Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@evan14 tak to držím palce!!! už bych potřebovala slyšet nějaký pozitivní příběh
jak tady pročítám ty diskuse tak to na mě pozitivní vliv moc nemá ![]()
@Šárinnkaa my jsme take na zacatku, mam jeden vejcovod a ovulaci vzdy na druhe strane takze nas Ivf asi nemine
@evan14 Tak to byla rychlovka
konečně trochu útěcha.. Jinak určitě budu moc držet palce
a 14 dnu uteče jako voda ![]()
@petrus85 Musím říct, že je fajn, že v tom člověk není sám.. kor, když zatím vubec netušim, co čekat ![]()
Holky, jak to tak čtu, tak mám doma poklad. Na první spermiogram se objednal na vlastní žádost, sám si vyžádal doporučení na mé gyndě. Vyřizuje všechny doktory, všechno obvolává. Před odběrem opravdu 14 dní nepije, páru si sice nemůže odpustit, ale bere si s sebou ručníček namočený do studené vody, který přikládá na pytlíka… Má sice zase jiné „vychytávky“, se kterými bojuji, ale v tomhle je miliónový! ![]()
@katy3011: Ja jsem to celou dobu docela zvladala, ale ted to na me nejak strasne doleha. Vsude kolem vidim tehotne a strasne me stve, ze nejsi silnejsi a takhle tezko to zacinam nest. Ja jsem musela na potrat z geneticke indikace v 21. tt. Ted prochazim prvnim IVF. Otehotnela jsem predtim hned prirozene. Jenze pokud chceme zdrave miminko, musime jedine na IVF. Mam zamrazene jedno zdrave embryjko. A cekam na KET. Bohuzel neprichazi MS - dostala jsem vyvolavacku.
Kam chodis do CARu? Je to dlouhy, vid..
@Šárinnkaa všude to stejný není, třeba já jsem zvolila repromedu, protože má v rámci vstupní diagnostiky víc vyšetření, než se pustí do řešení neplodnosti. Třeba na obilňáku mě hnali do IVF rovnou (pořád se neví přičina, proč nám to nejde) bez štítné žlázy, bez průchodnosti, bez genetiky, atd. Rovnou prostě pojďte na IVF a ještě rovnou ICSI, PICSI a plaťte. Taky co vím, tak v reprogenesis je kamarádka a tam taky řeší třeba genetiku až v případě, že se nedaří IVF, nebo potrácíš… to mně osobně absolutně nevyhovuje, přece nebudu dávat peníze naslepo, když neví, kde je problém. Jako dobrovolně dvakrát mít naději a pak teprve jít na další vyšetření? Proč když je to vyšetření třeba jen otázka odběru krve… Zjisti si o tom víc, všude to stejné není. Taky někde pak mrazí embrya po dvou, takže když jdeš na případný KET, tak ti musí rozmrazit obě a když zavádíš jen jedno, druhý se buď zamražuje znovu, což sama cítíš, že není dobrý a nebo se spláchne. Tož tak, přeji šťastnou ruku při výběru, snad jsem trochu pomohla ![]()
@petrus85: A kam chodis do Caru? IUI je setrnejsi, ze. Bohuzel my musime na IVF - mohu otehotnet, ale mame genetickou dispozici k vrozene vade, takze toto je jedina moznost.
@evah14: Ahoj, gratuluji k ET a hlavne moc drzim pesti!!
Prosim te, pripravovala ses nejak na transfer? Zivotosprava, doplnky, atp.?
Holky, vy teda valíte, mám co dělat, abych vás vždycky dočetla.
Dneska jsem 9 den, folík mám 17mm, takže zítra píchám pregnyl a ve čtvrtek druhé iui… uvidíme, jak budem úspěšní tentokrát
![]()
Jdete tento měsíc taky některá na IVF, KET, nebo IUI, ať mám ty parťáky na stresík před testováním
![]()
@AlenkaZPohadky držím palečky
takže budeš mít IVF s diagnostikou před ET??