Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holčiny, tak fajn, tak já to ještě zkusím. Dneska teda cítím levý vaječník docela fest, takže bych řekla, že ovulku asi mám i bez Pregnylu. Ale asi teda stejně není žádoucí, abych otěhotněla, i když nepočítám s tím, že by se to povedlo, když jsem neměla Pregnyl a nebudu brát Utrogestan. Doktorka teda řekla, že se můžeme snažit, takže pozor si nedáváme, ale stejně si myslím, že by teď těhu ani žádoucí nebylo.
Ivi i těhotné mají cysty, kdyby to bylo nebezpečné, tak ti to DR myslím zakáže úplně. No to by byla sranda kdyby se to nakonec povedlo samo. ![]()
Osičko, gratuluju, ať HCG dál krásně roste.
Ivčo, já jsem také četla, že cysta těhotenství nevadí. Tak se snaž až do roztrhání těla
Na Tvém místě bych rozhodně ještě IUI zkusila, obzvlášť když už jednou úspěšné bylo. Jak jsi se ptala na návaznost IVF po IUI, tak v našem CARu přestávky nedělají, prý je tělo po IUI správně nadupané, tak škoda nevyužít.
Holky, mě přepadla tak strašná deprese, že se to zase nepovede, že je všechno zbytečný. Malá mě ráno pořád ohmatávala břicho a ptala se, kdy už bude ta sestřička, a já měla chuť řvát, že nikdy. Teď v práci brečím nad počítačem a nejsem schopná nic dělat. Omlouvám se, že to na vás hrnu, ale nějak to muselo ven.
Přeju všem mnohem lepší náladu, než mám já.
Holčiny, díky za uklidnění s tou cystou, tak snad by to bylo v pohodě. Ale moc šancí si s tak malým folíkem a nízkou sliznicí nedávám, ale alespoň že se můžeme snažit sami a nemusíme jen čekat s rukama v klíně. Včera bylo tuleníčko
.
Renčo, chápu tě a vím, jak se cítíš, taky na mě nedávno padla depka, ale věř, že to zase přejde a budeš se cítit líp. Musíme se utěšovat tím, že jedno dítko doma máme, máme obrovské štěstí, co by za to jiné snažilky daly. Ale vím sama moc dobře, že i touha po druhém mimi je hrozně moc velká. Ale neboj, vyjde nám to! Musíme věřit! V jaké jsi ty teď vlastně fázi?
Ivčo, díky, já si někdy připadám, že se rouhám, když tak moc chci další dítě a mám zdravou a krásnou dceru. Jenže máš pravdu, na touze to nic nemění. Znám holku, co má bez problémů tři děti, teď se poukouší o čtvrté, nejde to, a je z toho zoufalá. Jinak jsem třetí den po IUI. Mně se teda ten Tvůj folík nezdál malý, vždyť ještě může dorůst, kolikátý den cyklu jsi vlastně byla na ultrazvuku?
ivco urcite bxt na tvem miste bych zkusila jeste aspon jednou iui.ivco taky nas ceka jeste jedna iui,taky tomu moc neverim protoze pokazde mam jen neden folik coz mne celkem stve ale zase sliznici mivam krasnou 9-10.ale myslim si jeden folik je proste malo.ale nadeje porad nejaka je,plno holek tu ma aspon dva foliky
Ahoj holky!
Ivi - já bych to nevzdávala, na cyst bych kašlala a třeba se právě zadaří, že to bude bez všech léků a bez toho, aniž by jsi na to myslela!!!!
Renčo, no není to nic moc velikost, na folikulometrii jsem byla 10 DC, dnes jsem 11 DC a levý vaječník, kde byl ten folík mě teda bolí pekelně.
Hani, i jeden folík stačí, když je dostatečně velký
. A sliznici máš krásnou, závidím
. Potřebovala bych ji nějak podpořit, ale kontryhel na mě nezafungoval. Asi si řeknu o tom estrofem. Měla jsem ho před minulým těhu a pak se zdařilo.
Ivčo, určitě jdi do dalšího IUI. Zvlašť u tebe když už se to jednou povedlo, tak se ti i to druhé mimčo povést musí! ![]()
Renčo, v tomhle tě úplně chápu - myslím, že ta touha po dítěti je úplně stejná ať jde o první nebo třeba o čtvrté dítě. Náš malý teď o tom naštěstí přestal mluvit, ale mívá dny kdy dokonce už vymýšlí i jména pro mimi a ani chudáček netuší, jak moc mě to trápí a bolí.
Ale musíme být optimisti
, i když mám takové divné tušení, že to asi tento cyklus nevyšlo…
Klári, na tušení nedej. Já jsem minulý byla přesvědčená, že se povedlo, dokonce jsem si myslela na dvojčata, a houby. Ať Ti to utíká.
tak dnešní kouzlení za námi ![]()
ale že jsem si užila - od včera od večera mě tak strašně bolel pravý vaječník tam byli ty 2kuličky a od dnešního brzkého rána zase levá 1kulička - tam na tu bolest nejsem vubec zvyklá - to bylo něco šíleného…neš jsem došla na iui tak jsem si na chodbach asi 3× sedla a to nepřeháním…sotva jsem lezla…a přešlo to až v 15.00…ted jen nafouklé bříško a od neděle utroš…
Ivi- ještě vydrž, třeba se opravdu zadaří i bez všech těch prášků a ani cysta nebude vadit… budu držet ![]()
Klári - ještě jednou držím
aby byli // ještě se neukvapovat…
jo a paní v caru v Jihlavě má ráda olomoucké tvarůžky…
dozvěděla jsem se to od jedné své zákaznice, která má ze sanusu roční dvojčátka…tak tedy informaci posílám dál…když se nám zadaří tak jí je koupím…
![]()
Rhapsody, tak miminko za tvarůžku, ju
? Rhapsody, no nedělám si iluze, že by se nám zadařilo, neměla jsem ani Pregnyl a folikul malý. I když teda mi není moc jasné, proč to IUI alespoň nezkusila udělat, četla jsem tu, že holčina měla folikul i menší a na IUI šla, jen o pár dní později, že folík doroste. A když cysta těhu nevadí, tak to mohli zkusit. Mrzí mě, že jsem ten Clostík brala zbytečně, takový sajrajt a k ničemu. Jinak vaječníky mě bolí taky fest, cítím oba, jeden s tím malým folikulem a druhý s cystou. Rhapsody, vím, jak to bolí, minulý cyklus to bylo maso.