Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dr.Renča Vím, že to hodně leze do peněz, ale možná fakt není třeba čekat na blastocysty.
Já je třeba měla vždycky a embryoložka říkala, že krásné a stejně mi to bylo k prdu. Nakonec byly nekvalitní - chybějící chromozomy.
@Dr.Renča to me opravdu moc mrzi… jste rozhodnuty, ze uz to bylo naposledy, nebo o tom budete jeste mluvit a je moznost dalsiho pokusu jeste otevrena?
@Anonymní píše:
To je pravda, odebira se jedna bunka, ale i z ni se da zjistit, jestli je embryo v poradku. Je to samozrejme technicky narocnejsi. Drzim pesti, at najdete reseni.
tak teď jsem četla na stránce Gennetu, že z biopsie třídenního embrya jsou výsledky k dispozici až za 48 hodin, takže to pro mě zase není řešení, když pátý den už jsou embrya zastavená a třídenní embrya nemrazí
@Dr.Renča píše:
tak teď jsem četla na stránce Gennetu, že z biopsie třídenního embrya jsou výsledky k dispozici až za 48 hodin, takže to pro mě zase není řešení, když pátý den už jsou embrya zastavená a třídenní embrya nemrazí
Nevidím duvod, proč by 3 denní embrya nemrazily. Myslím, že vše je o domluve. Když se chce, tohle se nejmín.
@Dr.Renča hmmm to je špatný
asi by to chtělo nějakou změnu, hezkou dovču nebo tak něco…
škoda, že manžel je rezolutně proti darovaným buňkám, ať už vajíčků, nebo embryiím.
Z vlastní zkušenosti vím, že to ani pro jednoho není jednoduché rozhodnutí… když jsem byla teď na iui, tak jsem měla stejného dárce a manžel si dělal legraci, že děkuje, že jsem nezměnila milence… škoda že na tak super partnera nemáme štěstí všechny
![]()
@Anonymní píše:
Nevidím duvod, proč by 3 denní embrya nemrazily. Myslím, že vše je o domluve. Když se chce, tohle se nejmín.
mně říkala embryoložka ještě v Iscare, že se nemrazí kvůli tomu, že nejsou dostatečně vyvinutá na rozmražení, že to rozmražení nepřežijí, tak jako blastocysty, které mají hodně buněk
@Dr.Renča tak to me mrzi…darovana embrijka by se mohla uchytit… ja mam takovy pohled na vse ze rodice jsou ti, co detatko. vychovaji a daji mu lasku a vse a nezalezi na tom ci ma geny…a kdyz to male porodis tak bude proste vase. Odnosis ho ve svem tele
@Dr.Renča píše:nektera centra zavadeji a mrazi jenom 3 denni, pk vubec nedelaji. Tak alespon by jsi se dovedela jak na tom embrya jsou po geneticke strance. To je ale jenom muj nazor, ne presvedcovani. Muzes se ale spokojit s tim, ze jsi stara a vsechno je spatne.
@Anonymní píše:
nektera centra zavadeji a mrazi jenom 3 denni, pk vubec nedelaji. Tak alespon by jsi se dovedela jak na tom embrya jsou po geneticke strance. To je ale jenom muj nazor, ne presvedcovani. Muzes se ale spokojit s tim, ze jsi stara a vsechno je spatne.
Zkusím se na to zeptat, zatím mi bylo všude řečeno, že třídenní embrya nemrazí.
@Anais píše:
@Dr.Renča hmmm to je špatný![]()
asi by to chtělo nějakou změnu, hezkou dovču nebo tak něco…
škoda, že manžel je rezolutně proti darovaným buňkám, ať už vajíčků, nebo embryiím.
Z vlastní zkušenosti vím, že to ani pro jednoho není jednoduché rozhodnutí… když jsem byla teď na iui, tak jsem měla stejného dárce a manžel si dělal legraci, že děkuje, že jsem nezměnila milence… škoda že na tak super partnera nemáme štěstí všechny![]()
no na dovolenou už jezdím jen se sestrou, teď jsme byly týden lyžovat, manžel nikam nechce, stal se z něho pecivál
@petrus85 píše:
@Dr.Renča tak to me mrzi…darovana embrijka by se mohla uchytit… ja mam takovy pohled na vse ze rodice jsou ti, co detatko. vychovaji a daji mu lasku a vse a nezalezi na tom ci ma geny…a kdyz to male porodis tak bude proste vase. Odnosis ho ve svem tele
já to cítím stejně, bohužel manžel to vidí jinak, jeho nepřesvědčím
@Anonymní píše:
nektera centra zavadeji a mrazi jenom 3 denni, pk vubec nedelaji. Tak alespon by jsi se dovedela jak na tom embrya jsou po geneticke strance. To je ale jenom muj nazor, ne presvedcovani. Muzes se ale spokojit s tim, ze jsi stara a vsechno je spatne.
@Dr.Renča Já byla přesvědčena, že se mrazí všechno. A viděla reklamy aby si holky stihly do 30ti let zmrazit oocyty, pokud plánují rodinu později nebo zrovna nemají partnery. Vyčítala jsem si to chvíli, že jsem to neudělala, ale víte co mi pak na to řekl lékař z CAR, že po rozmražení nejsou kvalitní a většina nepřežije, lepší rozmrazit oplodněné. Takže ty reklamy, mi přijde byznys na utrácení peněz. Před nějakým týdnem mne napadla myšlenka, že bych stimulovala já i dárkyně a že nechám oplodnit zároveň všechny oocyty… no a snad některé dobojují do blastocyst. Ale říkám, klobouk dolů před tebou, máš můj obdiv. Řeším to jen 2 roky, mám z toho bolehlav a už dvakrát padlo doma slovo rozvod.
@Ribanka píše:
@Dr.Renča Já byla přesvědčena, že se mrazí všechno. A viděla reklamy aby si holky stihly do 30ti let zmrazit oocyty, pokud plánují rodinu později nebo zrovna nemají partnery. Vyčítala jsem si to chvíli, že jsem to neudělala, ale víte co mi pak na to řekl lékař z CAR, že po rozmražení nejsou kvalitní a většina nepřežije, lepší rozmrazit oplodněné. Takže ty reklamy, mi přijde byznys na utrácení peněz. Před nějakým týdnem mne napadla myšlenka, že bych stimulovala já i dárkyně a že nechám oplodnit zároveň všechny oocyty… no a snad některé dobojují do blastocyst. Ale říkám, klobouk dolů před tebou, máš můj obdiv. Řeším to jen 2 roky, mám z toho bolehlav a už dvakrát padlo doma slovo rozvod.
a manžel s dárkyní souhlasí?…tak to máš štěstí…já nevím, jak toho svého přesvědčit…u nás rozvod nepadl, na to je manžel líný ![]()
@Dr.Renča No když jsem mu sdělovala zprávu od doktora ohledně darování, tak sama jsem byla smutná a nějak na to neslyšel. Ale teď už to beru jinak a i se ptá kolik by to stálo. Já ho upozornila, že i tak to nemusí vyjít. A argument bych mu asi řekla, že to dítě bude stejně moje krev a že ty dáš nový vznikající život, že chceš zakusit těhotenství a prožít ho se svým manželem, že to dítě bude milovat stejně jako manžela
. Jinak můj manžel chce abychom si vzali i 1 dítě do péče.
To je pravda, odebira se jedna bunka, ale i z ni se da zjistit, jestli je embryo v poradku. Je to samozrejme technicky narocnejsi. Drzim pesti, at najdete reseni.