Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ribanka já byla 2 pokusy v jednom Caru a 2 pokusy v jiném a výsledek byl vždy stejný, nemyslím si, že by to bylo uchováním embryí, ve stejný čas byla na IVF ve stejném Caru kamarádka, možná jsme měli embrya ve stejném šuplíku
, ona hned z prvního pokusu otěhotněla a já nic
zjišťovala jsem názory od různých odborníků a nikdo nedokáže odpovědět proč se to děje, obecně je to mým věkem, ale i to vlastně není jisté…sám hlavní embryolog mi řekl, že oni neví nic o vajíčkách a ani o embryích, je to neprobádaná oblast a asi ještě dlouho bude…když primární oocyty vznikají ještě v plodu v těle matky, tak jsou vlastně starší ještě než my sami, potom čekají na první MS, aby se změnili na sekundární oocyty a další kus cesty uběhnou než se dostanou do stádia, kdy jsou připravené k ovulaci a nikdo neví, co je na tak dlouhé cestě ovlivňuje…no a já nevím, co je to antikoncepce a prezervativ jsem poprvé použila tak ve třiceti, přesto jsem nikdy nebyla těhotná, žádný potrat, žádné mimoděložní těhotenství, posledních 13 let si nedáváme ani pozor a také nic, takže já má z toho pocit, že moje vajíčka nejsou kvalitní už od mých 20ti let, jsou nějakým způsobem poškozené a nikdo neví proč
@evan14 já už jsem jednou embryo třetí den vkládala, výsledek žádný, kliniku jsem změnila po dvou pokusech, výsledek stejný, nemám už žádné řešení
@Dr.Renča reni nee
to me moc mrzí
vubec nevim co ti na to rict ![]()
@Dr.Renča predpokladam ze spg mate poradne vysetreny a je v poradku…kdyz ano, tak bych na tvem miste zkusila pgs ze 3 dennich. Je to riziko, ale dobry embryolog to zvladne a navic mensi nez vkladat ententyky jak pises…navic takhle stejne nic nevkladas a vse uhyne na misce. A dovis se zasadni odpoved na otazku ohledne kvality-veku. Kdyz bude neco k zavedeni, tak je problem v pk, kdyz budou geneticky spatna, tak je to odpoved. Drzim ti palce.
@Dr.Renča Reni a které to byly CAR? Já skončila v Brně u pana Textla, přijde mi rozumný a řekne Ti svůj názor… má kolegu v australském car a spolupracují spolu. A co ty darované oocyty, nepřemýšlela jsi o tom?
@Anonymní píše:
@Dr.Renča predpokladam ze spg mate poradne vysetreny a je v poradku…kdyz ano, tak bych na tvem miste zkusila pgs ze 3 dennich. Je to riziko, ale dobry embryolog to zvladne a navic mensi nez vkladat ententyky jak pises…navic takhle stejne nic nevkladas a vse uhyne na misce. A dovis se zasadni odpoved na otazku ohledne kvality-veku. Kdyz bude neco k zavedeni, tak je problem v pk, kdyz budou geneticky spatna, tak je to odpoved. Drzim ti palce.
Spermiogram je v pořádku, i když teď jsem raději použila metodu PICSI
Já už právě nevím, jestli chci do pátého pokusu jít se svými vajíčky, mám už takový vnitřní pocit, že jsem neměla vajíčka v pořádku ani když jsem byla mladá, že se v mém tělo něco pokazilo.
@Ribanka byla jsem v Iscar a teď v Gennetu, s Texlem jsem si psala a ten mi hned řekl, že mám jít do darovaných vajíček, že jsem stará…bohužel s manželem nehnu, jen se kvůli tomu hádáme
@Dr.Renča to je mi moc lito. ![]()
Manzel zustane radsi bez deti, nez aby zvazil moznost darovanyho vajicka? Nebo by jste resili pripadne adopci?
@Dr.Renča píše:velmi dobre te chapu, je to cele hodne narocne. Ale dite je na cely zivot a genetika ti da odpoved, jak dal a budes mit trdba i argument pro manzela, proc jit do darovanych. A gennet ti to predse udela na pojistovnu, navic jsoh tam sikovni embryologove. Uvidis, casem se rozhodnete jak dal.
Spermiogram je v pořádku, i když teď jsem raději použila metodu PICSI
Já už právě nevím, jestli chci do pátého pokusu jít se svými vajíčky, mám už takový vnitřní pocit, že jsem neměla vajíčka v pořádku ani když jsem byla mladá, že se v mém tělo něco pokazilo.
@Dr.Renča mrzí mě to
tohle je strašně nespravedlivé
A to Tvému manželovi nevadí, že už si podstoupila tolik nepříjemných zážitků s hormony a injekcemi a cekani atd a stejně nemáš mimi? A pokud je mu to jedno, nedá se to nějak obejít, tak aby to nevěděl? Nebo ne přemýšleli jste i adopci?
@Dr.Renča My to mame s manzelem stejne…a on take razantne odmita vajicka nekoho jineho a adopce je pro neho nepripustna. Vajicka jine zeny bere jako neveru a pokud je nam pry souzeno byt jen my dva, tak je to v poradku a musime se s tim smirit.
Sice jsme teprve na zacatku, ale uz ted jsme si dali limit 5 IVF a pak to nechame na prirode…ale pokud se nezadari…tak si nemyslim, ze kdy prestanu doufat ze budu jednou matkou.
@radka.vos píše:
@Dr.Renča to je mi moc lito.
Manzel zustane radsi bez deti, nez aby zvazil moznost darovanyho vajicka? Nebo by jste resili pripadne adopci?
přesně tak, manžel raději zůstane bez dětí, on je se svým životem spokojený…já do adopce nechci, jsem na ni moc stará a než bychom se dostali na řadu, tak mi bude 50 a stejně mi už malé dítě nedají, je tam nějaký věkový limit
@Anonymní píše:
velmi dobre te chapu, je to cele hodne narocne. Ale dite je na cely zivot a genetika ti da odpoved, jak dal a budes mit trdba i argument pro manzela, proc jit do darovanych. A gennet ti to predse udela na pojistovnu, navic jsoh tam sikovni embryologove. Uvidis, casem se rozhodnete jak dal.
on už je ale celou dobu přesvědčený, že moje vajíčka jsou špatná, jak jsme psala 25 let se nijak nechráním a ani jedno těhotenství, ani zamlklé, mimoděložní, žádný potrat, byla jsem jednou těhotná v 19ti letech s prvním manželem (asi se příroda spletla) a rodila jsem ve 26 tt, dítě umřelo a tak si říkám, jestli už v té době nebyla nějaká genetická anomálie
právě hlavní embryolog v Gennetu doporučoval vkládat třídenní embrya bez PGS rovnou, ale tím přece vůbec nic nezjistím, když se to nepovede…zkusím se na to znovu zeptat, ale co vím, tak z těch třídenních toho nezjistí tolik jako z pětidenních, je to nějaké rychlé testování
@Ajaandy píše:
@Dr.Renča mrzí mě totohle je strašně nespravedlivé
A to Tvému manželovi nevadí, že už si podstoupila tolik nepříjemných zážitků s hormony a injekcemi a cekani atd a stejně nemáš mimi? A pokud je mu to jedno, nedá se to nějak obejít, tak aby to nevěděl? Nebo ne přemýšleli jste i adopci?
manžel se opravdu obejít nedá, musí dát se vším souhlas přímo na místě
na adopci, vzhledem ke zdlouhavému procesu, jsem už moc stará
@evan14 píše:
@Dr.Renča My to mame s manzelem stejne…a on take razantne odmita vajicka nekoho jineho a adopce je pro neho nepripustna. Vajicka jine zeny bere jako neveru a pokud je nam pry souzeno byt jen my dva, tak je to v poradku a musime se s tim smirit.
Sice jsme teprve na zacatku, ale uz ted jsme si dali limit 5 IVF a pak to nechame na prirode…ale pokud se nezadari…tak si nemyslim, ze kdy prestanu doufat ze budu jednou matkou.
to je skoro jako u nás, do darovaného embrya nechce, to je prý pro něho cizí dítě, ke kterému nebude mít vztah, přičemž by šel do adopce, která je zdlouhavá a psychicky náročná a získáme tím také cizí dítě, navíc 90% dětí z adopce je matek feťaček a alkoholiček, no a do darovaného vajíčka nechce, protože je to moc peněz a bere to přesně tak, jak u vás, že se musím smířit s tím, že budeme sami a to mi jde fakt dost těžko