Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lili, taky nám řekli, že tři dny před IUI sexuální abstinence, potom naopak šup na věc
.
If-ko, mě to bolelo už před IUI, to bude asi tou stimulací nebo tím Pregnylem. No, sexík si s tím taky nedovedu představit, jsem si měla říct o tu kanylu a udělat si IUI doma
.
Lili nerozčiluj se, ta sliznice bude narostlá dost a jen tak ze dne na den nezmizí… a nebo zkus gynekologa, jestli ti ho nenapíše, že ti to nevyšlo, bude prd vědět… ![]()
Iv-ča - no já sice nebyla na IUI, ale po clostilu jsem myslela, že mě klepne, když se mi spustila ovulka, to mě to probudilo na férovku ve 2 v noci a nevěděla jsem, co mám dělat bolestí a ráno sex byl fakt utrpení … jako kolem ovu s clostilem a pregnylem - prej nejplodnější dny a já bych nejradši seděla někde v koutku s obkládkem na bříšku a hlavně nesahat …
If-ka - já to udělala fikaně, jdu v pátek do CAR
takže tam si myslím, že když kouknou na grafy a poslechnou si, co mám na srdci, šoupnou mě na IUI a dají utrouš min. 2 balení a bude to tam ![]()
Ivi já už hodinu po píchnutí pregnylu cítím jak mi tam bublá a praská, prostě nikdy nevíme co se v tom těle děje, kort když do nás ještě perou chemii.
To už mě taky napadlo… ale na druhou stranu aby sis tím neublížila
ale třeba šikovnej manžel, vid… ![]()
Lili, to je hrozný, ale úplně tě chápu… já se clostíku zatím vyhýbám obloukem.
If-ka - když já bez něj nemám ani ovulaci ani menstruaci … já neměla cyklus po vysazení HA vůbec, nechala jsem to být - akupunktura, bylinky, 4 měsíce a bezvýsledně, tak jsem šla na gyndu a do clostíku …
jak to tak pročítám tak se modlím aby mi ty folíky dobře narostly už teď jsem jak pouťový balónek - já mám svou ovu na 1 folík kolem 20.stimulujeme aby byla větší šance po tak dlouhé době…a již jednom nezdaru upt. tak zítra uvidím. jsem už celkem unavená může to být tím menopurem?
Rhapsody, já jsem taky grogy, chodím spát brzy a stejně bych usnula i ve stoje. To bude těma hormonama, co do nás cpou.
Já jsem Clostík brala už 3×, na příští měsíc mám recept, kdyby bylo potřeba. Doktor říkal, že tak 6× je bezpečná dávka, pak už nee.
ivča - mám taky právě třetí dávku … jj, 6× a pak min. 6 měsíců pauza a pak s může znovu … prý …
Lili, já ti nevím, jak je to s tou pauzou, ale já jse po dvou dávkách byla těhu, malému je 14 měsíců a já beru třetí dávku a dotkor to prostě sčítá dohromady, pauza, nepauza. Tak to by mě teda zajímalo, jak to teda je
.
ivča - hmmm, zvláštní … hmmm … mno, asi se na to zeptám v CAR!
nejspíš je to vážně těma hormonama
a den odedne se blížící ovu. byla jsem si pro znojemskou s rýží a spíš me to víc uspává než dodává sílu už aby ta iui byla za mnou. mám štěstí, že nemusím být pořád v pracovním nasazení…
ten Clostík to je tabletka na polykání? Snad nás holky ty neduhy s tím spojené brzy přejdou a budeme se těšit z //.
Ivča
Léčebný postup I: dávky 50 mg/den (1 tableta) Pokud k ovulaci podle tohoto léčebného postupu nedojde, pak se použije léčebný postup II: 100 mg (2 tablety) denně. Pokud ani v tuto dobu nedojde k ovulaci, pak je nutno tentýž léčebný postup (100 mg/den) opakovat ještě jednou. Pokud se úspěch nedostaví, je nutno zajistit tříměsíční přestávku, po níž se doporučuje další tříměsíční léčba. Další léčebné kúry jsou však zbytečné. Celková dávka léčiva podaná v kterémkoli cyklu nesmí přesáhnout 500 mg (10 tablet).
Takže dle mého názoru je tím řečeno, že Clostil 3× přestávka 3× a pokud nezabere, nemá smysl dále léčit, ale není tam nic o tom, pokud zabere, že by se neměl brát dýl, ale zřejmě je lepší dělat přestávky …
opravuju - našla jsem odpověď lékařky z reprofit, opravdu jen 6× za život dle nejnovějších studií
Příspěvek upraven 22.02.12 v 14:30
ivco ja byla na ivi ve stredu a utros jsem zacala brat az ve stredu.a vajecniky me bolely od ivi a prestali me bolet vcera bylo to unavni kazdy den jsem je citila a vecer me vzdycky bolelo bricho.dneska uz me neboli nic a citim se dobre az je to zajimavy .uz se tesim rano na krev.holky jinak vsem dekuji za radu.