Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AlenkaZPohadky jinak já chodím do Gennetu k dr. Čepelákovi, působí to tam na mě dobře, všichni jsou moc milí a vstřícní. ![]()
@cilam dobrý podpisek
děsně zdraví
![]()
My poprvé byli taky na ivf, zkoušeli jsme jestli se najde při M/T něco u manžela, takže když jsme byli spolu hospitalizovaní a pak za náma Crha přišel s výsledkem, máme k němu tak trochu jiný „vztah“ ![]()
Po manželově operaci už moc dobře věděli, že tam nic není a dodneška si vzpomínám, jak mi dělal opu a „chlácholil“ mě… bylo to tehdy hodně náročný řešila jsem tehdy práci, dali mi výpověď a nevěděla jsem co dál, tak jsem ocenila, když jsem s za ním přišla s tím, že potřebuju prodloužit neschopenku, tak neměl problém ( to spíš sestry remcaly) a pak mi sám navrhl iui s dárcem v nativu a třetí pokus nám vyšel.
On vypadá jako suchar, ale si je v jádru fajn člověk
co u vás imunologie a tak v pohodě?? kolik vám je?
@Ajaandy píše:
@Bobčul jen zevlujteod teď musíš všechno s rozvahou a klidem, abys neměla splašené dítě
Jaké to bylo na transferu? Jaké si měla pocity? Byli jste tam oba s manželem?
Ahojky
po transferu mě odvezli na pokoj kde jsem ješte musela ležet 2 hodiny..Manžel tam nebyl.no pocit to byl úplně nepopsatelně krásný
vůbec bych neřekla jak mě naše embrijko může rozneznit..
tak dneska už budu fungovat normálně, krom zvedání těžkých věci. jen já úplně miluji víc teplou sprchu takže včera v té vlažné to nebylo nic moc, rychle jsem z ní padila pryč
a co vy? Taky se chystáte na IVF?
Ahojte holky jen se chci zeptat byla jsem na umelem oplodněni 16,1,2017 a vyslo to jsem tehotna jen se bojim at to neni mimodelozni nevim nevite nekdo jak se to muze poznat nez pujdu na kontrolu 6,2, dekuji za odpověd
@katjis První dva dny budou náročné, alespoň pro mne, neboť to byly moje první injekce. Než jsem si poradila, jak naplnit tu stříkačku, shlédla jsem několik ukázek na youtube
. Pak to bylo už v pohodě. A jak víš, že máš začínat 8.2. v 19:30? Máš dlouhý protokol? Já čekám na menses a od toho dne začínám s dipherelinem, vypadá to na 5.2.
@Ribanka píše:
@katjis První dva dny budou náročné, alespoň pro mne, neboť to byly moje první injekce. Než jsem si poradila, jak naplnit tu stříkačku, shlédla jsem několik ukázek na youtube. Pak to bylo už v pohodě. A jak víš, že máš začínat 8.2. v 19:30? Máš dlouhý protokol? Já čekám na menses a od toho dne začínám s dipherelinem, vypadá to na 5.2.
Ahojky, popravdě injekce nezvládám, ale naštěstí bude přítel asistovat a píchat
. Jsem asi pos..a
, tak nějak jsem počítala s perem a když to na mě sestra vše vytáhla, přišla na mě panika. Nějak mám hrůzu z jehliček. Koukala jsem i na yotube a nějak se to nezlomilo ![]()
O dlouhým a krátkým procesu jsem se dočetla v papírech, vůbec si nejsem jistá v jakém jsem.
Teď 3.2. vysazuji antikocepci Janine (o 6 dnů dříve) brala jsem ji bez přestávky(mám diagnozu Endometrioza), 7.2. stříkám sprey synarel do nosu 1-0-1 a 8.2. rovnou injekce Elonva a dvojtou dávku Menopur, pak 10.2. a 12.2. Menopur, 13.2. ultrazvuk kde se stanoví vyjmutí folikulů tj.15.2. nebo 17.2. Paní doktorka řekla, že už jsem připravená, takže jsem neodporovala. Moc jsem s tím totiž nepočítala. Jsem celkem podobně a tvá stimulace je první?
@Ribanka píše:
@katjis První dva dny budou náročné, alespoň pro mne, neboť to byly moje první injekce. Než jsem si poradila, jak naplnit tu stříkačku, shlédla jsem několik ukázek na youtube. Pak to bylo už v pohodě. A jak víš, že máš začínat 8.2. v 19:30? Máš dlouhý protokol? Já čekám na menses a od toho dne začínám s dipherelinem, vypadá to na 5.2.
AAAA
teď jsem si tvůj text přečetla ještě jednou a koukám, že už to máš za sebou. A k čemu je ten dipherelin? Já mám na potom v lednici Pregnyl, ale to mám mít zatím připravené. Asi mám málo informací ![]()
@Simonka25 Moc gratuluji
![]()
Ja myslim, ze mimodelozni tehotenstvi sama na sobe asi nepoznas…ale byt tebou netrapila bych se tim pred tvou kontrolou u lekare a uzivej si toho krasneho pocitu ![]()
@cilam Aha, tak v tom případě, po tom, co píšeš jsem ráda, že jdu hned na první konzultaci rovnou do Repromedy, ještě nikde jinde jsem nebyla. Právě se štítnou žlázou mám problémy už od malička, ale doktorka mi před rokem říkala, že se to ustálilo a už cca rok neberu ani euthyrox, tak snad toto nebude právě ten problém ![]()
@Anais tak to jsem mu nedala šanci se ukázat
Ale když přeskočil všechny možný metody (ani IUI, ani klasickou kultivaci a šel rovnou do ISCI/PISCI), přišlo mi to jak s kanonem na vrabce
V týdnu půjdu za mým gyndr, co Crhu tak srdečně doporučoval, tak jsem zvědavá, jak se bude tvářit na mou volbu jít jinam
Ale já se prostě u dělání dětí potřebuju cítit dobře ![]()
Jinak imunologie v pořádku, genetika v pořádku, hormony, průchodnost, štítná žláza,… všecko bez nálezu a ukázkový, spermiogram si prej máme zarámovat, jak je skvělej
já mám 29, manžel 31, takže jak říkám, děsně zdraví, štíhlí, relativně mladí a dva roky bez výsledku ![]()
Aaale to se změní a obě si odtama nebo odtama prostě přinesem mimčo
A basta
Kdy tě čeká další pokus?
@Šárinnkaa jsou tam fajn, držím moc palce
Pak dej vědět, jak postupujete ![]()
Ahoj holky, ty jo, tady je „novacku“…
![]()
OPU za mnou. Zustalo nakonec jen 5 folikulu, ale mame z toho 4 vajicka. Zitra budou volat, zda prezili oplodneni.
Jak to vypada u vas?
@katjis Dipherelin mám na to, aspoň si to tak představuji, aby mi vyřadil mozek z činnosti
, no aby prostě potlačil ty ovariální funkce a tělo reagovalo na ty hormonální dávky. Ty máš asi místo toho ten spray synarel. Je to má druhá stimulace (první byla říjen 2016), předtím jsem chodila do caru a na UTZ jsem chodila ke své gynekoložce, ale bohužel, ta neviděla vajíčka, tak mi hlásila že tam mám jedno vajíčko a jednu cystu a ve skutečnosti tam byly 4 vajíčka. Takže malá výtěžnost… prý spadám do statistické chyby, 3 oplodněné, a do blastocysty došly, ale uvnitř fragmentovaly, ani nevím co to je, mám obavy, že se to bude opakovat.