Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mame vysledky!!! Mame holcicku a chlapecka, oba v poradku, jen holcicka je prenasecka ty moji ichtyozy, ale sama by ji mit nemela! Obe embrya jsou tedy vhodny k transferu, takze pristi cyklus jdeme na transfer!
![]()
@radka.vos asi blbej dotaz jeste moc vsemu okoli ivf nerozumím ale jak vis ze je to holcicka a chlapecek? ![]()
Ahoj holky,
je mi 35 za par dni, mam za sebou 4 neuspesne inseminace, 1× uspesne IVF - dcera 2 roky, a ted cekam… cekam… po transferu 2 embryonu od 1.3… Musim brat hafu prasku denne + nadale pichat kazdych 24h AGOLUTIN. Mate s nim nejake zkusenosti? V cem by mel byt ten nejvetsi rozdil mezi agolutinem a utrogestanem, krome toho, ze utrogestan jsou „pohodlne“ tablety naproti tem mega injekcim…
Diky predem za odpoved, a vsem tady preji hodne stesti, pevnych nervu a gratuluji vitezkam! ![]()
@sarrik85 diky tomu, ze mam ichtyozu (druh ekzemu) a jsem jsem zaroven i prenasec, se kvuli tomu nechala embrya testovat, protoze kluci maji jiny prubeh nemoci nez holky. Ale ja tam mam jeste genetickou vadu. Kdyby jsme meli klasicke ivf, kde by nehrozil downuv syndrom, netestovala by se ani ichtyoza, protoze to neni zivotu ohrozujici nemoc.
@ivonka35 Ahoj, zkušenosti už mám bohužel s obojím - Agolutin i Utrogestan. Ani jedno mi zatím nepomohlo… jsem zoufalá…chlap mi „nabídl“ rozchod (chyba je podle všeho na jeho straně).
Ale k věci… Agolutin má prý o něco málo víc potřebných látek než Utrogestan. Jen jeho aplikace je bolestivější. Ale zase pak máš celý den klid, kdežto u Utrogestanu - já ted měla 2-2-2 a zaváděla to teče a teče. Ač má potřebná část zůstat.
Hodně štěstí ![]()
Dekuji za tve zkusenosti.
U nas je to stejne, ja mohu mit deti prirozenou cestou, jen ne s manzelem.
Utrogestan znam moc dobre, jak rikas, aby clovek nosil plinky ![]()
Tak jsem teda zvedava… musim to halt zase nejak vydrzet…
Jo, je to kolikrat psychicky teror ![]()
Rovnez preji jen to dobre!
@ivonka35 Kde se vám povedlo první? není-li to tajný, příp. jaký byl postup?
Já ted měla Utrogestan prvně. A na poslední KET půjdu zase do Agolutinu, sice to bolí, ale ten Utroš taky nic moc ![]()
@Anonymni Bregenz - Dr. Zech
Zda se mi to tentokrat o hodne setrnejsi (hlavne skrz injekce) nez celkove IVF, to kazdopadne.
Kazda to ma samozrejme nastavene jinak, ale u me to byla po 21 dnech v cyklu 1 injekce Lecrotin depot, pak 14 dni jen tablety Progynova, prednison, a pak choriomon injekce na vyvolani a ted nadale tablety a Agolutin…2 mesice-protokol
A to nepocitam Eltroxin (snizena funkce stitne zlazy) a k tomu samozrejme Fertilovit/Elevit-vitaminy.
@ivonka35 muzu se zeptat? A jaky problem ma muz? Ze musis brat tolik leku? my jsme na zacatku ivf tak zjistuji co nas vse muze potkat