Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mattia.mattia píše:
Ahojky, jsem tu novacek1.6. Jsem byla na OPU, ale bohuzel se partnerovi nepodarilo.. jak to rict
dodat zbytek, byl dost ve stresu. Vajicka nam po zamrazli bez oplodneni prozatím. Sperma po dodani taky zamrazi a oplodnovat vajicka budou az zas nastane stimulace pred transferem..mate s tim nekdo zkusenost? A jeste dotaz
jak dlouho vas bolelo bricho po OPU? Porad me boli bricho a je nafoukle a pri curani to stale dost boli, ale to je asi bezne ze?
Ja s tim zkusenost bohuzel mam, byla to katastrofa.
Pry ale kazdy reaguje jinak. Mne hofne cajicek neprezilo rozmrazeni, a do blasty z puvodnich 14 nedoslo ani jedno. Ale moje vajicka nejsou kvalitni a to mrazeni jim ublizilo jeste vic.
Pry je to veliky rozdil, zda se zamrazi oocyty nebo embrya.
U vas to ale tak byt nemusi
@daudinka Ano je spatne.. nejake vady a tehotenstvi by z toho nebylo.. A pani doktorka zminila, ze asi ze stejneho duvodu se nechytla ta dve.. Hold se nam bude muset zadarit s poslednim sampionem.. vysetrenym.. Treba je u nas kamen urazu nejen imunita, ale kvalita vajicek.. Genetiku jsme delali celkem na 3 kusech v ramci vsech ivf a proslo jen to jedno.. vse ostatni byl fresh ET.. Nikdy jsme netransferovali vysetrene embryo..
@daudinka To je uplne v poradku.. Tak snad pri nas budou stat vsichni svati 😊
@Sim7 tak to je zcela 100% to vase miminko
urcite ano! Embryjko je zdrave, to je zaklad uspechu. Ber vitaminky a musi to uz vyjit
ja budu hrozne drzet palce, at to klapne.
@daudinka jojo rekla. Pred dvema lety jsem prisla o miminko. Zacala jsem krvacet v praci a musela hned odjet do nemocnice, takze uz vedeli, ze se neco chysta. No a od te doby to neslo a ted me prave podporuji, aby to vyslo. Meli radost, ze po KET nezustanu doma a budu chodit, dokud se budu citit dobre.
No teda, ty si to mela drahy
ja mela v tech 20000 i zamrazeni dvou embryi a i ISCI a prodlouzenou kultivaci. Nektere mi kultivovali do 6. Dne.. to je masakr, jsk je kazdy CAR jiny
jak si ma pak holka vybrat spravne ![]()
@Sim7 Budu drzet vsechny pesti, co mam!
To vyjde, hlavne, ze je zdrave
![]()
@Kloshet jj, drahy hrozne :/ pritom tam bylo navic jen nejake trideni spermii, coz nevim, jestli melo na neco vliv
ale tak vybirala jsem podle referenci, moc jsem se na ceniky nedivala. Tak doufam, ze za ty penize maji treba lepsi technologie nebo lepsi doktory. Ale buhvi. No hlavne, aby to vyslo
zatim si nemuzu stezovat vubec na nic. Tak to jeste zdarne dotahnout ke zdravemu miminku.
Je hezky, ze te podporuji. U nas by se taky par naslo, ale zbytek by spis jen drbali.. a porad se bojim, ze to nevyjde. Nerekla jsem to ani doma. Nechci jim pridelavat starosti.
@LucieKLuc tak to me mrzi
porad doufam ze to dobre dopadne. Doufam ze to partner nejak zvladne. Na psychice to cloveku moc neprida. A tedka se snazite dal? Nebo jaky u vas byl dalsi postup? Cely proces znovu asi ze?
Holky moje, měl někdo druhou MS po OPU dříve, než obvykle? Jsem dnes 18.DC a zase začínám krvácet… Kontrolu mám az toho 16.6. kvůli řízenému cyklu před KET… V případě dřívější MS mam zavolat a přijet dříve.. Ale o 11 dni, mi to přijde fakt brzy? Odpo tam zavolám, spis, zda někdo nemáte zkušenost… Většinou všichni píši, ze druhá MS naopak přišla buh vi kdy.
@Facelook ja mela druhou pozdeji o 10 dni. Je to zvlastni, ze by ti prisla driv, ale mozny je vse
rozjelo se ti uplne krvaceni nebo zatim jen spinis? A snazite se i sami?
@daudinka ach jo, ja fakt nemůžu mít nic normálně. Připadám si už fakt směšně 🙈 ráno růžová krev spíš a dost, pak nic. Pak trochu… Břicho bolí, včera píchání u vaječníků. Čekám do odpoledne, zda mam volat do CAR, kvůli té případne prohlídce a nasazení Estrofemu. Snažíme, ale to by byl asi zázrak, když mi tvrdila, ze jsem nejspíš. Měla anovulacni cyklus a přes rok nic
@Facelook jeste je mozny, ze by to mohlo byt spineni z ovulace.. nebo pokud ovulace uz byla tak treba i hnizdeni. Ale to bys musela vedet, kdy byla nebo nebyla ovulace. Uvidis, jestli se ti to rozjede nebo ne. Ale jestli ti vylozene tekla krev, tak je to zvlastni..to bych se mozna i stavila k doktorce.
@daudinka na kontrole jsem byla 1.6., 12 DC to odpiskala Dr. ten ket kvůli sliznici.. A rekla, ze nevidí folikul, takže to je anovulak. Tak vážně nevím 🙈ale jestli nez se dohrabu k tomu ketu, otěhotnim normálně, tak to bude fakt drahej zázrak.. ![]()
Jinak ty jsi to měla tedy celkem dost drahé… Ale aspon kvalitní péče, ne jako u mě 😂 😂 a jak se cítíš?? Doufám, ze na tebe nepouští klimu.
@Kloshet a co Ty?? Jak to slo s tim narovnáním??
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.