IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
207
19.6.23 21:07

@Facelook atb jsem mela jen pred OPU, protoze mam srdecni vadu. Ted nejak nechapu, proc bys to mela mit? :nevim: to ti moc neporadim. :( ja verim lekarum, asi bych se zeptala, zda je to nutne, kdyz mas takove komplikace pri atb, a uvidis, co to reknou. Ale nemej strach, urcite to ted take vyjde a uvidis // :* :srdce: moc na tebe myslim! Na vas vsechny holky :kytka:

Jo jinak. Uz zvládám kazdodenni injekce na redeni krve! Uz jsem si zvykla a uz zadny stres pri pichani 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
19.6.23 21:35

@Kloshet to redeni krve mas kvuli cemu? A myslis, ze to budu taky mit? Na zacatku doktorka cosi povidala o necem, co bude jeste nutne, ale nerekla co :nevim: leda by myslela utrogestan, ale to pochybuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
20.6.23 05:39

@daudinka mam vysokou srazlivost krve, vis. Tak budu pichat injekce do konce tehotenstvi. Je mozne, ze to muzes mit taky, me prave vysly i v CAR vyssi hodnoty, myslim ze to ukazovala jako D-dimery. Proto to redeni krve. Ale atb jsem opravdu mela jen pred opu. Ten ket je neinvazivni, jen tam katetrem poslou vajicko. Tak to moc nechapu. Nebo jestli nemas vyssi protilatky? :nevim: Ale to varim z vody, opravdu nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.6.23 07:10

@Kloshet pravezemi nerekla, co tim mysli. Bylo to, mam pocit, kdyz mi volala vysledky z genetiky v lednu. Ze ja jsem prenasec cysticke fibrozy, coz nevadi, protoze muz neni a mimi to mit tedy nemuze. Ale ze se sami snazit nesmime kvuli te jeho geneticke vade a ze az bych byla tehotna, tak jeste neco budu muset resit. Coz uz pry neni nic hroznyho. Ale pak uz jsme se o tom nebavily, protoze jsme resily ten genetickej problem :nevim: tak asi pockam na poradne pozitivni test a zeptam se ji, co to bylo. Snad by nic fulezityho nezapomnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.6.23 09:23

Tak mam tu porovnani testu a ten dnesni mi prijde malinko tmavsi. Ale znervoznela jsem, jestli ten easy at home ukazuje dobre, protoze jsem si vsimla, ze tam vidim trochu ty carky jeste pred tim, nez ho namocim. Jako takovy protlaceni na tech mistech. Tak jsem skocila pro mama test a ten nastesti potvrdil. A ma teda rozhodne vic barviva. Ale jako loni jsem koupila 2 mama testy za 40kc a letos uz je to u nas za 50kc a drmax dokonce za 60kc. To je strasny za 2 prouzky. Budu dal testovat tema levnejsima easy at home, progres tam snad bude videt taky. Ale na prvni brzky test bych spis zvolila ten mamatest, rekla bych, ze zachyti i nizsi hodnoty hcg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
20.6.23 17:08

@daudinka tomu vubec nerozumim, jak by atb zabranily tomu, ze neprenedes na miminko cystickou fibrozu 8o ale oni urcite vedi, co delaji :hug: jinak ten mamatest je uz skvele poznat, to je panecku cara :dance: a jak se citis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.6.23 20:30

První IVF

Ahoj, v lednu jsem začala řešit, že se nedaří a dnes jsem první den po ET. Myslela jsem, že čekání kolik bude folikul, oocytu, embrií bude nejjorší, ale to čekání teď po ET je teda taky náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.6.23 20:55

@Kačenka13T tak hodne stesti :) ono to cekani celkove je des, ja uz z toho vseho cekani malem zesedivela nervama :D hlavne abychom mely pozitivni vysledek :srdce: pak to za to vsechno stoji. Ty jsi to mela casove podobne jak ja, v lednu se rozhodlo o ivf a transfer jsem mela pred tydnem. Na kliniku jsme teda poprve sli loni v rijnu myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.6.23 21:03

@Kloshet zadny antibiotika :D kdes to vzala?
Ta cysticka fibroza je dedicna jen v pripade, ze jsou prenaseci oba partneri a manzel nastesti prenasec neni, takze mimi to mit nemuze. A ja jsem rada, ze jsem jen prenasec a ze to nemam, taky dost spatna zalezitost :(

No napsala jsem dnes doktorce, jestli pak budu neco jeste brat a nic nerikala. Tak buhvi, co tenkrat myslela :nevim: jen utrogestan budu mit jeste dlouho zrejme.

Ja se necitim nijak. Uz ani moc necitim podbrisek, mozna sem tam lehce. Obcas mam pocit, ze jsem kolem ctvrte unavena, ale to bych mohla byt i normalne. A porad jsem nemocna :lol: ale dnes uz je to konecne trochu lepsi. Skoro po tydnu :zed: tak snad uz se to bude jen zlepsovat. Jak ty se citis? Nejaky priznaky?

Objednala jsem se na pristi utery na krev, tak to bude pro me takovy milnik, pres krev jsme se jeste nedostali. Vzdy hcg rostlo pomalu. Tak ted se modlim, ze to konecne snad vyjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.6.23 21:09

@daudinka Děkuji, kéž by to vyšlo, mam tam nakonec 2 kousky…z 8embryi jicj nakonec vic nezbylo :cry:a po zvážení všech okolností se tam daly obě, tak naděje jsou velke 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
20.6.23 21:24

@Kačenka13T jeee tak to mame podobne, ja sla v unoru do car a ted mi 12.6. delali KET :hug:

@daudinka Ježíš, tak ja si vas holky asi spletla 8o :? :nevim: promin :lol: ja po praci prijedu a musim si dachnout, jsem unavena. Dopoledne mam zaludek na vode a vse intenzivne citim. :lol: Fakt jak tehotna. Tesim se zitra rano na test :P a kdyz bude silnejsi, tak zavolám do car, jestli se muzu objednat na krev, pac o te nejak nemluvili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.6.23 05:14

Dobré ranko, tak dnes 9. Den od transferu 6. Denniho embrya z prvniho cyklu IVF a prvni KET. Rekla bych, ze mame slusny vysledek :dance: testovat uz asi nebudu, ted az ten jejich 14. Den :andel: @daudinka doufam, ze posles dnesni test! :dance: mam velkou radost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
21.6.23 05:44

@Kloshet to je krasa, moc fandim a snad i na krvi se vše potvrdi❤️
Já smím testovat až 13. den, vloženo 5idenni embryo 19.6, tedy až 3.7 a ten samy den i nakrev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
21.6.23 06:32

@Kloshet :mrgreen: ja si rikala..
To uz mas fakt krasnou carku :dance: ja asi budu testovat, dokud testovaci carka nebude stejne tmava jako kontrolni. Coz by se snad mohlo i stihnout do te krve. Chci mit „jistotu“, ze hcg roste, jak ma. A pak to snad i krev potvrdi.

Jinak ty lehky priznaky ti trochu zavidim :lol: ja tak prahnu po nejake jistote, ze se tentokrat vyviji spravne, ze bych i brala, kdyby mi bylo spatne :mrgreen: ale samozrejme nemusi, jen at je embryjko v poradku :srdce:

@Kačenka13T taky bych ve tvem pripade dala obe :hug: moc preju, at se aspon jedno chyti :srdce: ono jestli jsi mela ovitrelle nebo neco podobneho a mas to jako et, tak je lepsi pockat, abys tam nemela carky falesny. Tak hodne trpelivosti preju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
21.6.23 06:42

@Kloshet krásně ti sílí. Přeji ať je i správná hodnota v krvi.
Také bych byla ráda aspoň za nějaké příznaky :) snad se zítra dozvím jen dobré zprávy. 🙏 🙏 🍀 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.