Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kloshet zatim cekam a zatim teda spis spatne vsechno
manzel ma zpozdeni, jeste tu neni. Chtela jsrm si vzit saty, ale u nas byla zima, tady je hic, takze mam rifke a jsem total zpocena. Musela jsrm pred hodinkou curat, uz bych to nevydrzela a ted se mi porad nechce a to se nalivam. A transfer mi bude delat doktorka, co je 3 mesice zpatky z matersky tak buhvi, jak to dopadne
snazim se byt v klidu, ale to ze tu muz zatim neni, mi moc nepomaha.
@daudinka nenech si to zkazit, vse bude dobre
mysli pozitivne! A to ze to bude delat doktorka kratce po materske, ja sice nejsem doktor, ale urcite to je jak jizda na kole, to se nezapomina
o to bude opatrnejsi a jemnejsi
uvidis
dej vedet ![]()
@daudinka @Kloshet
Holky myslím si, že to mohlo být po jídle
v pátek vařil chlap a maso se mi nějak nezdálo i když bylo čerstvé, v sobotu ráno jsme si jeli pro nové kámošky 🐔 🐔 a nestihla jsem se nasnídat s tím, že si koupíme po cestě, no v autě jsem to musela dlouho rozdýchávat abych se
a večer jsme grilovali. To mi ještě nebylo tak hrozně, v neděli jsem se ráno nutila něco sníst, protože byla u nás mamka, když jsem měla chystat oběd nemohla jsem vystát to aróma
ale co jsem se prodala s malou tak to bylo lepší. Zato v pondělí mě to prohnalo 🚽, ale už jsem byla příchuti.
Jako pořád cítím, žaludek že není v top stavu, ale dá se vydržet.
Před tím jsem žádné těhu potíže neměla, spíš jsem problém něco sníst, měla jsem pocit sytosti, tak jsem se do jídla nutila. No zítra v 9h uvidíme. @Kloshet
@daudinka
Tak jak se cítíš. Vše proběhlo v pořádku? ![]()
@Kloshet
Také jsem byla ze začátku hodně unavená a kolikrát jsem byla zadýchaná, když jsem vyšla těch pár schodů do podkroví nebo než jsem došla na konec zahrady. To jsem si připadala jako kdybych uběhla maraton. Ale teď je to v pohodě až se divím ![]()
@Littlefool dnes jsem treti den po KET, prijde mi brzy na nejake priznaky, nebo mozna nad tim mavnu rukou. Ale unavena jsem, zase dnes pojedu driv z prace a jedu si lehnout. Snad se tam ta bublinka uhnizduje, citim trochu tlak v podbrisku, ale rikam si ze to nemusi nic znamenat.
Kdy jsi zacala neco citit, nebo mit pocit, ze to vyslo? Prijde mi 14 dni strasne dlouhych… ![]()
Holky, dekuju za podporu
manzel to stihl a i se mi zacalo chtit curat
doktorka byla nakonec moc mila a vypadala, ze vi, co dela. Rikala, ze embryjko je kvalitni a krasne se deli. A sliznice, ze je taky super. Pry to je ucebnicovy transfer. Tak doufam, ze to klapne ![]()
Dneska se uz budu jen valet a zitra uvidim. Pry bych mela cely dva tydny tak nejak dodrzovat klidovy rezim, jakoze asi se nemam moc namahat a prehanet to se sportem. Ale 2 tydny ted cekat, to je fakt hrozne dlouha doba zase ![]()
@daudinka no tak skvele! Panecku, to je sle krasna hatchujici blastocyta
takovou ja sem nemela ![]()
@Kloshet vypada jako dve
oni je museli nechat 6.den, kvuli te genetice, aby z nich mohli odebrat vzorky. Ted uz jen, aby se ji u me darilo ![]()
Mam i fotku z ultrazvuku. Hele taky to vypadalo „sproste“ u tebe?
jsme se tomu pak smali, ze to vypada, jako bychom to mimi zrovna delali.
@daudinka no tak snad mi nezavedli blastocystu ktera se jeste neoddeluje
mas ji krásnou, prave to oddelene co je mimo ten obal, tak je to lepive, co se prichyti na stenu delohy
mas to prekrasny, uspech predem zarucen!
![]()
Jak to myslis, sproste?!
![]()
@Kloshet ty jsi zlata, kez by to tak bylo
vsak ty ju mas taky krasnou a urcite se hned zacala delit
to bych se vubec nebala. Vsak zavadeji i 3denni embryjka a ty urcite jeste nejsou tak daleko ve vyvoji.
Hele, ja sem dam tu fotku z ultrazvuku
at se taky zasmejete. To „srdicko“ je sliznice a ta bila tucka uprostred je embryjko v nejaky kapaline. Jako vypada to celkem vtipne ![]()
@daudinka tak to je fakt vtipne
ja to takhle nevidela, videla jsem proste svoji delohu a pak se rozsvitilo “svetylko” kde byla ta bublinka. Ty to mas tedy pod drobnohledem
taky bych se tomu smala, tohle tam videt
tak nam preji, at se to uchyti
jo a kdy budes testovat? Ja uz jsem netrpeliva ![]()
@Kloshet deloha je asi to kulaty kolem
jako ja z toho docela nemuzu, ze to takto vypada, kdyz ho tam poslali. Jako by to bylo prirozene poceti ![]()
Doktorka rikala fakt az za dva tydny, to mi prijde hrozne dlouho. V papirech mam 12 az 14 dni od transferu. Jako nejradsi bych testovala driv. Mam hodne testu a pokud by se embryjko chytlo, bylo by hezky videt, jak carka sili. Manzel ale chce testovat az za tech 14 dni.. tak nevim. Zaroven se bojim, ze tam nic nebude, kdyz budu testovat brzy a ze z toho budu nestastna. Tak se ve mne ty pocity perou
v nedeli je den otcu, to jsem si rikala, by bylo hezky. Ale to budou teprve 4 dny od transferu, to asi jeste nema smysl u me. Ale ty uz bys asi mohla ![]()
To je krásný, holky strašně závidím, musí to být krásný pocit, mít je už uvnitř
![]()
Držte se, odpocivejte… Žádný vylomeniny a těším se na //
![]()
Bolelo to?
@daudinka to me nenapadlo udelat test v neeeli na den otcu
to je dibry napad. Teeba tam neco bude
mam strach testovat kvuli zklamani ale zaroven jsem nedockava ![]()
@Facelook Me to nebolelo vubec. Zavedli mi embryo pres katetr, bylo to stejne jako inseminace. Nevim ale jestli @daudinka to nemela jinak, kdyz na ultrazvuku jde videt takovy ehm
![]()
@Kloshet @Facelook mela jsem to stejne
taky pres katetr. Vubec nechapu, jak tam ten tvar vznikl
teda krom sliznice, ta si zrejme udelala cosi jako srdicko.
A nebolelo to vubec. Citila jsem tlak a mozna to bylo lehce neprijemny chvilku. Bylo to opravdu v podstate stejny jako inseminace.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.