Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, já teda vaječníky kolem ovulace vůbec necítím. Teď po tom Pregnylu jsem ten levý vaječník s folikulem zlehka cítila ale fakt jenom malinko. ![]()
Rhapsy s těmi tvarůžky je to teda dobrý - jak jste prosím tě přišli na takové téma?
Já už jsem si na tu sestřičku v recepci zvykla a musím říct, že se na ni vždycky i těším - vždycky zahlásí něco vtipného. Naposledy jsem se zasmála, když mi při objednání termínu na IUI řekla: „můžete dělat vše bez omezení, jen hlavně abyste nepřijela na koni!“ ![]()
jo jo
…
oni to mají asi každý dr.jinak…halvně aby ta cista odešla a bylo to ok. ![]()
a kolik jsi měla folíky při tom prvním iui?
Kláriku a brala jsi Clostík nebo jsi stimulovala něčím jiným, že necítíš ovulku?
Rhapsody, při prvním IUI jsem měla folikuly 15, 17 a 20 mm.
Klárko - na téma jsme došli právě od jedné paní co tam docházela a ptala se mě jaká je paní na recepci a už to jelo… jak říkáš je třeba si na ni zvyknout… ![]()
a ještě se zeptám měla jsi clostik nebo injekce?
Taky jsem si všimla
. Mě to právě hned napadlo, jeslti neměla injekce, protože po Clostíku jsem ovulku cítila vždycky docela dost.
Já jsem v tomhle cyklu nestimulovala vůbec - mám to celé přirozeně bez Clostíku i bez Utroše. Jen ten Pregnyl na vyvolání ovu jsem dostala.
Kláriku aha a folikuly normálně byly i bez stimulky? Tak to máš krásné, to se určitě zadaří.
Byl tam jeden folikul vlevo, velikost nevím - ale doktor říkal, že je pěkný. ![]()
jo to mi taky dělali poprvé bez ničeho-a pak utroš a nic- mám vše na 1 i bez různých preparátů.-folík jsem měla 23. a i tak nic -pak stimulace menopurem na 1 IUI-(reakce malá) a ted clostik a 2 IuI. oni asi zkouší jak se povede při jejich kontrole a načasování s pregnylem přirozený mc…
no a nám to pak zacli i tak dopovat hormonama - dlouhá doba nezdaru …
Tak uvidíš jak dopadneš a jak budou pokračovat…každopádně držím všechny palce aby byli //.
joa teď mi dr. řikal, že mám utroš polykat tak nevím když jsem minule zaváděla…jsem z toho jeden velkej jelen… nesnižuje se třeba učinost, když se polyká?
Hm polykání je horší na žaludek…, ale že by účinnost byla horší to se mi nezdá. Já dnes druhý den clostík a příští pátek na kontrolu..holky to se tak vleče!!! Aspoň že je víkend, ten mi vždycky uteče ![]()
Marti,ani nemluv.Šíleně se to táhne
.A to mám testit až příští neděli.Teda 14dní od 1.IUI bude ve středu,ale já to chci pojistit,proto až v neděli.To je den očekávané ms.Ale nic na sobě nepozoruji,žádné příznaky těhu ![]()
Holky,vy které jste měli to štěstí a povedlo se otěhotnět při IUI-měli jste nějaké těhu příznaky v těch prvních dnech než jste testili?Cítili jste se jinak?Nebo objevení // bylo velké překvapení?
Luci - uvidíš i tak to může dopadnout. no jsem zvědavá jestli vydržíš do neděle…já minule nevydržela ![]()
Luculko, já mám den očekávané ms taky příští neděli, i když budu teprve 13. den po IUI. Sama nevím, kdy budu testit. Ale dřív určitě ne - nechci žádné duchy a potom zklamání.
A že to neutíká, to máte holky pravdu - přímo se ten čas vleče! ![]()
Rhapsy, já když jsem asi před rokem brala Utroš, tak jsem ho taky polykala. Myslím, že v tom asi nebude nějaký větší rozdíl, jestli zavádíš nebo polykáš. ![]()