Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@daudinka Já to právě vůbec nechápu, ani nemůžu nikde dohledat, zda mají povinnost se zeptat, kolik jich zmrazit chceš, nebo ne…zda prostě automaticky dají vše. Ani proc něco je s PK a něco bez.. Ani v papírech to určitě nebylo. Ale žádné doma samozřejmě nemám, krome faktury.. A to jsou ještě věci, které tu raději nepíšu… Na to, ze jsou dražší než jinde, absolutní ignorace… ☹️ Jako vím, ze to zní nevdecne… Ale co s 20 dvoudenními embryi balenými po čtyřech kusech?? Vždyť 3/4 jich po té PK odpadne… A všechno zničit po roce mi taky přijde hrozný, ani darovat je nemůžeme… Ikdyby to pomohlo jednomu páru, bylo by to fajn.
Určitě nebudeš mit anovulacni 2×🍀 🍀věřím Ti, že to klapne a předběhnes nas!
je zvláštní, jak každý doktor rika něco jineho…Nechápu už fakt nic.. A vsem nam držím palce, at se z tohohle někdy vyhrabem😂 ja jdu do toho řízeného asi… Pokud teda nebude ta cysta, která nevím, čemu vadi… Ale je to vtipný, když mi řekli, ze mam asi PCOS a ted nemůžu mit cystu.
@Kačena85 píše:
@LucieKLuc
Myslíš Hormon?
Pry 0,06 😔 😔
Jj, myslim ten hormon. Pokud je 0.06, tak to moc nadejne nezni, coz ale neznamena, ze to neni nemozne. Mrkni do vysledku z krve. ![]()
@LucieKLuc
Ty já nemám
Já od nich měla jen ty papíry co se měly podepsat, ale vše mají u sebe v počítači…
@Facelook no ty jsi cela ja
taky nizka sliznice. Me rikala doktorka, ze musi probehnout cela ovulace, jinak to neklapne. dominantni folikul, hormony ktere se u toho tvori jsou dulezite pro uchyceni embrya a samozrejme vyssi sliznice aby bylo kam se zavrtat. Doktorka jeste rikala, ze se v mem pripade ( kdy jsem podle nich zdrava mlada zena) pockat na přirozenou ovulaci a nedavat hned kvanta dalsich hormonu, ted by me cekal jen ovitrelle a pak gynprodyl. Kdyby to nevyslo, daly by se hormony na podporu ovulace a folikul v dalsim cyklu. Ale ted uz si na tu ovulaci pockam.
A vis co? Treba pujdeme nakonec spolu, to je taky fajn, clovek na to nove neni sam.
Zitra dam vedet, jsem objednana na 10 hodinu. Ale uz asi vim, co mi rekne, takze se uvidime v dalsim cyklu ![]()
Jinak to mi vysvetli, proc ti je zamrazili, ani ted ti to nevysvetlili? Vime dobre, ze jsme meli obe stejny pocet vajicek. Me teda hned 30 vajec seskrtali, protoze nebyly zrale. U me byl ten pokles kvuli tomu. Ale rozhodne vsechna co slo, oplodnili, a cekalo se. U dalsich se zastavil vyvoj a skoncili jsme na 5 TOP embryich. Nechapu, jak mohli bez tveho vedomi do toho takto zasahnout. To mi proste nejde na rozum. ![]()
@Facelook
Kdyby se našla cysta musela by se odsát nebo počkat až se praskne sama. Při podávání hormonů by rostla a dělala by zle. Tak to vysvětlovali mě.
@Kačena85
Jestli jsi měla 0,6 a ne 0,06.
tak by to neměl být problém. Já mám 36 let a AMH jsem měla 0,75 a Dr. říkal, že je to normální vzhledem k věku. Že se jen dají jiné dávky hormonů. A i kdyby to bylo nižší pořád se dá něco udělat.
Já tedy vždy dostanu kopii zprávy. Jako není tam napsáno úplně vše (hlavně věci od embroložek), ale to jsem si pročetla z originálu, když dostanu naší složku do rukou.
Holky všechny máte právo nahlížet do své dokumentace a udělat si kopie, tak toho můžete využít ![]()
@Littlefool
Jenže tyhle dvě poslední kontroly mě tak rozhodily, že jsem se nezmohla na nic a kór tahle poslední ![]()
O jiné levné nemluvil, spíš jakoby tohle byl poslední pokus a pak už nic…
@Kačena85 píše:
@Littlefool
Jenže tyhle dvě poslední kontroly mě tak rozhodily, že jsem se nezmohla na nic a kór tahle poslední
O jiné levné nemluvil, spíš jakoby tohle byl poslední pokus a pak už nic…
Zavolej si a popros je o kopie. Urcite ti je poslou, at vis, na cem ses. ![]()
@LucieKLuc Nakonec v Gennetu na Letne a musim rict, ze jsem maximalne spokojena s celym procesem a pristupem.. Embryolozka mi napriklad volala i v nedeli.. aby mne informovala.. Jedine ceho lituji, ze jsme tam nepresli drive.. Jen doufam, ze nam vyjde KET, protoze bychom uz byli samoplatci… a to jsou pak silene castky ![]()
@Kačena85 0,6 a 0,06 je velky rozdil..
Pokud by to bylo 0,06, zjisti zda ti dozrava v prirozenem cyklu vajicko.. To by se dal zkouset tzv nativ.. IVF bez hormonu.. a treba by ti ho udelali na pojistovnu jako klasicke ivf..
Nechapu, proc jsi v tomto veku nedostala jiny stimulacni lek.. Napriklad Menopur..
Ja mam 0,6 amh a mela jsem 6 vajicek diky dobre stimulaci..
Jestli bude jedina sance darovane vajicko a nemate finance, pak ti doporucuji projit si ceniky CAR.. jsou tam velke rozdily.. Pak je i moznost darovaneho embrya.. coz je levnejsi..
My tyhle moznosti probirali s manzelem a dosli jsme k nazoru, ze bud budeme mit vlastni nebo zadne
Ale treba k tomu treba za 2 roky dojdeme, kdyz by se nam nezadarilo..
@Sim7
Můj partner mi řekl že miluje jak mě tak moji dceru a že je hlavní že máme Aničku a bere ji za svou, ale já se nemůžu zbavit pocitu, že mu jednou třeba to jeho vlastní bude chybět.
Já mám pokaždé u Apolináře jiného lékaře a každý mi řekl něco jiného.
První doktorka mi na druhé kontrole řekla, že mám pravý vaječník hezky a uvolňuje se tam vajíčko, takže za dva dny byla inseminace, která nevyšla,.
Druhá mi řekla, že zas ten pravý nevidí, ale že spíš ten levý, nasadila hormony a řekla že nemám ztrácet naději, když se nám to v říjnu povedlo samo i když jsme o to přišly…
A teď ten doktor mi řekl že je špatná viditelnost obou vaječníků, tudíž nevidí jestli tam něco je, ale že to spíš vypadá, že už přestávají vyprodukovávat co by měly ![]()
@Kačena85 hele ale to je uplne normalni, ze jednou dozraje vajicko vlevo a podruhe vpravo. Urcite bych si zasla jeste jinam na konzultaci, protoze to vubec nemusi byt tak cerny, jak to ten doktor zrejme popisoval. Jak psaly holky, jsou i jine moznosti a i jine leky a zpusoby lecby. To ze ted stimulace nezabira, neznamena, ze s jinym lekem a pristupem to bude stejny. Zjisti si to amh, at vis, na cem jsi a sla bych jeste jinam na konzultaci.
Holky, je to tu. Jedu z kontroly, mame dominantni folikul 16mm, sliznice roste, 5.6. Pichnem ovitrelle a 12.6. Mame transfer!!
![]()
@Kloshet
No vidíš nakonec se tam objevil
ať ti to všechno klapne
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.