Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mzat pěkně Ty
No to je úrodička
Tedy už jen aby z nich bylo co nejvíce embriátek k transferu ![]()
Ahoj holky, tak ja se taky pridavam… jsme zatim na zacatku, tak vubec nevim, co nas ceka… u nas je problem v partnerovi. Prvni konzultace probehla v prosinci, ted v lednu genetika a hormonalni profil. Za 14 dni nas ceka konzultace nad vysledky a v breznu nad genetikou.
@mzat Ahojky tak mi volali z Olomouce tak jedno bylo nezralé tak se nedalo použít, druhé se špatně vyvíjelo, tak nám zbyl jeden bojovník..Zítra mi zavolá jestli bude vše ok tak si pro nho jedeme v pondělí…Tak snad…
@Bobčul drzim palecky bude to ten nejlepsi bojovnik
. Taky mi dnes volali vyviji se nam hezky 7. V pondeli si mam volat ale transfer vypada na stredu odpo. To cekani ke des co ![]()
@mzat Je to šílené..
ještě při jednom bojovníkovi
Ale tak zázraky se deji..
Ahoj holky, jdu vás zase po nějaké době pozdravit ![]()
Držím palečky všem, co čekají na transfer - jsou to nervy, to čekání, jak se vyvíjí, pak co bude k trasferu a pak zase čekání, jestli budou //
já jdu v pondělí na utz před dalším iui, tak uvidíme, co únor…
![]()
@Anais jsem po čtvrtém IVF a výsledek stále stejný, třetí den krásná embrya a pátý den buď zpomalená a nebo zastavená, ještě nikdy jsem nedosáhla stavu blastocysty…teď se situace opakovala, včera volali, byl čtvrtý den vývoje, že se krásně vyvíjí, jsou rychlá a dnes volali, že už se včera všechna zastavila…přepojili mě na hlavního embryologa a já se ho ptala, jestli má smysl pokračovat dále, jestli je to mými vajíčky a on mi odpověděl, že neví a že by u mě zkusil vkládat třetí den, že embryím je vždy lépe v přirozeném prostředí než v kultivačním médiu a třeba zrovna těm mým to nedělá dobře, ale já do toho nechci jít, když třetí den mám vždy krásná embrya a udělat ententikydvašpalíky a jedno z nich vybrat a vložit, přijde mi to jak sázka do loterie, zrovna vložím to geneticky špatné a ty ostatní se stejně nedožijí pátého dne, ztratím další čas a peníze
@Dr.Renča To mne mrzí, tolik vajíček bylo…
Taky když mne ty embrya nevydržela, dávala jsem si otázku, zda to není tím, jak je uchovávají. To hraje také velkou roli. Embrya vydrží na vzduchu několik minut. Můj lékař mi tehdy objasnil princip uchovávání embryí - většina CAR to mají na principu, že mají jednu skříňku rozdělenou na x zásuvek. Vždy když jdou pro embryo tu skříňku otevřou a vpustí se vzduch… což zhoršuje kvalitu. Velmi málo CAR má uchovávání embryí na principu jedné skříňky, je to nákladné a drahé. Uvažovala jsi o darovaných oocytech? To zvažují jako můj 3. pokus. Zjišťovala jsi názor ještě od jiného odborníka? Které CAR si myslíš je jedno z TOP v ČR?
@Dr.Renča To je mi moc lito
![]()
nevzdavej to a dej tomu jeste jeden pokus a necekej az do pateho dne. Neni prokazano, ze transfer v patem dni je nejlepsi a je to individualni a treba i zmena kliniky by prinesla jiny pohled.
ja vim, ze ono se vzdy druhym radi nejlepe…ale porad jou dalsi moznosti ktere umozni mit dite.
Preji ti at si te stesticko co nejdriv najde ![]()