Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoje holky, ráda bych se k vám přidala jako ta co bude poprvé stimulovat. Mám diagnózu endometriozu a 12 operaci za sebou. S vaječníky, cystamy, srůsty atd.
Po dnešní kontrole paní doktorka oznámila, že jsem připravena
, takže jsem dostala injekce Elonva, menopur, prevnyl připraven na později a synarel sprej. Jsem ráda, že jsem se posunula někam, ale nějak mám paniku z těch injekci
Jaky byl váš první krok? Mám první 2 ks píchat v 19:30hod. 8.2.a teď mám nějaký strach ![]()
@AlenkaZPohadky Ahoj,prosím Tě, když jdeš na vyvolávačku z důvodu nedostavěné MS, tak až přijde dá se hned stimulovat nebo budeš čekat zda další cyklus přijde sám a stimulace se odloží?
@HankaS82: Ahoj Hani, jdu na vyvolavacku pred KET (stimulaci na odber vajicek uz mam za sebou) a ano, mohu hned od 2. dne MS stimulovat a hned jit na KET. Ale jeste si nejsem jista, zda to o 1 cyklus neodlozim. Nejsem na tom ted uplne dobre psychicky. Nejak me ten cely „beh“ vycerpal. Prijde mi, ze vsude vidim same tehotne ![]()
@AlenkaZPohadky já jsem z toho všeho taky vyřízena. Jsem po revizi v 8tydnu. Teď čekám až se dostaví MS, abych mohla na hormonální profil a hurá na druhý pokus. Jenže MS se zatím nedostavila a mě to začíná psychicky ničit. Mám strach, že se to zas nepovede nebo budu muset zas na revizi a utápim se v negativních myšlenkách. Prostě musíme věřit, že bude vše OK.
@Anais jo jo jsem, akorát z obilňáku jsem teda utíkala hodně rychle
Ale chápu, že když se vám tam jednou zadařilo, že jdete zase mezi svý
Tak držím palce, ať to klapne co nejdřív ![]()
@cilam kdy jsi tam chodila. Před těma 3 rokama to bylo docela fajn, dr a tak, ale letos jsem z nich docela mimo, ta jedna nová dr, je docela nejistá, ale dneska jsem měla štěstí na Crhu, tak myslím, že to i líp načasoval. Na iui půjdu 13 den, cyklus mám 28 dní, tak uvidíme, jaký bude propočet tentokrát…
![]()
Kam chodíte teď?
@Anais no v podstatě jsem tam byla jen párkrát loni na podzim. Ale už od prvního sezení (mimochodem zrovna s Crhou) jsem věděla, že tam být nechci. Hrozně mě naštvalo, že místo aby zjišťoval příčinu neplodnosti, rovnou přede mnou mával s ceníkem. Vymrčela jsem si tam pár vyšetření, který mi teda nakonec udělali, ale po každým výsledku, kterej nevysvětloval náš problém, nás zase tlačili do ISCI.
Sice jsem u ISCI skončila po čtvrt roce stejně a problém ani v novém caru nenašli, ale aspoň vím, kde chyba není a že v některých ohledech můžu být klidná. Šli jsme do repromedy a za mě obrovská spokojenost. Super přístup, vstřícnost a naopak spousta nadstandartních vyšetření před IVF. A taky, když mě objednají na 7:30, jdu 7:30 a basta, ne jak na obilňáku, kde jsem hodinu a půl čekala na doktory z vizity, kterou přece mají běžně, tak proč mě kruci na to ráno objednávali. Ale sestřičky tam byly milý
Ať furt neremcám ![]()
Já si hlavně myslím, že úspěšnost je o důvěře, kterou v doktora máš a mě Crha prostě nepadl do oka na první schůzce. Ale špatnej nebude, můj gynekolog mi kladl na srdce, když mě do CARu posílal, že jedině k Crhovi.
Takže pokud máš dobrou zkušenost a věříš jim, je to dobrá volba, je to hodně o pohodě ![]()
@Anais tak super
ja jedu zase ve črvetek na Ultrazvuk
co a jak a kdy bude iui ![]()
@Bobčul jen zevlujte
od teď musíš všechno s rozvahou a klidem, abys neměla splašené dítě
Jaké to bylo na transferu? Jaké si měla pocity? Byli jste tam oba s manželem?
@AlenkaZPohadky Pripravu ma ivf jsem zacala pred par mesici…mam celkem nadvahu a snazila jsem se byt na diete…ale vaha mi i tak zas tak moc dolu nesla…jsem lenoch na cviceni
![]()
Take jsem si prostudovala nekolik fertility diet… a krome vynechani fast foodu, sodovek, uzenin a sladkosti…piju kazdy den 1/2litru plnotucneho mleka…ale jestli mi to nak pomuze…cert vi
![]()
Take do sebe uz pres pul roku liju vsechny mozne byline caje na plodnost a cpu vitaminy jako kyselina listova a zelezo.
@AlenkaZPohadky já to mám taky stejně, všude vidím těhotné a když na FB vidím, že nějaká kolegyně či kamarádka porodila, tak mám vztek
abych byla upřímná, možná to cítíš stejně, když mi nějaká kamarádka řekne, že se ji či někomu jinému koho znám zadařilo, tak z toho radost nemám..dlouho jsem měla vztek i na svého muže, se kterým jsem se před pěti lety rozvedla, protože dítě nechtěl, pak jsem se k němu vrátila, otěhotněla jsem hned, ale v 7tt jsem o to přišla a teď dva roky nic… tak vztek, že mě obral o mládí, protože ve 26ti by mi to určitě šlo lépe než ve 31 letech, když mi navíc řekli, že mám málo vajíček!
No takže jsem každý měsíc vlastně naštvaná a pokud mi nevyjde IVF tak budu naštvaná dále
žádnou vizi k čemu bych se upla do budoucnosti nemám a adoptovat cizí „kukačku“?? To je teda pro mě nepředstavitelné.
@cilam ty jsi chodila na obilňák - takže taky brňanda?? My máme z obilňáku prcka, tak už víc co chci, tak jsem tam podruhé taky…