začátkem září, jinak bych tam šla až někdy koncem října… to jsou šílený termíny.
Ještě mne čeká hormonální profil začátkem cyklu a pak si budu píchat hormony do bříška
… Ale co jsem četla, tak by to mělo být v pohodě. Jak dlouho se snažíte ? My rok !!!
luci- no já jsem se objednala do GESTu, právě proto, že v Gennetu bych čekala přes 2 měsíce. V GESTu nás objednali o měsíc dříve, takže vyhrála kratší doba čekání, jinak jsem také chtěla do Gennetu… ale GEST je prý také dobrý.
Manželovi hned budou dělat SPG a mě nevím, jestli hned udělají nějaké vyšetření, to mi sesřička neřekla… tak uvidím. Hlavně, ať to jde rychle a máme to bez komplikací…
Mému gyndr. se jevím v pořádku a manžel měl první SPG v únoru a měl 50% pohyblivost, jinak také nadprůměr… tak snad to teď bude mít lepší…
O mimi se snažíme 1 rok a jelikož je mi už 37 let, tak musím jednat rychle, dokud se na mimi ještě cítím a aby pak nebyly nějaké zdravotní komplikace. Sice mám už 2 děti, skoro dospělé, ale podruhé jsem se vdala a mému manželovi je 32 let a děti ještě nemá, proto jsme se rozhodli mít ještě jednoho mimíska ![]()
Ahoj lucie já jsem byla v červnu na 2 iui a povedl se ale jsou tu i holky co se jim to povedlo na poprve. Budu ti držet palečky.
luci: já jsem byla 2× na iui a nepovedlo se. poprvé mě to vůbec nebolelo a podruhé to tak trochu štípalo. znám, ale holky co jim to vyšlo hned napoprvé. tak dzřím pěstičky ať se podaří.
ahoj holky, děkuji za reakci
, jen tedy mne trochu děsí ta malá úspěšnost IUI, vkládala jsem do toho velikou úspěšnost, ale dle doktorů jen 20 %, ach joooo
… Jen pořád nevím, kolik mám zkusit IUI a pak jít na IVF … Doktorka navrhla 3× IUI, pak IVF…
ellizabet - a ty máš jaký plány dál ?? Znova zkusit IUI ??? To zklamání je šílený, cooo ?? No, já jsem zvědavá…
Dohodla jsem se, že si připlatím ty „lepší“ hormony v nějaký tužce, či co.. s tímhle zatím vůbec nemám zkušenost (zatím), ale příští měsíc budu zase zkušenější, i když bych raději toto vůbec nechtěla znát… ![]()
Holky, držte se, ať vám to konečně vyjde // a jste šťastné…
Jak to zvládáte psychicky ??? Já tedy docela dobře, i když jsou chvilky, kdy mi je to všechno líto…
Ahoj Luci,
injekce v peru (Puregon) jsou super. Já z toho měla zprvu strach a zvedal se mi žaludek, když jsem viděla tu jehlu. Ale jde o první odhodlání a pak už to jde samo. Vůbec to nebolí, vlasntě to vůbec není cítit a je to pohoda. Jen překonat ten divný pocit, že si máš sama něco ostrého zabodnout do těla
. Sestřička mi potom v ordinaci píchala jednu „obyč“ injekci toho samého léku jiné značky a to bolelo jako pes. Nedá se to srovnat s Puregonem. Takže držím pěstičky !
Jinak já byla zatím jen jednou na IUI. Před tím jsme se snažili s práškama - Clostilbegitem či tak nějak
.
Teď zkusím toho léčitele a asi další IUI, to uvidím, co mi řeknou příští týden v Pronatalu …
Jak říkáš, jsou chvilky, kdy mám takové depky, že jsem nemožná, že manža je v poho a zdravý a já to takhle komplikuju ![]()
Ahoj Luci, já osobně půjdu na min. 3 - 4 IUI, pokud to bude potřeba… na IVF bych šla až pak. Chci to zatím zkoušet tou " přirozenější cestou "
Také ještě uvidím, co mi řeknou v CARu doktoři…
No jinak psychicky jsem na tom zatím celkem dobře, ale to víš, že někdy mě také přepadne ta lítost a moc si přeji, abych už také vozila s manželem kočárek a chodila do obchodů pro mimča a byli jsme šťastná rodinka… Manžel si mimi přeje moc a je celý nedočkavý… připadá mi, že to prožívá možná víc, než já!
Ach jóóó, už aby to bylo za námi a psaly si jen o těhu a pak o mateřských radostech a starostech… viď? ![]()
Ahoj ílo, prosím tě, a kolik se doplácí za ty injekce v peru??? Já mám totiž také hrůzu z injekcí, vždy skoro omdlím, když vidím jehlu a tak nechci ty klasické stříkačky a jehly… to bych nedala!
Díky za info. ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak mám rozhodnuto, byla jsem dnes na UTZ a doktor mi doporučil zítra IUI a pokud to nevyjde,tak měsíc vynechat hormony a pak jít do toho znovu. I když mě trochu vyděsil, že mi řek,že nechápe,proč se to nedaří, když nám nic v celku není. No já to taky nechápu,ale co se dá dělat. Možná se zadaří říští měsíc,když ne tento…a život jde dál.
piki88 - hrozně moc ti držím palce!!!!
Ať to konečně vyjde!!!!
holky všem moc držím palečky, aby to vyšlo a dlouho jste už nemusely čekat. V okolí mám všechny, co se jen „otřou“ o chlapa a jsou těhule.. no a já… to jsem případ ![]()
Doktorka mi říkala, že doplácíš na Puregon +- 2000 Kč. Zatím čekám, jestli mi to schválí pojišťovna, ale prý s tím není problém, tak uvidím. Ílo - děkuji za info ohledně pera, prý je to méně bolestivější, než klasika. A neměla jsi vedlejší účinky, tj. přibírání na váze ??? apod ?
Mám za sebou taky clostilbegyt po dobu 7 měsíců a pak se mi začaly dělat cysty, no, šílený. V CARu říkali, že clostil je na nic, že jsou lepší, než injekce, ale obyč. gynekolog ti je nedá, to holt musíme do CARu… Štěpi - Přítel taky mooc chce mimi, on je zdravý.. zrovna jsem si říkala, že je chudák, takhle to se mnou přetrpět Piki - mooooc držím palečky, aby to vyšlo.
Chci se pak zeptat, jestli, až si budu aplikovat puregon, zda mohu cvičit, nebo neeee.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď