Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky bezva odkaz určitě vás bude zajímat
Životodárný hlen aneb Symptotermální metoda I.
Snažíte se počít? Víte, že přicházející ovulaci vám oznámí cervikální hlen? A víte také, že tento hlen ovlivňuje životnost spermií a jeho nevhodná kvalita vám může bránit v početí?
Ahoj holky!
Nejak se to tu vsechno odmlcelo… Vsechny vas moc zdravim a tesim se na brzske pozitivni zpravy ![]()
Ja zitra frcim do USA do Houstnu - Texas. Poprve po 30 letech ![]()
Jedu nakupovat… Tak se tesim… Co si asi tak privezu ![]()
ahoj beo: to ti teda závidím jela bych taky a nakupovat to je paráda. pak písni do jsi si dovezla pěkného. a proč zrovna do USA?
já si teď musím dát oddech od snažení, můj dojede až v říjnu tak já nic bez něho nezmůžu. rozhodla jsem se, že asi půjdu už na ivf je tam větší úspěšnost, ale ještě nejsem pořádně rozhodnutá.
P.S. tak mimísek poletí poprvé letadlem
?
Ahoj holky, zdravím při pondělku …
Beo, jééé, to ti závidím !!! Tak dobře pořiď a potom poreferuj !!!! ![]()
Elli, mě to také pořád šrotuje v hlavě… Zkoušet další IUI, když to je tak malá pravděpodobnost, nebo jít rovnou do IVF ..... Ale ani nevím, zda si můžu vybrat, nebo mi Dr. spíš něco doporučí …Nebo si můžu říct sama? Jdu k Dr až příští pátek 27.9. Tak uvidíme… Taky jsme se s manžou dohodli a tento pátek jedeme k léčiteli, je to přes kamarády a ti byli moc spokojení … Říkám si, že je to hodně i o psychice ..... no zkusím prostě všechno … Nejhorší je to, jak se to všechno vleče. Škoda, že to nejde zkoušet víckrát do měsíce
Tento měsíc vlastně úplně prošvihnu, protože k Dr. jdu až 18. den, což už je pasé … A ty Elli, to máš ještě těžší, když je manža na cestách …
Tak nám držím pěstičky !!!!
Dobré ráno holky ![]()
Beo užij si nákupy a přijď říci, copak hezkého jsi přivezla ![]()
Eli a Ílo nechcete zkusit ještě jedno IUI? Pravděpodobnost se zvyšuje i s každým dalším IUI. Statisticky vychází 3 a 6 pokus jako nejlepší?
Sice je u IVF pravděpodobnost vyšší, ale taky to nemusí vyjít
My zkoušíme 3 IUI a pak teprve IVF. Máte jen 3 placené pokusy IVF - tedy hrazené pojišťovnou a pak už si to musíme hradit sami ![]()
Držím moc pěsti, možná bych ještě do třetice IUI zkusila a pak šla do IVF. My to budeme mít podobné, v říjnu ještě 6. IUI a když to neklapne, tak pak 2. IVF. A to jsme oba v pořádku. HP v pohodě, manžel SPG též. Je fakt, že imunologie a diabetologie u mě nevyšly dobře
Možná zkuste vyšetření na imunologii a nechte se poslat na křivku ogTT ![]()
ílo: já mám takový dojem, že si můžeš určit sama, který zákrok chceš podstoupit. mě se dr. vždycky ptá pro co jsme se rozhodli. na konzultaci mě dr. řekl, že zamražené sperma po rozmražení ztrácí tak polovinu na rychlosti, tvrdosti hlavičky a ještě další věci. no a při iui je lepší mít čerstvé spermi, ale při ivf to zamražené zase tolik nevadí, protože to vlastně oplodní sami. no a já se musím spokojit jen se zamraženým - můj je pořád pryč-cestuje - tak to ivf bude pro nás asi lepší.
gedi: tak na imunologii vyšetření mám, ale né přímo na sperma mojeho. dr. říkal, že výsledky u mě dopadli dobře a není nějak zvlášt potřeba si dělat další jako podrobnější, ale nevím - jistota je jistota, a co je přesně tá křivka ogTT?
Eli tak to ano, my jsme byli též, ale oba na té imunologii. A pokud ti vyšlo dobře, tak je to super ![]()
To je glykemická křivka, kvůli cukrovce. Podstupuje se většinou v těhotenství a mě našli cukrovku kvůli tomuto vyšetření
Takže beru Glukophage, ale naštěstí si nemusím píchat inzulín ![]()
gedi: aha no já vím 100%, že cukrovku nemám a ani zvýšený cukr, teta má cukrovku tak mě o prázdninách testovala.
nevíš náhodou jak je to s krví? někde jsem četla, že když mají partneři stejnou krev myslím oba plus nebo mínus tak to může taky dělat problémy nevíš o tom něco jak to je?
Eli slyšela jsem něco o výměně krve, či něco podobného, ale nezkoumala jsem to nikdy blíže. Tenhle problém naštěstí u nás není
Tak to je super, že nemáš problémy ani tady
Pak to bude o štěstí, jen neboj ono se nám zadaří ![]()
Taky bych to už brala po těch nepovedených pokusech. Ale u nás imuno nevyšlo nejlépe a navíc ten cukr ![]()
jo já si taky myslím, že to nám to vyjde a neboj všechno zvládnem. děláme proto víc než maximum a odměna nám nemine, akorát by jsme jí chtěli hned že? uvidíš za rok si budeme psát jaký jsme měli porod - věřím tomu.
Ahoj všem jak se máte? A co ty Beo jak ti je? mě je pořád špatně zítra končim 3 měsíc tak snad to pak bude dobrý,
Eli přesně tak, též tomu ještě věřím. I když ty pokusy jsou občas vysilující a navíc to IVF ![]()
Drž se a hodně štěstí na další pokus ![]()
Simčo to je mi moc líto, že je ti špatně
Posílám hodně síly, aby nevolnosti ustaly ![]()
Ahoj holky, závidí vám,že máte sílu jít do dalších pokusů a do IVF. Já teda po tom tříltém snažení mám tak sílu se na to vykašlat
Když denně vidím kolik těhulek je kolem mě,tak si fakt připadám jako neschopná… ![]()