Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, kdy se může stimulovat na další IVF. V pátek jsem byla na punkci a bohužel jen 2 vajíčka, z toho jedno nezralé a dnes ani to jedno nevydrželo, přestalo se dělit. Ve středu jdu do CAR na další konzultaci, co dál. Před třemi roky jsem z IVF měla 17 vajíček, 9 oplodnenych a máme dcerku a teď tohle…
@divomys to me mrzi.
Me rikali v CARu, ze mezi stimulacema je minimalne mesic pauza, aby se telo mohlo trosku vzpamatovat. ![]()
@radka.vos Tak teď hlavně dobré výsledky, dál držím palce ![]()
@divomys Taky myslím, že měsíc, ale doktor ti řekne přesně. Já třeba měla první včetně OPU v září a další kolo (komplet) jsem stihla ještě v listopadu. Hlavně neklesej na mysli, i když chápu, že se to lehce řekne a hůř dělá. S tím tu máme každá zkušenost. Příště to určitě vyjde a my všechny ti tu budeme držet palce. ![]()
@Ledge dekuji za povzbuzení. Už jsem stim byla smířená, pocitala jsem, že to spíš nevyjde. Chtěla bych to stihnout do května, pak už mi končí rodičák a musím do práce. Ted je pro mě jednodušší jezdit do CAR. Ještě že už mám dcerku, jinak bych to nedala
@riana12 snad máš pravdu. Test mám dělat 15.2. ale asi si ho udělám už 14.2. a uvidíme jestli budeme mít pěkného Valentýna.
Jinak se zatím nijak necítím akorát se mě nalily prsa, ale to bude asi hormony co do sebe rvu- agolutin a estrofem ![]()
Dobrý den,
dnes jsme se s panem doktorem domluvili, že podstoupíme IVF, chtěla jsem se zeptat, co vše to obnáší, pan doktor mi něco vysvětlil a víc nám řekne, až přijdem s manželem společně v březnu. Jak jste to měli holky s hrazením pojištovnou, jak dlouho jste čekali na schválení a co jste si platily sami? Jsem v tom nováček, tak se chci zorientovat. U manžela je vše v pořádku, já mám hodnotu AMH hormonu 0.8 a cykly bez ovulace, brala jsem clostylbegyt jeden cyklus - dozrály 4, další cyklus bez clostíku dozrálo 1 a dnes 3 cyklus po clostíku žádné.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Ahoj holky, presouvam se sem, protoze jsme se dnes dohodli, ze poprve vyzkousime IVF. Chodim do Gennetu a prave mi rekli, ze mam nepruchodne oba dva vejcovody, takze nam nic moc jineho nezbyva ![]()
@Lištička27 pokud je klasicky protokol, tak 2DC se zacina se stimulaci (pichani hormonu), cca 6-7 den se jde na prvni ultrazvuk, kde se zkontroluje, kolik je folikulu. Pak nasleduje jeste jeden ultrazvuk, kde se domlouva den odberu vajicek. Nasledne odebrani vajicek, oplodneni (bud se nechaji prirozene a nebo ICSI). Pokud nebudete mit geneticke vysetreni, tak 3 den se zavadi embryo zpatky do delohy.
Pojistovna nam schvalovala cca 2 tydny, ale maji na to mesic.
Ja mam AMH naprosto v poradku, tak nemuzu rict, jestli se u vas nebude postup trosku lisit.
Ale ja mam za sebou teprve 1 pokus a jeste ani nedoslo na KET, takze tu jsou urcite zkusenejsi, co poradi lip. Drim pesti. ![]()
@Annie.J to me mrzi, ale zase je to sance na uspech. ![]()
Holky, je tu některá s vysokým AMH? Já mám 13,39.. Tak by mě zajímalo, jak jste reagovaly na stimulaci?
Jinak všem držím palce k // ![]()
@etelka41 drzim pesti! ![]()
@nika.veroni ty jo, to vubec jde, mit AMH tak vysoky?
Ja mam „jen“ 5,8 a 4 vajicka z toho byly. ![]()
@radka.vos No jde… Mám PCO, tak prý proto. Ale přitom už jsem zkoušela Clostil, Tamoxyfen i injekce Menopuru (vše k IUI) a nic. Tak teď čekám na IVF.. uvidíme..
@nika.veroni ja teda nevim presne kolik mam AMH, nemam ho udelane. Podle obyc hormonalniho profilu mam podle doktora dobrou ovarialni zasobu a vajicek jsem mela 20 pri kratkem protokolu. Takze pokud nemas nejake jine problemy, tak bys mohla na stimulaci reagovat dobre. ![]()