Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, diky @HankaS82 za zalozeni tohoto tematu… I kdyz jsem se uz na podzim po dalsim neuspechu zarekla, ze sem nevlezu, jsem tu zas a s novou nadeji…
Chodim celou dobu k Apol., absolovala jsem 4 neuspesne IUI, potom jedno IVF s 35 folikuly, z nichz bylo jen 12 vajicek, ale jen jedine embryjko se vyvijelo „relativne“ ok, takze uz po trech dnech mi embryo vrazili…videla jsem vytouzene dve carky, mela jsem zvysene hcg, ale pak zacalo klesat a bylo to biochemicke tehotenstvi… Rikala jsem si, ze jsem vyjimka, ale kdyz to ctu, vlastne je to spis obvykle, ze to do tretiho mesice „skonci“, co? Nevim, co mam ted delat jinak, zkousim pichat Gonal rano misto vecera, ale jinak vlastne nic jsem nezmenila… Az na to, ze uz to vedi oba moji nadrizeni, pred kterymi jsem to predtim tajila, takze v tomhle smeru se mi trochu ulevilo…Muz ma spermio uplne v poradku, vse je u me - anovulacni cykly, nepruchodne vejcovody, polycysticke vajecniky, tvorba vajicek zadna nebo mizerna… Ale chci verit! Odber me ceka nekdy mezi 10.-20. lednem, tento ctvrtek jdu po tydnu pichani na kontrolu…ufff..docela se mi ulevilo se vypsat ![]()
@Vcela4 Ahoj,vítej. Taky chodim k Apolináři. Znáš dr. Zdeňkovou? Já jsem se po revizi taky zařekla, že už nikdy.Ale u mě to bylo z důvodu jednání v CAR. Už do žádného soukromého CAR nejdu. Jakou máš stimulaci? Já jdu při další MS na odběry a za 10dní naplanujem stimulaci. Tak cca v pulce února budu vědět jak na tom jsem.
@HankaS82 Ahoj Hani, tak myslela jsem, ze tam znam uz vsechny doktory, protoze uz si pripadam jako takova jejich stalice, ale tedy tohle jmeno jsem nikdy neslysela. Je primo z CARu nebo obecne z porodnice? A vidis, ja si naopak rikala, ze pokud to nevyjde tentokrat, mozna bych se i poohledla po necem soukromem, i kdyz nas hodne limituje financni situace… ale je pravda, ze kdyz to nevyjde u Apol., jinde asi taky ne. Spis ze uz mam koprivku, kdykoliv tam jdu, to prostredi na me pada a tak… Stimuluju Gonalem… A jak to zvladas Ty a okoli - vedi to znami a tak? A v praci? S timhle mam asi nejvetsi problem celou dobu ja…Mam zrovna takove kamaradky, ktere se „podivaji na pasek od kalhot“ a tehotni jak na bezicim pasu, ne ze bych o ne prichazela, ale proste ta temata k hovoru atd. jsou jina, vzdycky se snazim gratulovat k novemu tehotenstvi v okoli s usmevem, ale pak kdyz jsme sami dva, tak bulim a rikam „tak uz i tahle…“ No hrozne se za tohle nenavidim ![]()
@Vcela4 dr Zdeňková je napsaná v seznamu lékařů na dveřích. Je možné, že je nová. Je mladičká a přišla mi taková nejistá. Pročetla si všechny papíry a pak se ptala jakou metodou oplodnovali. Přemýšlím zda jít znovu do ICSI a nebo nechat vajíčka oplodnit přirozeně. Prohlidla mě, udělala UTZ a jen řekla, že je vše OK. Uvidíme až tam pojedu pro výsledky hormonalniho profilu. Já byla po Gonalu na zabití. Protivná, vzteklá a bulela jsem i při TV novinách. Tak se na to fakt netěšim. Měla jsem dlouhý protokol. Nejdřív Zoladex a pak Gonal.Po tom zoladexu jsem měla dost bolestivou ms
@HankaS82 Tak to bude urcite nova, ale to neznamena, ze spatna:). Je fajn, ze je vse ok a podle hormonalniho profilu Ti urcite poradi, co a jak dal:). Pokud budes mit tu moznost, zkus asi ICSI a zaroven prirozene oplodneni. My to tak udelali - pul na pul, nakonec se nevyvijelo dobre nic krom jednoho prirozene oplozeneho, ale spermie s vajicky reagovaly ok, takze priste asi ICSI vypustime… A vy taky nemate nic zmrazeneho? A chodili jste do CARu jineho - taky v Praze?
@Vcela4 zamraženo nemáme. Měla jsem 28foliku,10vajicek. Oplodnilo se 9 a do 4dne zbylo 1.To skončilo v 8tydnu revizi. Přestalo bít srdíčko. Byla jsem přestimulovaná. Odběr měl vycházet na svátek, tak mi snížili dávky Gonalu a pak zas zvedli, aby to vydrželo přes víkend. Měla jsem asi nekvalitní vajička. Nikdo mi nic nevysvětlil a když jsem chtěla informace o oplozených vajíčkách, tak mi řekli, že info nepodávají a není to důležité. Takže jednání hnus.
@HankaS82 No tak to jsi mela hodne podobne jako ja! Ze 35 oplodnenych 12, za tri dny zbylo jedine a pak konec…To se bohuzel muze stat v kazdem CARu, a neni to ani jejich vina, ale ohledne tech informaci se k Tobe tedy hezky nezachovali… Musime myslet pozitivne, kdyz je ten rok se stastnou 7kou ![]()
Eh.. škoda, že nenapsali, o jaký CAR jde..to je moje noční můra.
@Rozarkaa1 no já jsem na předoperační nemusela, že mi ještě není 35 a že je to krátká narkóza..
@Vcela4 Teď nám to určitě klapne. Já chodila do Pronatalu v TP. Apolinář vyhrál i z hlediska financí. Tam mě stimulace a oplodnění bez mrazení vyšlo na 25tis.Tady mě to komplet s mražením vyjde na 15tis, což je sakra rozdíl. Kdybych měla před prvním IVF info, které mám teď mohla jsem ušetřit peníze i nervy. Dohlefala jsem, že MUDr Zdeňková je z gyndy, tak tam asi zaskakuje.
@Vcela4 já píchala taky ráno.
Doporučuji bílkovinu z DM - proti OHSS a taky jsem púředem brala Inositol, čistý, na zlepšení kvality vajíček..
Ahoj holky, ráda bych se přidala
Pujdu taky ted v lednu na své první IVF..dnes píchám 4. Injekci-taky jsem se toho bála ale nakonec to je v pohodě a je to hned
Když musíme-tak musíme ![]()