Inseminace - co to přesně obnáší? Co znamená IUI AID a IVI AIN?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2481
16.9.09 13:27

ahoj holky, příští měsíc mne čeká první IUI. Jsem v tomhle směru maličko nezkušená, a tak se k vám přidám, jestli nevadí.
Je to bolestivé nebo vůbec ?? A jak mi bylo sděleno, úspěšnost početí je malá, cca 20% :( … Je tu nějaká holčina, která otěhotněla ?? A pokud ano, tak na kolikátý pokus ? V CARu mi řekli, že bychom udělali 3× IUI a pak IVF. Mám žádat před IVF nějaká další vyšetření, jako imunologii a genetiku ? Děkuji za případné informace, Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.09 14:54

ahoj Lucko, já jsem tady taky nováček a 2.10. jdu teprve s manželem na první konzultaci do CARu, tak vůbec nevím, jak to dopadne… ale hodně tady o tom holky píšou, takže já taky zatím šmíruju a snažím se o tom všem něco dozvědět. :roll: Ale IUI prý nebolí vůbec, jen někdy je to trochu nepříjemné, ale to je individuální, stejně tak i úspěšnost je u každé jiná - holky tady otěhu hned na první pokus a některá až na šestý…záleží na výsledcích vyšetření, s kterými do toho jdeš. :| Já se modlím, aby mi to také vyšlo na první pokus… :wink: Luci, a do jakého CARu jdeš, jestli se můžu zeptat? :roll:

jinak zdravím tady všechny holky a všem přeji, ať se daří vše zvládnout v pohodě! :-)

• Citovat
  • Upravit
213
16.9.09 14:58

jéééé, omlouvám se, zapomněla jsem se přihlásit :oops: takže to pro Lucku a ostatní holky pozdrav jsem psala jáááá !!!:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
16.9.09 15:26

ahoj Štěpi, já už mám za sebou 2× návštěvu v Gennetu v Praze… Při první proběhly odběry krve, moči (i přítele) a poté spermiogram. Při druhé UTZ. Všechny výsledky jsou v pořádku, spermiogram nadprůměrný, takže to je OK. U mne anovulace :cry:
Pořád nevím, zda zkusit vícekrát IUI, nebo jenom 3×, jak říkala Mudr. Langerová, ke které chodím.. Je moc milá, stejně jako všichni tam :D
Měla jsem velikou kliku, objednala jsem se v srpnu a někdo jim shodou okolností odpadl, tak jsem šla hned začátkem září, jinak bych tam šla až někdy koncem října… to jsou šílený termíny.
Ještě mne čeká hormonální profil začátkem cyklu a pak si budu píchat hormony do bříška :o … Ale co jsem četla, tak by to mělo být v pohodě. Jak dlouho se snažíte ? My rok !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
16.9.09 16:08

luci- no já jsem se objednala do GESTu, právě proto, že v Gennetu bych čekala přes 2 měsíce. V GESTu nás objednali o měsíc dříve, takže vyhrála kratší doba čekání, jinak jsem také chtěla do Gennetu… ale GEST je prý také dobrý. :) Manželovi hned budou dělat SPG a mě nevím, jestli hned udělají nějaké vyšetření, to mi sesřička neřekla… tak uvidím. Hlavně, ať to jde rychle a máme to bez komplikací… :roll: Mému gyndr. se jevím v pořádku a manžel měl první SPG v únoru a měl 50% pohyblivost, jinak také nadprůměr… tak snad to teď bude mít lepší… :roll: O mimi se snažíme 1 rok a jelikož je mi už 37 let, tak musím jednat rychle, dokud se na mimi ještě cítím a aby pak nebyly nějaké zdravotní komplikace. Sice mám už 2 děti, skoro dospělé, ale podruhé jsem se vdala a mému manželovi je 32 let a děti ještě nemá, proto jsme se rozhodli mít ještě jednoho mimíska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
17.9.09 12:41

Ahoj lucie já jsem byla v červnu na 2 iui a povedl se ale jsou tu i holky co se jim to povedlo na poprve. Budu ti držet palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.9.09 13:00

luci: já jsem byla 2× na iui a nepovedlo se. poprvé mě to vůbec nebolelo a podruhé to tak trochu štípalo. znám, ale holky co jim to vyšlo hned napoprvé. tak dzřím pěstičky ať se podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
17.9.09 13:19

ahoj holky, děkuji za reakci :lol: , jen tedy mne trochu děsí ta malá úspěšnost IUI, vkládala jsem do toho velikou úspěšnost, ale dle doktorů jen 20 %, ach joooo :cry: … Jen pořád nevím, kolik mám zkusit IUI a pak jít na IVF … Doktorka navrhla 3× IUI, pak IVF…
ellizabet - a ty máš jaký plány dál ?? Znova zkusit IUI ??? To zklamání je šílený, cooo ?? No, já jsem zvědavá…
Dohodla jsem se, že si připlatím ty „lepší“ hormony v nějaký tužce, či co.. s tímhle zatím vůbec nemám zkušenost (zatím), ale příští měsíc budu zase zkušenější, i když bych raději toto vůbec nechtěla znát… :?
Holky, držte se, ať vám to konečně vyjde // a jste šťastné…
Jak to zvládáte psychicky ??? Já tedy docela dobře, i když jsou chvilky, kdy mi je to všechno líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.9.09 13:34

Ahoj Luci,
injekce v peru (Puregon) jsou super. Já z toho měla zprvu strach a zvedal se mi žaludek, když jsem viděla tu jehlu. Ale jde o první odhodlání a pak už to jde samo. Vůbec to nebolí, vlasntě to vůbec není cítit a je to pohoda. Jen překonat ten divný pocit, že si máš sama něco ostrého zabodnout do těla :-). Sestřička mi potom v ordinaci píchala jednu „obyč“ injekci toho samého léku jiné značky a to bolelo jako pes. Nedá se to srovnat s Puregonem. Takže držím pěstičky !
Jinak já byla zatím jen jednou na IUI. Před tím jsme se snažili s práškama - Clostilbegitem či tak nějak :-).
Teď zkusím toho léčitele a asi další IUI, to uvidím, co mi řeknou příští týden v Pronatalu …
Jak říkáš, jsou chvilky, kdy mám takové depky, že jsem nemožná, že manža je v poho a zdravý a já to takhle komplikuju :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.9.09 13:46

Ahoj Luci, já osobně půjdu na min. 3 - 4 IUI, pokud to bude potřeba… na IVF bych šla až pak. Chci to zatím zkoušet tou " přirozenější cestou " :lol: Také ještě uvidím, co mi řeknou v CARu doktoři… :roll: No jinak psychicky jsem na tom zatím celkem dobře, ale to víš, že někdy mě také přepadne ta lítost a moc si přeji, abych už také vozila s manželem kočárek a chodila do obchodů pro mimča a byli jsme šťastná rodinka… Manžel si mimi přeje moc a je celý nedočkavý… připadá mi, že to prožívá možná víc, než já! :lol: Ach jóóó, už aby to bylo za námi a psaly si jen o těhu a pak o mateřských radostech a starostech… viď? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.9.09 13:58

Ahoj ílo, prosím tě, a kolik se doplácí za ty injekce v peru??? Já mám totiž také hrůzu z injekcí, vždy skoro omdlím, když vidím jehlu a tak nechci ty klasické stříkačky a jehly… to bych nedala! :o Díky za info. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1623
17.9.09 14:25

Ahoj holky :-)

Tak mám rozhodnuto, byla jsem dnes na UTZ a doktor mi doporučil zítra IUI a pokud to nevyjde,tak měsíc vynechat hormony a pak jít do toho znovu. I když mě trochu vyděsil, že mi řek,že nechápe,proč se to nedaří, když nám nic v celku není. No já to taky nechápu,ale co se dá dělat. Možná se zadaří říští měsíc,když ne tento…a život jde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.9.09 14:32

piki88 - hrozně moc ti držím palce!!!! :-) Ať to konečně vyjde!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1623
17.9.09 14:51

Štěpi to já tobě též :wink: A díky… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
17.9.09 14:59

holky všem moc držím palečky, aby to vyšlo a dlouho jste už nemusely čekat. V okolí mám všechny, co se jen „otřou“ o chlapa a jsou těhule.. no a já… to jsem případ :lol:
Doktorka mi říkala, že doplácíš na Puregon +- 2000 Kč. Zatím čekám, jestli mi to schválí pojišťovna, ale prý s tím není problém, tak uvidím. Ílo - děkuji za info ohledně pera, prý je to méně bolestivější, než klasika. A neměla jsi vedlejší účinky, tj. přibírání na váze ??? apod ?
Mám za sebou taky clostilbegyt po dobu 7 měsíců a pak se mi začaly dělat cysty, no, šílený. V CARu říkali, že clostil je na nic, že jsou lepší, než injekce, ale obyč. gynekolog ti je nedá, to holt musíme do CARu… Štěpi - Přítel taky mooc chce mimi, on je zdravý.. zrovna jsem si říkala, že je chudák, takhle to se mnou přetrpět Piki - mooooc držím palečky, aby to vyšlo.
Chci se pak zeptat, jestli, až si budu aplikovat puregon, zda mohu cvičit, nebo neeee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí