Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Littlefool myslis, ze odber te plodove vody muze mimi ublizit? Nechapu, jak to delaji, ze by mu to mohlo ublizit. Tim, ze mame ten geneticky problem, tak to mame doporuceny. A jestli se delaji nejaky testy, kde to vyjde jako moznost, tak to asi budu muset podstoupit ![]()
@Ma94 mne genetik rekl, ze porad existuje moznost, ze mimi bude mit ten geneticky problem, i kdyz je embryo po genetice vyhodnoceno jako zdrave. Rekl, ze oni berou jeden vzorek u embrya a ze tam muze byt vse v poradku, alevtreba na druhe strane embrya by ten problem mohli najit
takze ani po genetice nemuzu mit jistotu, ze je opravdu v poradku a ze az ten test z ty plodovy vody to dokaze rict 100%
V kolikatem tydnu ti delali ted ten screening?
@daudinka 13+2. Mě to pokazila jen ta krev jinak výsledek screeningu v pořádku. Příští týden jdu na genickou konzultaci. Jsem po opakovaných potratech tak bych se invazivním metodám chtěla vyhnout. Přemýšlím spíš o prenascanu.
@Ma94 co je prenascan? To by mohlo pomoc vyhnout se tem horsim moznostem?
@daudinka je to odběr krve. Z krve matky se oddělí DNA plodu. Z toho se vyhodnocují genetické poruchy plodu. Ale není to hrazené pojišťovnou.
@Ma94 jestlibje to mpznost, jak zjistit, jestli je mimi v poradku, aniz by ho to ohrozilo, tak to zkusim. Nehlede na penize
ivf taky nebylo nejlevnejsi :/
@daudinka to je pravda
mě na tom taky uplně nezáleží tak když to bude vhodné a doporučí mi to půjdu do toho. Držím palce aby bylo vše OK ![]()
@daudinka
https://www.wikiskripta.eu/…cent%C3%A9za#…
Určitě rizika tam jsou, tak jako u všech invazivních vyšetření. Výsledky jsou většinou do dvou dnů na ty nejčastější VVV a podrobnější výsledky bývají do 3 týdnů, záleží co genetik potřebuje.
Prenascan stojí kolem 10 000,–
A jsou ještě speciální vyšetření co dělají jen v USA a ČÍNĚ a tam je cena 30000, až 50000,–
Holky slyšely jste tu ránu ráno
to mi spadl kámen ze srdce. Dneska bylo
krásně vidět. Tak a teď už se jen modlit aby se dokonce nic nepo… Největší obavy mám z 1. Screeningu, pak už to bude lepší.
Příspěvek upraven 22.06.23 v 14:01
@Littlefool úžasný, moc gratuluji
nic se nepo! Jen samé pozitivní zprávy už ![]()
Holky, to jsou tak super zprávy.. Tolik // a dokonce
… Ale já to tušila!!!
Jsem ráda, že to vypadá, že tady budu v září sama ![]()
@Facelook Určitě bych transferovala.. a zkus věřit.. Vím, že je to těžké, ale lékaři nemají vždy pravdu.. Mám kamarádku, která byla dle CAR neplodná… Před x lety měla AMH skoro žádné.. Po IVF žádný úspěch a měla si jít pro DV.. No teď má 4 děti a rozhodně nezačala brzy.. To jen abych tě uklidnila.. Máš hodně embryek.. Zvážila bych i dát dvě.. Nicméně po prvním transferu bych zbylá embrya vzala a šla do jiného CAR.. Mají prapodivné postupy.. Ať si nezničíš zdraví.. Já něž začala s IVF, tak jsem byla veselá zdravá a hubená… Je škoda ztrácet čas ve špatném CAR..
Já budu ode dneška čistá.. Metipred se vysazoval ob den.. Teda každý den mne bolí hlava.. asi „absťák“.. Na to přitom netrpím.. Čas se vleče.. ale těšíme se na dovolenou.. Za týden už zase budu brát hormony.. kvůli tomu vyšetření.. Dohodly jsme se, že KET v září bude ve stimulovaném cyklu, tak i odběr musí být při stimulaci ![]()
Napadlo mne a zeptám se doktorky, že když už budu na sále, zda nezkusit inseminaci.. Když té sliznice berou jen vzoreček. Ale asi vím, jaká bude odpověď.. ![]()
@Sim7 určitě se zeptejte, možná po inseminaci budeš mít dobré zprávy. Také jsem nad inseminací uvažovala.
Určitě si odpočiň, prospěje ti to
Já si odpočinu až za dlouho.
![]()
Ahoj holky,
brzy mám jít na svůj první KET (et neproběhl) a vychází to zrovna tak, že ten den jdu jako host na svatbu. Takže ráno KET a odpoledne svatba. Myslíte, že je v pohodě tam jít? Samozřejmě nebudu pít alkohol ani nějak zběsile tancovat, ale zajímá mě jestli je v pohodě když v ten den transferu nebudu odpočívat. Co myslíte? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.