Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dr.Renča Ano, měla jsem všechno stejné, jen ty dávky Gonalu vyšší a ve finále to bylo k ničemu… ![]()
@Ajaandy tak Vam taky budu držet palce
at vše jde dle vašeho plánu. My jsme ješte celkem mlady me je 26 manželovi 29
ale miminko chceme už 3 roky ze začátku i víc manžel-hned po 3 mesicich kdyz se nedarilo šel to řešit vyšetrenim kde zjistili tu varikokelu-takze operace..po operaci musel počkat půl roku, potom kontrolni spermio zlepseni o 2%
takze nejaky vitaminy a bezlepková dieta(ikdyz u nej zrovna
Štíhlej sportovec)vše udelal pak zase kontrolni spermio a nic. takze vysláni do Caru
a jelikož jsou ty spermie stále na prd
a hlavně i morfologie-tak se nam ani jedno embyjko nevyvynulo-sam usoudil ze nez mit nemocne dite-vezmem si dárce
je rozumnej a bez deti byt nechce
jsem za to ráda. ![]()
Je skvělej-vim že plno mužů by to nepřekouslo.
Jinak darce se vybira v databázi kliniky podle kriterií(výška, váha, znamení, barva vlasů a očí, národnost, vzdělání, krev. skupina)vše je anonymní- dnes mi psali ze nas vybrany darce je rezervován a připraven:-))jeste pro inseminaci musi byt vice materialu-tak jsme jich museli vybrat vic kdyby od našeho favorita toho tolik neměli. Ale měli
uplne mame oba pocit že to teď už vyjde..je tam spojeni hodne indicií skrze popis dárce a nás dvou
Tak se už i těšim ![]()
Sorry za ten sloh ![]()
@Stazina1 Nám bylo řečeno, že Gonal je nejlepší, že je to nějaká čistá forma, ze ty levnější léky jsou nějak filtrovány z moče ( moči?) a že nejsou tak účinné…
Měníme kliniku, tak uvidíme co domluvíme tam…
@T.martasek já jen jestli by nebylo od věci zkusit to do třetice všeho dobrého
s dlouhým protokolem a jinými stimulačními léky typu Menopur, Merional obsahující kromě FSH i LH…není pravda, že Gonal je nejlepší, každý reaguje na něco jiného, někomu vyhovují rekombinatní léky jako je Gonal a Puregon a někdo zase lépe reaguje na menopauzální léky jako je Menopur a Merional
a píchala si k tomu Gonalu navíc i LH (Luveris)?
@Dr.Renča Já abych pravdu řekla jsem věřila lekařům, nabídli mi jen krátký protokol a Gonal. Nic jiného jsem k tomu nebrala. Že jsou i dlouhé protokoly a jiné léky vím jen z diskusí…Ale konkrétně za tím Gonalem si MUDr. stojí stůj co stuj…
@T.martasek mně osobně přijde jako nesmysl zkoušet podruhé ten samý způsob stimulace, stejný protokol, když ten první nedopadl nejlépe
on každý lékař si za tím svým stojí, jeden stimuluje jen Gonalem a přesto nejede vlak a jiný má zase nastavenou stimulaci jen Merionalem s Dipherelinem
je to na tobě…zkusila bych změnit CAR a domluvit se na jiné stimulaci…přeji hodně štěstí
@Dr.Renča Ano, to mám právě v plánu, potřebovala bych znát názor někoho jiného, ale stojím nohama pevně na zemi, ale doufám, že nám změna prospěje. Děkuji za názor a přeji také hodně štěstí… ![]()
@T.martasek no k DV můžeš přistoupit vždy, když vyčerpáš všechny varianty jako je minimální stimulace či odběr vajíčka v nativním cyklu
@Dr.Renča No, my to s MUDr. probírali, ptali jsme se, jestli přirozeně uzrálé vajíčko neoplodnit, řekla, že v našem věku to nemá smysl, že s tím mají zkušenosti a nikdy se to nepovedlo. Mně už napadlo jen tomu napomoct Clostíkem… Ale prý je nejspíš problém ve vajíčkách kvůli věku. Proto jsem uvažovala i o darovaných.
@T.martasek no ono je to o tom, že těch pokusů musí být více…kdyby si prolítla diskuzi nízké AMH, tak tam holky těhotní z minimálek a nativů…je jasné, že s věkem kvalita klesá, ale nic není nemožné
@Simonka25 já měla 10den ducha i z večerní moči. Každopádně bych to zkusila a pokud bys krvácela určitě zavolej do CAR. Lepší volat zbytečně, než něco zanedbat. Držím palce ať je vše OK.
@Kllarcaa můžu se zeptat na základě čeho muži doporučili bezlepkovou? Dělali testy nebo jen ze vyzkouší?
@Kllarcaa aha.. vidíš já to tolikrát chtěla.. Možná kdyby to řekl doktor, šel by do toho ![]()
Jinak u nás po operaci varikokely žádná změna, pak jsem si i vyčítala ze jsem ho do toho hnala. Ale co jsme mohli vědět, že..